Ευάλωτος ο τομέας της υγείας, οι εγκληματίες του κυβερνοχώρου αναζητούν νέους τρόπους για να εξαγάγουν δεδομένα ή να μολύνουν τον διακομιστή με ransomware για να αποσπάσουν χρήματα.

Μέγα Cyber χτύπημα, στα ραντάρ υγεία και φαρμακευτικές

Της Ελενας Ερμείδου

Στο ραντάρ των κυβερνοεγκληματιών βρίσκεται ο τομέας της υγείας και οι φαρμακευτικές. Τελευταίο θύμα μίας μεγάλης cyber παραβίασης δεδομένων τα κολοσσιαία εργαστήρια Dr Reddy’s Laboratories. Ευάλωτος ο τομέας της υγείας, οι εγκληματίες του κυβερνοχώρου αναζητούν νέους τρόπους για να εξαγάγουν δεδομένα ή να μολύνουν τον διακομιστή με ransomware για να αποσπάσουν χρήματα.

Η εδρεύουσα στην Ινδία φαρμακευτική βιομηχανία παραδέχτηκε την μεγάλη αυτή cyber επίθεση στις ψηφιακές της υποδομές εξαιτίας της οποίας απομονώθηκαν όλες οι κεντρικές υπηρεσίες, λαμβάνοντας όλες τις απαιτούμενες προληπτικές ενέργειες.

Η επίθεση ήρθε λίγες μέρες μετά από την ώρα που η φαρμακευτική έλαβε άδεια για την διεξαγωγή κλινικών δοκιμών σε ανθρώπους για το εμβόλιο Sputnik V στην Ινδία.

Χωρίς να αποκαλύψει πολλά για την επίθεση και τη διαρροή, η εταιρεία είπε ότι αναμένει όλες τις υπηρεσίες να λειτουργήσουν εντός 24 ωρών. Σημειώνεται ότι επί του παρόντος, το μέγεθος και η φύση της επίθεσης είναι ακόμα άγνωστα. Πήγες πολύ κοντά στο συμβάν ισχυρίζονται ότι  υπήρξε παραβίαση δεδομένων.

Αυτό δείχνει ξεκάθαρα το πόσο κρίσιμο είναι η εξασφάλιση των ευαίσθητων δεδομένων στην υγεία.

Νωρίτερα αυτό το μήνα, η φαρμακευτική Δρ Lal PathLabs, ένα από τα μεγαλύτερα εργαστήρια δοκιμών στην Ινδία, σύμφωνα με πληροφορίες, αντιμετώπισε τεράστια διαρροή δεδομένων αφού είχε κρατήσει τα τεράστια δεδομένα των ασθενών του σε δημόσιο διακομιστή χωρίς προστασία για μήνες.

Ολόκληρος ο τομέας της υγείας ασχολείται με εκατομμύρια ασθενείς, με εκατομμύρια έρευνες και επιστημονικά δεδομένα που καθιστούν τον τομέα αυτό πιο ευάλωτο από κάθε άλλον.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*