back to top
22.4 C
Athens
Κυριακή 9 Νοεμβρίου 2025

Δράσεις ενημέρωσης του Ινστιτούτου Οδικής Ασφάλειας «Πάνος Μυλωνάς» στη Δ. Ελλάδα

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκαν στη Δυτική Ελλάδα οι ανοιχτές δράσεις ενημέρωσης και βιωματικής εκπαίδευσης για την Οδική Ασφάλεια που διοργάνωσε το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας (Ι.Ο.ΑΣ.) «Πάνος Μυλωνάς», με την υποστήριξη του Ομίλου AKTOR.

Συγκεκριμένα, στον απόηχο της παράδοσης του νέου Αυτοκινητοδρόμου Πατρών – Πύργου από τον Όμιλο AKTOR, υλοποιήθηκαν δράσεις για την Οδική Ασφάλεια σε Γαστούνη και Κάτω Αχαΐα την Τετάρτη 8 και την Πέμπτη 9 Οκτωβρίου, αντίστοιχα, οι οποίες προσέλκυσαν το έντονο ενδιαφέρον και τη συμμετοχή των πολιτών.

- Advertisement -

Άνθρωποι όλων των ηλικιών είχαν την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε βιωματικές δραστηριότητες με τη χρήση του ειδικού εξοπλισμού του Ι.Ο.ΑΣ. «Πάνος Μυλωνάς», που επιτρέπει την ασφαλή εμπειρία των κινδύνων στο δρόμο και αναδεικνύει τη σημασία της πρόληψης, όπως:

  • Προσομοιωτής ανατροπής οχήματος: δείχνει τις επιπτώσεις μιας ανατροπής και τη σωτήρια λειτουργία της ζώνης ασφαλείας, βοηθώντας τους συμμετέχοντες να αντιληφθούν τη σημασία της χρήσης της σε κάθε μετακίνηση.
  • Προσομοιωτής πρόσκρουσης: επιτρέπει στους συμμετέχοντες να βιώσουν με ασφάλεια τη δύναμη μιας σύγκρουσης ακόμη και σε χαμηλή ταχύτητα, αποδεικνύοντας πόσο κρίσιμη είναι η σωστή πρόσδεση και η πρόληψη.
  • Γυαλιά προσομοίωσης μέθης και κόπωσης: αποτυπώνουν με ρεαλιστικό τρόπο την αλλοίωση της κρίσης και του χρόνου αντίδρασης υπό την επήρεια αλκοόλ ή κόπωσης, ενισχύοντας την κατανόηση του κινδύνου της οδήγησης σε τέτοιες συνθήκες.

Οι συμμετέχοντες έλαβαν ενημερωτικό υλικό και συνομίλησαν με τα στελέχη του Ι.Ο.ΑΣ. για ζητήματα πρόληψης και υπεύθυνης οδικής συμπεριφοράς.

- Advertisement -

Οι δράσεις πραγματοποιήθηκαν με την υποστήριξη του Ομίλου AKTOR με στόχο την ενημέρωση, ευαισθητοποίηση και εκπαίδευση των πολιτών όλων των ηλικιών σε ζητήματα ασφαλούς οδικής συμπεριφοράς και πρόληψης τροχαίων δυστυχημάτων, στο πλαίσιο ενός ευρύτερου προγράμματος δράσεων για την Οδική Ασφάλεια που υλοποιείται σε Δήμους της Δυτικής Ελλάδας.

Η Πρόεδρος του Ινστιτούτου Οδικής Ασφάλειας (Ι.Ο.ΑΣ.) «Πάνος Μυλωνάς», κυρία Βασιλική Δανέλλη-Μυλωνά, δήλωσε σχετικά: «Οι δράσεις που πραγματοποιήθηκαν στη Γαστούνη και στην Κάτω Αχαΐα σηματοδοτούν την απαρχή μιας ουσιαστικής συνεργασίας του Ινστιτούτου μας με τον Όμιλο AKTOR, με κοινό στόχο μας την καλλιέργεια παιδείας Οδικής Ασφάλειας στις τοπικές κοινωνίες της Δυτικής Ελλάδας και όχι μόνο. Μέσα από βιωματικές δραστηριότητες και εκπαιδευτικά εργαλεία που ευαισθητοποιούν και παρακινούν για υιοθέτηση υπεύθυνης συμπεριφοράς στο δρόμο, δίνουμε σε πολίτες όλων των ηλικιών τη δυνατότητα να αντιληφθούν στην πράξη πόσο πολύτιμη είναι η πρόληψη. Η Οδική Ασφάλεια μας αφορά όλους, χτίζεται μέσα από την παιδεία και την ενημέρωση και αντανακλάται σε κάθε οικογένεια, κάθε κοινότητα, με σεβασμό στον άνθρωπο και στη ζωή που πρέπει να προστατεύεται».

Ο Όμιλος AKTOR, ο οποίος συμμετέχει τόσο στην εταιρεία παραχώρησης Ολυμπία Οδός όσο και στην κατασκευαστική κοινοπραξία του ομώνυμου αυτοκινητοδρόμου, παρέδωσε τον Αύγουστο του 2025 το τμήμα Καραίικα – Γαστούνη του νέου αυτοκινητοδρόμου Πατρών Πύργου – Πύργου, συμβάλλοντας στην ανάπτυξη και τη βελτίωση της οδικής ασφάλειας στη Δυτική Ελλάδα.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Ο νέος Κώδικας Οδικής Κυκλοφορίας στο επίκεντρο ημερίδας του ΕΕΑ

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 10 Νοεμβρίου στην αίθουσα συνεδριάσεων του Επιμελητηρίου, με δυνατότητα διαδικτυακής συμμετοχής

Η Οδική Ασφάλεια ξεκινά από την Παιδεία – «In Motion for Safety» στο ΕΜΠ

Κάθε ζωή που σώζεται στον δρόμο είναι ένα βήμα προς μια πιο ώριμη και ευαισθητοποιημένη κοινωνία

ΕΑΕΕ: Νέα δωρεά αλκοολομέτρων στο πλαίσιο συνεργασίας με τη Διεύθυνση Τροχαίας Αττικής

Ε. Παπασπυροπούλου: «Επιβεβαιώνουμε τη δέσμευσή μας να συμβάλλουμε ουσιαστικά στη βελτίωση της οδικής ασφάλειας»

Η Euroins πρόσφερε μοναδική εμπειρία συνοδήγησης με τον Θέμη Χαλκιά στο Διαδρόμιο Σπαθοβουνίου

Η εκδήλωση διεξήχθη στο πλαίσιο της συνεργασίας της Euroins με τον Θέμη Χαλκιά, η οποία έχει ως βασικό στόχο την προαγωγή της ασφαλούς οδήγησης

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

Φοιτητές του Master in Bioeconomy στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς επισκέπτονται την INTERAMERICAN

Η πρωτοβουλία εντάσσεται στο πλαίσιο της δέσμευσης της εταιρείας για προώθηση της γνώσης, της αριστείας και της βιωσιμότητας

Ο νέος Κώδικας Οδικής Κυκλοφορίας στο επίκεντρο ημερίδας του ΕΕΑ

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 10 Νοεμβρίου στην αίθουσα συνεδριάσεων του Επιμελητηρίου, με δυνατότητα διαδικτυακής συμμετοχής

Η παγίδα της ασφαλιστικής παραγωγής στη Διαμεσολάβηση

Βάζοντας κάτω όλα τα βιβλία και κάνοντας τη σούμα, βγαίνει ένα αποτέλεσμα θαυμαστό - εκ πρώτης όψεως...

Η Επιθεώρηση Χρυσολόγου χάρισε ζωή με τη 10η Ημέρα Εθελοντικής Αιμοδοσίας

Η εθελοντική αιμοδοσία που έλαβε χώρα στα γραφεία της Επιθεώρησης στις 30 Οκτωβρίου 2025 αποτέλεσε γιορτή κοινωνικής προσφοράς

Δημοφιλή Άρθρα

Sorry. No data so far.

Ροή Ειδήσεων

Υποτροφία €8.500 για μέλη της ΠΕΝΕΝ από το Μητροπολιτικό Κολλέγιο

Για το πρόγραμμα MSc International Maritime Business, που υλοποιείται σε συνεργασία με το Warsash Maritime School του Southampton Solent University

Φοιτητές του Master in Bioeconomy στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς επισκέπτονται την INTERAMERICAN

Η πρωτοβουλία εντάσσεται στο πλαίσιο της δέσμευσης της εταιρείας για προώθηση της γνώσης, της αριστείας και της βιωσιμότητας

Ο νέος Κώδικας Οδικής Κυκλοφορίας στο επίκεντρο ημερίδας του ΕΕΑ

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 10 Νοεμβρίου στην αίθουσα συνεδριάσεων του Επιμελητηρίου, με δυνατότητα διαδικτυακής συμμετοχής

Η παγίδα της ασφαλιστικής παραγωγής στη Διαμεσολάβηση

Βάζοντας κάτω όλα τα βιβλία και κάνοντας τη σούμα, βγαίνει ένα αποτέλεσμα θαυμαστό - εκ πρώτης όψεως...

Το Business Day 2025 της Εθνικής Ασφαλιστικής εμπνέει τη νέα γενιά επαγγελματιών

Η Εθνική συνεχίζει να επενδύει στους ανθρώπους που θα καθορίσουν το μέλλον του ασφαλιστικού κλάδου