back to top
28.7 C
Athens
Τετάρτη 2 Ιουλίου 2025

Ευρώπη Ασφαλιστική: Κερδοφορία α’ εξαμήνου 3,419 εκ. ευρώ

Με αυξημένη κερδοφορία, διατήρηση των μεγεθών της και σχέδια ανάπτυξης που βρίσκονται στο στάδιο της εφαρμογής τους η  Ευρώπη Ασφαλιστική συνεχίζει την ανοδική της πορεία.

Στο α εξάμηνο του έτους η εταιρεία,  αύξησε την  κερδοφορία της καταγράφοντας  κέρδη προ φόρων ύψους €3.418.648 επιβεβαιώνοντας τις μέχρι σήμερα επιλογές της που αποσκοπούν και διασφαλίζουν την κεφαλαιακή της επάρκεια, την παροχή ασφαλιστικών προϊόντων και υπηρεσιών υψηλού επιπέδου και την διατήρησή της στην κορυφή της ποιοτικής ασφάλισης.

- Advertisement -

Η Ευρώπη Ασφαλιστική κατάφερε, παρά το δυσμενές οικονομικό περιβάλλον, να διατηρήσει τα συνολικά μεγέθη της παραγωγής εγγεγραμμένων ασφαλίστρων στα επίπεδα του προηγούμενου έτους σημειώνοντας σημαντική αύξηση στον κλάδο Περιουσίας & Βιομηχανικών κινδύνων καθώς και στον κλάδο Μεταφορών, στους οποίους εξειδικεύεται. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα του α’ εξαμήνου του 2016, οι Λοιποί Κλάδοι αποτελούν το 56,80%  του χαρτοφυλακίου της Εταιρίας ενώ ο κλάδος Αυτοκινήτων το 43,20%.

Η ΕΥΡΩΠΗ Ασφαλιστική έχει σήμερα στελέχη τα οποία διαθέτουν γνώση και εμπειρία, οπότε και μπορούν να ανταπεξέλθουν με επάρκεια στις απαιτήσεις του νέου νομοθετικού πλαισίου Solvency II και  εμπλουτίζει συνεχώς το Ανθρώπινο Δυναμικό της, προσλαμβάνοντας έμπειρα στελέχη της ασφαλιστικής αγοράς στοχεύοντας στην διαρκή αναβάθμιση των υπηρεσιών της, την ανάπτυξη νέων ασφαλιστικών εργασιών και ενδυνάμωση της παρουσίας της στην αγορά.

- Advertisement -

Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας, κ. Νικόλαος Μακρόπουλος, σχολιάζοντας τα οικονομικά αποτελέσματα του α΄ εξάμηνου του 2016 δηλώνει ότι:

«Η Ευρώπη Ασφαλιστική, συνεχίζει να φέρνει ουσιαστικά αποτελέσματα, τα οποία αντικατοπτρίζονται στην κερδοφορία της και καταγράφουμε επιδόσεις σε όλη την εταιρική μας λειτουργία. Ξεπερνάμε τις  συνθήκες μακροοικονομικής ύφεσης που πλήττει και τον κλάδο της ιδιωτικής ασφάλισης και κινούμαστε ανοδικά»

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αλλαγή σκηνικού στον ελληνικό ασφαλιστικό χώρο

Έχουμε αλλαγή σκηνικού στον ελληνικό ασφαλιστικό χώρο. Γίνονται ριζικές αλλαγές με συγχωνεύσεις και σε επίπεδο εταιρειών και σε επίπεδο διαμεσολάβησης. 

«ΕΥΡΩΠΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ»: Πρόεδρος του ΔΣ ο Σωκράτης Κόκκαλης και ΑΜΚ 28 εκατ. ευρώ

Στην ετήσια τακτική Γενική Συνέλευση της ΕΥΡΩΠΗ Ασφαλιστική, που πραγματοποιήθηκε στις 20 Ιουνίου 2025 στην έδρα της εταιρείας, εξελέγη νέο Διοικητικό Συμβούλιο, με τον...

Ολοκληρωμένη Προστασία από Ατυχήματα με τα Νέα Προγράμματα «Personal Accident Protect» της ΕΥΡΩΠΗ Ασφαλιστική

Η ΕΥΡΩΠΗ Ασφαλιστική μέλος του Ομίλου INTRACOM, πιστή στη δέσμευσή της για τη δημιουργία νέων, ανταγωνιστικών και ευέλικτων προγραμμάτων

«BUSINESS ADVANCED» & «BUSINESS PROTECT»: Νέα Προγράμματα της ΕΥΡΩΠΗ Ασφαλιστική για την υποχρεωτική ασφάλιση επιχειρήσεων

Η ΕΥΡΩΠΗ Ασφαλιστική, μέλος του Ομίλου INTRACOM, ανακοινώνει την αναβάθμιση των προγραμμάτων ασφάλισης επιχειρήσεων «BUSINESS ADVANCED»

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

Οργανωτικές αλλαγές στην Allianz

Η κα Ευαγγελία Αθανασίου, Chief Insurance Officer και Μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής, αποχωρεί από την Εταιρία στις 2 Ιουλίου 2025.

Διαμεσολαβητές: Πώς να… εξασφαλιστείς όταν ασφαλιστείς

Τα δικαιώματα των καταναλωτών, τη διαφάνεια και την αξία της καθοδήγησης από πιστοποιημένους επαγγελματίες θέτει στο επίκεντρο η ΕΑΔΕ

ΤτΕ: Η εποπτεία του ασφαλιστικού κλάδου την επόμενη 3ετία

Στη χρηματοοικονομική ευρωστία των ασφαλιστικών και στην προστασία των καταναλωτών επικεντρώνει τις δράσεις της η Τράπεζα της Ελλάδος

Η Allianz Trade συνεργάζεται με τη Stripe στον τομέα των B2B διαδικτυακών πωλήσεων

Η Allianz Trade, ο κορυφαίος πάροχος Ασφάλισης Εμπορικών Πιστώσεων παγκοσμίως, επέλεξε τη Stripe, την εταιρεία που αναπτύσσει ψηφιακές χρηματοοικονομικές

Δημοφιλή Άρθρα

Ροή Ειδήσεων

Η ERGO ολοκλήρωσε την πλήρη εξαγορά της NEXT Insurance

Η ERGO Group AG («ERGO») ανακοίνωσε την επιτυχή ολοκλήρωση της πλήρους εξαγοράς της NEXT Insurance από τον Όμιλο Munich Re.

H Qualco επενδύει στην κυβερνοασφάλεια

Η Qualco Single Member Α.Ε., ο τεχνολογικός βραχίονας της Qualco Group Α.Ε. («Όμιλος Qualco»), προχώρησε στην απόκτηση πλειοψηφικής συμμετοχής

Οργανωτικές αλλαγές στην Allianz

Η κα Ευαγγελία Αθανασίου, Chief Insurance Officer και Μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής, αποχωρεί από την Εταιρία στις 2 Ιουλίου 2025.

Το FunkSec δείχνει το μέλλον του μαζικού ψηφιακού εγκλήματος

Οι ειδικοί της Kaspersky προειδοποιούν για νέα ομάδα ransomware, που συνδυάζει ΤΝ, χαμηλά λύτρα και πώληση κλεμμένων δεδομένων

Η ασφαλιστική διαμεσολάβηση κρατά τα μπόσικα στην υγεία

Η ασφαλιστική διαμεσολάβηση νομοτελειακά θα πρέπει να συμμετάσχει στις συνομιλίες με τις ιδιωτικές κλινικές για τα ασφαλιστήρια υγείας