back to top
17.7 C
Athens
Πέμπτη 15 Μαΐου 2025

Ενισχύουν το brand awareness οι εταιρείες

‘-Αλλάζει το μοντέλο προβολής των ασφαλιστικών εταιρειών και των προγραμμάτων τους. Οι μεγάλες χορηγίες προς τα αθλητικά γεγονότα από τις ξένες πολυεθνικές δείχνει ότι στοχεύουν σ’ αυτό που διαφημιστές λένε brand awareness , δηλαδή αναγνωρισιμότητα της μάρκας.

Είναι όμως έτσι; Πόσοι από τους 43 χιλ. δρομείς και τους συγγενείς και φίλους τους του πρόσφατου Κλασσικού Μαραθωνίου ήξεραν ποια πραγματικά είναι η Ergo και τι προσφέρει. Πόσοι απ’ αυτούς έσπευσαν να μάθουν; Kαλό θα είναι λοιπόν να προβάλλεται το όνομα αλλά να συνδυαστεί και μία ευρύτερη εξειδικευμένη προβολή στα μέσα.
-Τελικά τι γίνεται με τις ασφαλίσεις Yγείας; Μαθαίνουμε ότι οι όροι σε αρκετά συμβόλαια γίνονται περίπλοκοι (για να το πούμε κομψά). Επίσης συμβόλαια ισόβια μετατρέπονται εν μία νυχτί σε συμβόλαια ετησίως ανανεούμενα χωρίς να ενημερώνονται οι πελάτες. Τζάμπα πάνε οι κουβέντες στο Μέγαρο και οι ρητορείες στα Συνέδρια και τα πανηγυράκια στο Σύνταγμα.
– Στον κλάδο αυτοκινήτου φαίνεται ότι κάποιες εταιρείες έχουν αρχίσει να αυξάνουν έστω και οριακά τα χαμηλά τους ασφάλιστρα. Όχι ευθέως αλλά μέσω αλλαγής των παραμετροποιήσεων. Πολύ ορθά κάνουν. Έχουν και Solvency II μπροστά τους και πρέπει οι αποθεματοποιήσεις τους να είναι υψηλές.
– Ο Νοέμβριος και ο Δεκέμβριος θα είναι καθοριστικοί μήνες για την διαπίστωση της πορείας της παραγωγής στην ασφαλιστική αγορά. Γιατί; Γιατί απλούστατα υπάρχουν εκτός από τα ασφαλιστήρια , οι φόροι εισοδήματος και ο ΕΝΦΙΑ αλλά και (στο τέλος Δεκεμβρίου) τα τέλη κυκλοφορίας.

- Advertisement -

Αν αυξηθούν αυτά τότε είναι πολύ πιθανό ότι για μία μεγάλη κατηγορία αυτοκινήτων ηλικίας άνω των 10 ετών και ιπποδύναμης κάτω των 10ίππων , τα ασφάλιστρα μαζί με τα τέλη κυκλοροφίας να ανέλθουν στο 20% της συνολικής αξίας του αυτοκινήτου (πάρτε ως παράδειγμα αυτοκίνητο 1.400 κκ 10ετών με ετήσιο ασφάλιστρο 350 ευρώ και τα αντίστοιχα τέλη κυκλοφορίας του) .

Σχετικές δημοσιεύσεις

Έρευνα: Η Ελλάδα 3η στην Ευρώπη στις κλοπές αυτοκινήτων

Η κλοπή αυτοκινήτων είναι μια αυξανόμενη ανησυχία για τους οδηγούς σε όλη την Ευρώπη, και η Ελλάδα και η Κύπρος δεν αποτελούν εξαίρεση.

Ποιες είναι οι αλλαγές στις τιμές των ασφαλίστρων για το 2025 σε σχέση με το 2024;

Το Pricefox, η κορυφαία πλατφόρμα σύγκρισης και αγοράς ασφάλειας αυτοκινήτου, ανέλυσε τις διακυμάνσεις στις τιμές των ασφαλίστρων μεταξύ 2024 και 2025,

Η ανακύκλωση της αγοράς και τα συγχωροχάρτια

α διαζύγια των τραπεζών με τις ασφαλιστικές δεν άντεξαν στον χρόνο, μπήκαν στον μηχανισμό της ανακύκλωσης και βγήκαν με άλλο πρόσωπο.

Ασφαλιστική κάλυψη για φυσικές καταστροφές, τι θα ισχύει από φέτος

Η αλλαγή του χρόνου φέρνει και την υποχρέωση ασφάλισης όλων των αυτοκινήτων και κατά των φυσικών καταστροφών.

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

ERGO Ασφαλιστική: «AI & Ασφαλιστική Διαμεσολάβηση: Μια Στρατηγική Συμμαχία για το Παρόν και το Μέλλον»

Η Τεχνητή Νοημοσύνη (AI) έχει ήδη αλλάξει τα δεδομένα στον ασφαλιστικό κλάδο, μεταμορφώνοντας ριζικά τον τρόπο λειτουργίας τόσο των εταιρειών

Αλ. Βακάλης / PRIMARY LINK SA: Διττό το πλαίσιο καλύψεων δημοσίων επιβατικών μεταφορών

Υπάρχουν ασφαλιστικές στην αγορά, οι οποίες έχουν σχεδιάσει και εντάξει ειδικές καλύψεις για τις περιπτώσεις ηλεκτρικών μέσων μεταφοράς

Αναταράξεις στην ασφαλιστική αγορά

Ισχυρές αναταράξεις και χαμηλό βαρομετρικό, πληροφορείται σήμερα ο Ανασφάλιστος ότι πλησιάζουν την περιοχή της ασφαλιστικής αγοράς. 

Ν. Γαβρίλης: Καθοριστικός ο ρόλος του μεσίτη στην ασφάλιση ΜμΕ

Ερωτώμενος, ο κος Γαβριήλης για το πώς οι επιχειρήσεις με υψηλό κίνδυνο θα μπορέσουν να ασφαλιστούν, απαντά ότι θα ......

Δημοφιλή Άρθρα

Ροή Ειδήσεων

Η ΕΥΡΩΠΗ HOLDINGS ανακοινώνει την εξαγορά της ΝΑΚ INSURANCE BROKERS A.E. και της ΑΜΥΝΑ – Μεσίτες Ασφαλίσεων

Η ΕΥΡΩΠΗ HOLDINGS ανακοινώνει την εξαγορά της ΝΑΚ Insurance Brokers A.E., μίας από τις μεγαλύτερες εταιρείες μεσιτείας ασφαλίσεων στην Ελλάδα

ERGO Ασφαλιστική: «AI & Ασφαλιστική Διαμεσολάβηση: Μια Στρατηγική Συμμαχία για το Παρόν και το Μέλλον»

Η Τεχνητή Νοημοσύνη (AI) έχει ήδη αλλάξει τα δεδομένα στον ασφαλιστικό κλάδο, μεταμορφώνοντας ριζικά τον τρόπο λειτουργίας τόσο των εταιρειών

Έρχεται εμφύλιος μεταξύ εργαζομένων του ΕΟΔΥ;

Την αντίδραση του Πανελλήνιου Συλλόγου ΕΟΔΥ προκάλεσε η ανακοίνωση του Σωματείου Εργαζομένων ΕΟΔΥ

ΣΕΜΑ: Διαμαρτυρία για την αλλαγή στον τρόπο καταβολής αποζημίωσης για τα ασφαλιστήρια Legacy χαρτοφυλακίου

Την διαμαρτυρία του εκφράζει ο ΣΕΜΑ για την αλλαγή στον τρόπο καταβολής αποζημίωσης για τα ασφαλιστήρια Legacy χαρτοφυλακίου

Αλ. Βακάλης / PRIMARY LINK SA: Διττό το πλαίσιο καλύψεων δημοσίων επιβατικών μεταφορών

Υπάρχουν ασφαλιστικές στην αγορά, οι οποίες έχουν σχεδιάσει και εντάξει ειδικές καλύψεις για τις περιπτώσεις ηλεκτρικών μέσων μεταφοράς