Μ. Παπαζαρκάδα, COFACE: Πρωταρχικό ζητούμενο η πληροφόρηση για την ασφάλιση πιστώσεων

Η διοργάνωση Greek Exports Forum & Awards διαχρονικά δίνει την ευκαιρία στους εν δυνάμει εξαγωγείς να ακούσουν τους πλέον κατάλληλους ανθρώπους, θεσμικούς και λοιπούς παράγοντες της αγοράς, να συζητούν για τα τελευταία οικονομικά δεδομένα, καθώς και για τα τελευταία αναπτυξιακά προγράμματα. Επιπλέον, επιτυχημένοι εξαγωγείς παρουσιάζουν τα success stories τους και μοιράζονται τις δικές τους πολύτιμες εμπειρίες και γνώσεις.

Τα Greek Exports Forum & Awards 2024 #gefa24 διοργανώθηκαν την Παρασκευή, 26 Απριλίου 2024, από την Ένωση Διπλωματικών Υπαλλήλων Οικονομικών & Εμπορικών Υποθέσεων, ΕΝΔΥ ΟΕΥ του Υπουργείου Εξωτερικών και την ethosEVENTS.

Στο βήμα ανέβηκε η κα. Μαρία Παπαζαρκάδα, Country Manager, Coface Greece, Cyprus & Malta.

Αρχικά, με διαδραστικό τρόπο, αντί ομιλίας, απηύθυνε ερώτηση στο κοινό για την ασφάλιση πιστώσεων.

Υπήρξαν λάθος και σωστές απαντήσεις από τους συμμετέχοντες. Κοινό συμπέρασμα; Η πληροφόρηση είναι το πιο σημαντικό κομμάτι στην ασφάλιση πιστώσεων.

“Οι εξαγωγείς μας αποτελούν βασικό στοιχείο ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας και κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν ισχυρές προκλήσεις σε ένα διαρκώς εξελισσόμενο περιβάλλον (επιχειρηματικός κόσμος με δυσεπίλυτα ζητήματα, πληθωρισμός, κλιματική αλλαγή,  γεωπολιτικούς κινδύνους, ζητήματα που συνδέονται με την τεχνητή νοημοσύνη).

Σε αυτό το περιβάλλον η ανοδική στάση πληρωμών και οι πτωχεύσεις όχι μόνο θα συνεχιστούν αλλά θα επιδεινωθούν. Η χορήγηση πίστωσης στους εξαγωγείς που χρειάζονται τις υπηρεσίες μας αποτελεί θεμελιώδη διάσταση. Δεν έχει κανέναν νόημα να πας σε ένα εργοστάσιο που φλέγεται με μία μάνικα. Πρέπει η μία μονάδα να γίνουν 2-3 και 5.

Το ζητούμενο είναι μέσα από τις υπηρεσίες ενός ασφαλιστικού προϊόντος να διασφαλίζεται η ενημέρωση της πιστοληπτικής ικανότητας των πελατών και των εισπράξεων.

Προκαταβολές, μεμονωμένες συναλλαγές, διενέξεις, μεταφορικά κόστη, υλικά συσκευασίες, ποινικές ρήτρες, φυσικές καταστροφές, είναι μερικά που ασφαλίζονται.

Πρέπει να καταλάβουμε την αξία ενός προϊόντος που είναι απαραίτητο για την εξελικτική πορεία των ελληνικών εξαγωγών και πόσο βοηθάμε στην ανάπτυξη των επιχειρήσεων.

Η COFACE είναι μια από τις 4 ασφαλιστικές εταιρείες πιστώσεων. Έχει εκδώσει πάνω από 5.000 αποφάσεις πιστωτικών ορίων. Σημαίνει ότι Έλληνες εξαγωγείς ασφαλίζουν πάνω από 5 δισ.

Η COFACE παρέχει μία ευρύτατη κάλυψη ασφάλισης πιστώσεων προστατεύοντας τις ασφαλισμένες εταιρείες από τον κίνδυνο της μη πληρωμής από αγοραστές τους, οι οποίοι μπορούν να βρίσκονται στις σχεδόν 200 χώρες που καλύπτουμε.

ΟΦΕΛΗ ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΠΙΣΤΩΣΕΩΝ

  • Πρόληψη Πιστωτικού Κίνδύνου
  • Προστασία της Ρευστότητας σας
  • Ανάπτυξη Εργασιών
  • Εξασφάλιση της Χρηματοδότησης
  • Ενδυνάμωση σχέσεων με τους προμηθευτές
  • Βελτίωση της Πιστωτικής Πολιτικής
  • Μείωση του επιχειρηματικού άγχους.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*