27.8 C
Athens
Κυριακή 13 Ιουλίου 2025

Νέος Διευθύνων Σύμβουλος αναλαμβάνει καθήκοντα στον Όμιλο Affidea Group

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Ομίλου “Affidea Group BV” με ιδιαίτερη χαρά ανακοινώνει την απόφασή του σχετικά με την τοποθέτηση του κυρίου Giuseppe Recchi στη θέση του νέου Διευθύνοντος Συμβούλου του Ομίλου, η οποία τίθεται σε άμεση ισχύ.

Ο Giuseppe Recchi εντάσσεται στο δυναμικό της Affidea, προερχόμενος από την Telecom Ιταλίας, όπου κατείχε τη θέση του Αντιπροέδρου από τον Σεπτέμβριο του 2017, έχοντας ήδη διατελέσει Εκτελεστικός Πρόεδρος από τον Απρίλιο του 2014. Προηγουμένως, υπήρξε Πρόεδρος του Συμβουλίου της Eni S.p.A. από το 2011 έως το 2014. Από το 1999 συνεργαζόταν με την General Electric (GE), όπου διατέλεσε Διευθύνων Σύμβουλος στον Τομέα Κεφαλαιακής και Χρηματοοικονομικής Διάρθρωσης της GE Ιταλίας και Γενικός Διευθυντής για τις Συγχωνεύσεις και Εξαγορές σε Ευρώπη, Μέση Ανατολή και Αφρική, πριν από τον διορισμό του ως Προέδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου της GE Νότιας Ευρώπης.

- Advertisement -

O Richard Smith, Πρόεδρος της Affidea, υπογράμμισε σχετικά:

- Advertisement -

«Ο Giuseppe είναι στέλεχος παγκοσμίου κύρους, συνεπώς τόσο εγώ προσωπικά, όσο και το Συμβούλιο είμαστε ευτυχείς που ενώνει τις δυνάμεις του μαζί μας ως επικεφαλής της Ομάδας της Affidea. Στο πρόσωπο του Giuseppe έχουμε βρει επακριβώς το ιδανικό άτομο που θα οδηγήσει την Affidea στην επίτευξη των στόχων που φιλοδοξεί να επιτύχει στο μέλλον, γι’ αυτό εγώ και το Συμβούλιο είμαστε ενθουσιασμένοι που η νέα φάση της εξέλιξης του Ομίλου θα ξεκινήσει έχοντας ως οδηγούς την εμπειρία και το όραμά του».

O Giuseppe Recchi από την πλευρά του δήλωσε:

«Με ιδιαίτερη χαρά ξεκινάω την συνεργασία μου με την Affidea και ανυπομονώ να εργαστώ με το εξαιρετικά ταλαντούχο και αφοσιωμένο δυναμικό της. Το όραμα του Συμβουλίου και των μετόχων για την εταιρεία συμπνέει με το δικό μου ως προς την εμβέλεια της στόχευσής του, οπότε με μεγάλο ενθουσιασμό αναμένω να ξεκινήσω. Έρχομαι να προσφέρω σε έναν επιχειρηματικό όμιλο που διαθέτει ισχυρό έρεισμα σε όλους τους τρέχοντες τομείς λειτουργίας του∙ για τον λόγο αυτό, θα εστιάσω όλες μου τις προσπάθειες προκειμένου να διασφαλίσω ότι η Affidea θα εξακολουθήσει ανελλιπώς να προσφέρει υψηλού επιπέδου υπηρεσίες στους πελάτες της τόσο στις υφιστάμενες, όσο και σε νέες αγορές, καθώς επίσης να συνδράμω ώστε να καινοτομεί διαρκώς και να εδραιώσει τον ρόλο της ως πάροχος απαράμιλλης ποιότητας φροντίδας υγείας».

Σχετικά με τον Όμιλο Affidea

Η Affidea (www.affidea.com) είναι ο κορυφαίος πάροχος υπηρεσιών διαγνωστικής απεικόνισης και θεραπευτικής αγωγής για τον καρκίνο σε πανευρωπαϊκό επίπεδο, με δραστηριότητα σε 16 χώρες σε ολόκληρη την Ευρώπη και ειδίκευση στην παροχή έγκαιρων, άρτιων διαγνώσεων και θεραπειών άριστης ποιότητας, με την αρωγή προηγμένης τεχνολογίας και πεπειραμένων επαγγελματιών του ιατρικού κλάδου. Στον Όμιλο Affidea απασχολούνται 5000 επαγγελματίες υγείας οι οποίοι στελεχώνουν πάνω από 1100 κέντρα διάγνωσης και θεραπείας του καρκίνου, ενώ πραγματοποιούνται περισσότερες από 10 εκατομμύρια διαγνωστικές εξετάσεις ετησίως. Η Affidea είναι ιδιοκτησία των εταιρειών και των ταμείων καταπιστευτικής διαχείρισης που σχετίζονται με την οικογένεια Bertarelli και ελέγχονται από τη Waypoint Capital (www.waypointcapital.net).

Σχετικά με τον Giuseppe Recchi

Από τον Σεπτέμβριο του 2017, κατείχε τη θέση του Αντιπροέδρου της Telecom Italia, έχοντας διατελέσει Εκτελεστικός Πρόεδρος από το 2014. Υπήρξε Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Eni S.p.A. από το 2011 έως το 2014. Το 1999 εντάχθηκε στην General Electric (GE), όπου και κατέλαβε αρκετές διευθυντικές θέσεις τόσο στις Ηνωμένες Πολιτείες, όσο και στην Ευρώπη. Διατέλεσε Διευθύνων Σύμβουλος στον Τομέα Κεφαλαιακής και Χρηματοοικονομικής Διάρθρωσης της GE Ιταλίας και Γενικός Διευθυντής για τις Συγχωνεύσεις και Εξαγορές σε Ευρώπη, Μέση Ανατολή και Αφρική. Έως το 2011, χρημάτισε Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της GE στη Νότια Ευρώπη. Πριν από το 1999, πέρασε μεγάλο διάστημα της επαγγελματικής του ζωής στις Ηνωμένες Πολιτείες, καθώς εργαζόταν ως ανεξάρτητος επιχειρηματίας στην εταιρεία Recchi S.p.A., μια κατασκευαστική εταιρεία δραστηριοποιούμενη σε 25 χώρες ως γενικός ανάδοχος δημοσίων έργων υποδομής υψηλής τεχνολογίας.

Από τον Ιούλιο του 2014 έχει αναλάβει Πρόεδρος του Fondazione TIM. Είναι, επίσης, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου των εταιρειών INWIT S.p.A. και UnipolSai Assicurazioni S.p.A., καθώς επίσης και του Ευρωπαϊκού Ινστιτούτου Ογκολογίας. Επιπλέον, είναι μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής και του Γνωμοδοτικού Συμβουλίου της Confindustria, όπου στο παρελθόν είχε ιδρύσει την επιτροπή με στόχο την προσέλκυση νέων επενδύσεων στην Ιταλία. Τέλος, είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ιταλικού Ινστιτούτου Τεχνολογίας και της Επιτροπής Εταιρικής Διακυβέρνησης, όπως επίσης και μέλος του Συμβουλίου της Assonime (Ιταλικές Συμμετοχικές Εταιρείες).

Διατέλεσε, επίσης, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Exor S.p.A., του Ευρωπαϊκού Γνωμοδοτικού Συμβουλίου της επενδυτικής τράπεζας Blackstone, του Γνωμοδοτικού Συμβουλίου της Invest Industrial (εταιρεία ιδιωτικών επενδυτικών κεφαλαίων) και του Γνωμοδοτικού Συμβουλίου του Τεχνολογικού Ινστιτούτου Μασαχουσέτης  E.I., καθώς επίσης  και Συμπρόεδρος του Ειδικού Κλιμακίου για την Ενίσχυση της Διαφάνειας και την Καταπολέμηση της Διαφθοράς των B20 για το διάστημα 2012-2014.

Γεννηθείς το 1964, είναι κάτοχος πτυχίου Μηχανικής από το Πολυτεχνείο του Τορίνο. Υπήρξε Επισκέπτης Καθηγητής στον τομέα Χρηματοοικονομικής Διοικητικής των Επιχειρήσεων στο Πανεπιστήμιο του Τορίνο (2004-2006). Την 1η Ιουνίου 2017, του απονεμήθηκε ο τίτλος «Cavaliere del Lavoro» (Ταξιάρχης του Τάγματος της Τιμής για διακεκριμένες υπηρεσίες στον Τομέα της Εργασίας) με διάταγμα του Προέδρου της Ιταλικής Δημοκρατίας.

Σχετικές δημοσιεύσεις

«Εξαιρετική κίνηση της Pharma PLUS είναι η συνεργασία με το AFFIDEA»

Με πορεία δεκαεπτά ετών και μια μοναδική συνεργασία με τη Pharma PLUS, η Χιτοπούλα Μελίδου μιλά για την ισχυρή συμμαχία τους

Η Affidea Ελλάδος στο Europe Health Insurance Innovation Congress 2024

Εκπροσωπώντας τον Όμιλο Affidea, ο Θανάσης Λοπατατζίδης, Commercial Executive Director Affidea Ελλάδος, προσκλήθηκε και προήδρευσε

Affidea Καλλιθέας: Αναβάθμιση υπηρεσιών

Το κέντρο παρέχει αξιόπιστες και καινοτόμες λύσεις υγείας, σε ένα σύγχρονο και φιλικό περιβάλλον, σχεδιασμένο να ανταποκρίνεται στις ανάγκες κάθε εξεταζόμενου.

“Τρίποντα αγάπης” με τη στήριξη του Ομίλου Affidea

Ένας ξεχωριστός φιλανθρωπικός αγώνας μπάσκετ θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 22 Δεκεμβρίου, στις 13:00, στο Κλειστό Γυμναστήριο Αιγίου

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

Κλ. Δημαρχιάδης, Πάνορμος: ΓΣ τον Ιούλιο, μετά την καλύτερη χρονιά στην ιστορία του cluster

Τον απολογισμό μιας εμβληματικής χρονιάς κάνει ο Κλ. Δημαρχιάδης με αφορμή την επικείμενη ΓΣ του cluster τον Ιούλιο

Η ετήσια καλοκαιρινή συνάντηση του ΣΕΣΑΕ

Πιστός στο ραντεβού του ο ΣΕΣΑΕ πραγματοποίησε, ακόμη μια χρονιά, την καλοκαιρινή του εκδήλωση, την Τετάρτη 25 Ιουνίου 2025

Ο Γιώργος Γεωργίου στο ΔΣ της Mind The Hack

Ο Γ. Γεωργίου έχει θητεύσει σε Allianz Global Investors, Invesco, Bank of America Merrill Lynch, Deutsche Bank, UBS, ΕΚΤ και FCA

Zητείται έμπειρο στέλεχος ασφαλίσεων αστικής ευθύνης & γενικών ατυχημάτων

Η Ασφαλιστική Εταιρεία «ΕΥΡΩΠΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ» (Όμιλος Intracom), μια ταχέως αναπτυσσόμενη και δυναμική εταιρεία στον ασφαλιστικό κλάδο

Δημοφιλή Άρθρα

Ροή Ειδήσεων

Σημαντικές εξελίξεις για τα ανασφάλιστα οχήματα

Καθοριστική συνάντηση της ηγεσίας του ΕΕΑ με τον Υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης κ. Δημήτρη Παπαστεργίου

Ο Ασφαλιστικός Πράκτορας στο επίκεντρο: Από την επαγγελματική εξουθένωση στην ευημερία

Η Επιτροπή Ασφαλιστικών Πρακτόρων του ΕΕΑ καθορίζει ένα νέο θεσμικό προσανατολισμό

Ν. Μακρόπουλος στην κάμερα του I.W.: Η ελληνική ασφαλιστική αγορά αλλάζει

Tο εφετινό Insurance Conference ανέδειξε και ανέλυσε όλα όσα συμβαίνουν στον κλάδο της Ιδιωτικής Ασφάλισης, μέσα από διακεκριμένους ομιλητές, στελέχη και επιχειρήσεις.

Τι προβλέπει η Αllianz-Trade για την οικονομία

Στην Ευρώπη, οι αμυντικές δαπάνες ξεπερνούν το όριο του 3,5% του ΑΕΠ που απαιτούν οι ΗΠΑ στα περισσότερα μέλη του ΝΑΤΟ

«Φως» για τη λύση του προβλήματος των ανασφάλιστων οχημάτων

Αντιπροσωπεία του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών, με επικεφαλής τον Πρόεδρο του Γιάννη Χατζηθεοδοσίου και με τη συμμετοχή και του Προέδρου της ΓΣΕΒΕΕ