back to top
29.6 C
Athens
Σάββατο 16 Αυγούστου 2025

Γιατρός “επιτίθεται” δημόσια στα εμβόλια

Με τη… διατροφή και μόνο προτείνει να οργανωθεί η άμυνα του παιδικού οργανισμού έναντι σοβαρών ασθενειών παθολόγος από τη Θεσσαλονίκη, προκαλώντας την αντίδραση των παιδιάτρων.

Η γιατρός, με αναρτήσεις της αλλά και συνέντευξή της στο διαδίκτυο, απορρίπτει την αξία των εμβολίων καθώς όπως ισχυρίζεται με την εξαφάνιση των λοιμωδών νοσημάτων -αντί για νοσήματα που έχουν μια μικρή και οξεία εμφάνιση- έχουμε εμφάνιση συστηματικών εσωτερικών παθήσεων όπως διαβήτης, λευχαιμία, ρευματοειδής αρθρίτιδα, κ.λπ.

- Advertisement -

Αναφερόμενη, μάλιστα, στην επιδημία ιλαράς και στον τρόπο με τον οποίο η νόσος εκδηλώνεται, η παθολόγος λέει: “Εγώ θα τα ενέτασσα αυτά όχι σε κάποιον ιό που μολύνει το σύστημα, αλλά σε μια προσπάθεια του οργανισμού να οργανώσει άμυνες στο σώμα του”. Όπως υποστηρίζει περαιτέρω η ίδια δεν ξέρει κανένα θύμα της ιλαράς, της ερυθράς ή της παρωτίτιδας από την παιδική της ηλικία. “Παρόλα αυτά έχουμε τα μη μεταδιδόμενα νοσήματα που προανέφερα” αντιτείνει.

Για την παθολόγο, εξάλλου, όσα λέγονται περί έξαρσης δεν ισχύουν, ενώ το μόνο που κάνουν τα εμβόλια είναι να “καταστέλλουν θεραπευτικές πράξεις”. Στον αντίποδα, η γιατρός προτείνει να δοθεί έμφαση στη διατροφή.

- Advertisement -

“Το σώμα μας είναι φτιαγμένο για να τρώει καρπούς, βλαστούς, φρούτα και λαχανικά και όταν αυτό καταστρατηγείται με βιομηχανοποιημένες τροφές […]  όλα αυτά καταλήγουν στην εμφάνιση χρόνιων γεροντικών νοσημάτων στα παιδιά” αναφέρει, κάνοντας λόγω για “μοντέλα και τρομοκρατίες που μας επιβλήθηκαν και από κάτω έχουν μια πρόθεση από μεγάλα και κυρίαρχα κέντρα, δημιουργίας βαριών και πολυδάπανων ασθενειών”.

Και καταλήγει: “Στην Ευρώπη και στην Αυστρία τουλάχιστον, ο εμβολιασμός είναι προτεινόμενος και όχι επιβαλλόμενος”.

Παιδίατροι: Ο κόμπος έφτασε στο χτένι 

Από δηλώσεις και άρθρα όπως τα προαναφερόμενα βρίθει το διαδίκτυο, επηρεάζοντας όπως είναι αναμενόμενο την άποψη των γονέων αναφορικά με τον εμβολιασμό των παιδιών τους. Όταν, μάλιστα, μια αντιεμβολιαστική άποψη εκφράζεται από εκπρόσωπο της επιστημονικής κοινότητας έχει ακόμη μεγαλύτερη βαρύτητα.

Με αυτό το σκεπτικό, η Ένωση Ελευθεροεπαγγελματιών Παιδιάτρων Αττικής (ΕΛΠΑΙΔΑΤΤ) ζητά από τον Ιατρικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης -στον οποίο φέρεται να ανήκει η παθολόγος- να πάρει θέση για το ζήτημα.

“Πιστεύουμε ότι ο «κόμπος έχει φτάσει στο χτένι» και ότι κάτι πρέπει να γίνει, τουλάχιστον για το μερίδιο της ευθύνης που μας αναλογεί, ως λειτουργοί της υγείας και της ορθής ενημέρωσης του πληθυσμού προς διαφύλαξη της Δημόσιας Υγείας”αναφέρει χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της ΕΛΠΑΙΔΑΤΤ, Κ. Νταλούκας, σε επιστολή του προς τον πρόεδρο του ΙΣΘ.

Επισημαίνεται πως η μεγάλη αύξηση των κρουσμάτων της ιλαράς στην χώρα μας, αλλά και στην Ευρώπη ολόκληρη, ανάγκασε τον ΠΟΥ να πάρει σαφή θέση και να αποδώσει την επιδημική αυτή έξαρση στην Ευρώπη, ως αποτέλεσμα της αντιεμβολιαστικής θέσης ενός μέρους του πληθυσμού της.

Επομένως, για να περιοριστεί το φαινόμενο της παραφιλολογίας και της απαξίωσης των εμβολιασμών – καταλήγει ο κ. Νταλούκας- είναι κρίσιμο να εφαρμοστεί το πρόγραμμα Εθνικού Εμβολιασμού “την στιγμή μάλιστα που η χώρα μας, σε περίοδο οικονομικής κρίσης, δαπανά πολλά εκατομμύρια ευρώ”.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αντιπαράθεση για το «βραχιόλακι» στα ΤΕΠ: Σφοδρή κριτική από την ΕΙΝΑΠ στον Γεωργιάδη

Σε συγκυριακούς λόγους αποδίδει η ΕΙΝΑΠ τη μείωση του χρόνου αναμονής στα τμήματα επειγόντων περιστατικών

Ξένες φαρμακευτικές: Ξεχείλισε το ποτήρι στο χώρο του Φαρμάκου

Για ολιγωρία κατηγορεί την πολιτική ηγεσία το Pharma Innovation Forum ως προς τις δεσμεύσεις της για τον εξορθολογισμό της φαρμακευτικής δαπάνης και την εξυγίανση του συστήματος Υγείας. Αδιέξοδη χαρακτηρίζει την πολιτική αυτή το PIF, τονίζοντας ότι η κατάτμηση του προϋπολογισμού δεν είναι λύση.

Ν. «Άγιος Ανδρέας»: Ποιον «καίει» το πόρισμα της ΕΔΕ για τον θάνατο του 49χρονου

Φως αναμένεται να ριχθεί με την ΕΔΕ στην υπόθεση του θανάτου του 49χρονου Θοδωρή Νεμουτιάνου έξω από το νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας» στην Πάτρα. Η διαδικασία κυλά αργά, χωρίς επίσημες ανακοινώσεις, ενώ αρχικά είχε εκδιωχθεί εκπαιδευόμενη νοσηλεύτρια.

Ποια νέα έργα για την Υγεία εντάχθηκαν στο Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας

Μητρώα της ΗΔΙΚΑ, προληπτικά τεστ υγείας, προγράμματα έρευνας και άλλα περιλαμβάνονται στα 372 έργα που εντάχθηκαν στο σκέλος των επιδοτήσεων του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.0». Ο συνολικός προϋπολογισμός ανέρχεται στα 13,5 δισ. ευρώ.

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

ΙΣΑ: Ικανοποίηση για τη θεσμοθέτηση της συνεργασίας ιδιωτών ιατρών-ΕΣΥ

Γ. Πατούλης: «Πρόκειται για μια κατάκτηση του ΙΣΑ που κατοχυρώνει την ισότιμη μεταχείριση των ιατρών»

Δεκάδες πολίτες με αναπνευστικά προβλήματα σε νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας

Δεκάδες πολίτες με αναπνευστικά προβλήματα ή ελαφρά εγκαύματα λόγω των πυρκαγιών που συνεχίζονται σε αρκετές περιοχές

Συνεργασία ιδιωτών ιατρών με νοσοκομεία του ΕΣΥ – Τα ελάχιστα όρια για την υποχρεωτική ασφάλιση επαγγελματικής ευθύνης

Οι γιατροί υποχρεούνται σε ασφάλιση αστικής επαγγελματικής ευθύνης με ελάχιστο όριο αποζημίωσης 1 εκατ. ευρώ κατ' έτος

Έκκληση για εθελοντική αιμοδοσία

Για σοβαρές ελλείψεις αίματος την περίοδο από μέσα Αυγούστου έως μέσα Σεπτεμβρίου κάνει λόγο η Ελληνική Ομοσπονδία Θαλασσαιμίας

Δημοφιλή Άρθρα

Ροή Ειδήσεων

Η Coface εγκρίνεται από το Lloyd’s για νέο συνδικάτο πιστωτικής ασφάλισης – Σημαντικές ευκαιρίες για την ελληνική αγορά

Η αξιοπιστία και η φερεγγυότητα του Lloyd’s ενισχύουν την εμπιστοσύνη των ελληνικών επιχειρήσεων στις διεθνείς συνεργασίες

ΑΠΑ: Επείγουσα προειδοποίηση για τη χρήση drones σε περιοχές πυρκαγιών

Κίνδυνος για τις επιχειρήσεις πυρόσβεσης και την ανθρώπινη ζωή

Η σύνεση φέρνει αυξημένη κερδοφορία για τη Swiss Re το α΄ εξάμηνο

Πώς σχολιάζουν τα αποτελέσματα ο διευθύνων σύμβουλος Andreas Berger και ο οικονομικός διευθυντής Anders Malmström

Καλοκαιρινή ανανέωση για Ασφαλιστικούς Διαμεσολαβητές – Μικρές αλλαγές με μεγάλο αποτύπωμα

Η καλοκαιρινή περίοδος μπορεί να αποτελέσει πολύτιμη ευκαιρία για επαγγελματική ανασύνταξη και προσωπική φροντίδα

Κ. Κατσαφάδος: Νέα μέτρα για τους πυρόπληκτους τη Δευτέρα – Άνιση η μάχη με την κλιματική κρίση

Δείτε το βίντεο με τις δηλώσεις του υφυπουργού Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας