back to top
25.5 C
Athens
Δευτέρα 5 Μαΐου 2025

Εκπαιδευτικό σεμινάριο συνταξιοδοτικών ασφαλίσεων με εισηγήτρια την Μ. Παπαδάτου της GROUPAMA Ασφαλιστική

Το Ασφαλιστικό και οι Συντάξεις αποτελούν έντονο μέρος της  διαχρονικής μας επικαιρότητας. Ήταν το έτος 1985 όταν, για πρώτη φορά, ο ισολογισμός της Κοινωνικής Ασφάλισης αποδείχθηκε ελλειμματικός, κατά 69 δισεκατομμύρια δραχμές της εποχής.  Έκτοτε, το βάρος του ελλείμματος μεγάλωσε, κατέστη δυσβάσταχτο και σε συνδυασμό με τη δημογραφική γήρανση του πληθυσμού μας, αλλά και την εξαιρετικά μεγάλη ανεργία, είναι πλέον δυσθεώρητο, πολύ επικίνδυνο και δύσκολα διαχειρίσιμο. Οι παρενέργειες και οι επιπτώσεις αυτής της ζοφερής κατάστασης, είναι γνωστές και εμφανείς. Κατάρρευση των συντάξεων, αισθητή αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης και αδυναμία του όλου συστήματος να ανταποκριθεί από μόνο του στις υποχρεώσεις του.

  • Ποια είναι η πραγματική κατάσταση του συστήματος Κοινωνικών Ασφαλίσεων, σήμερα;
  • Τι μας παρέχει το σύστημα Κοινωνικών Ασφαλίσεων, σήμερα, μετά τις αλλαγές που έχουν επέλθει;
  • Τι προβλέπεται να λάβομε από το σύστημα όταν συνταξιοδοτηθούμε;
  • Πώς πρέπει να διαχειρισθούμε το συνταξιοδοτικό μας μέλλον, υπό το πρίσμα αυτών των εξελίξεων;
  • Ποιες προτάσεις πολιτικής μπορούν να βελτιώσουν την κατάσταση;
  • Πως πρέπει η Ιδιωτική Ασφάλιση να κινηθεί, υπό το φως των νεοδιαμορφωνόμενων τάσεων;

 Το Εκπαιδευτικό Σεμινάριο Συνταξιοδοτικών Ασφαλίσεων διάρκειας οκτώ (8) εκπαιδευτικών ωρών,  απαντά κατά τρόπο τεκμηριωμένο και εμπεριστατωμένο στα προαναφερόμενα ερωτήματα, ενώ μας ενημερώνει χρηστικά και ουσιαστικά, επί θεμάτων που μας ενδιαφέρουν, εν σχέσει με το συνταξιοδοτικό μας μέλλον και τις παροχές που μας αναλογούν.

- Advertisement -

Ταυτοχρόνως, το Εκπαιδευτικό Σεμινάριο αναπτύσσει διεξοδικά το βαρύνοντα ρόλο της Ιδιωτικής Ασφάλισης στην επίλυση του ασφαλιστικού προβλήματος της Χώρας μας, αναλύει διεξοδικά την έννοια και το περιεχόμενο των συνταξιοδοτικών ασφαλίσεων, παρουσιάζει λεπτομερώς τα χαρακτηριστικά και τις παροχές των σύγχρονων προγραμμάτων συνταξιοδοτικών ασφαλίσεων, εστιάζει στα οφέλη τους υπέρ των ασφαλισμένων και αναπτύσσει τεκμηριωμένη επιχειρηματολογία Αποτελεσματικών Πωλήσεων και αγοράς συνταξιοδοτικών προγραμμάτων από το ασφαλιστικό μας κοινό.

Αναλυτικά, η θεματολογία του Εκπαιδευτικού Σεμιναρίου έχει ως εξής:

- Advertisement -

 α. Το Ελληνικό Σύστημα Κοινωνικών Ασφαλίσεων και Συντάξεων

  • Δομή, Κίνδυνοι και προοπτικές

β. Το συνταξιοδοτικό κενό

  • Παράγοντες που το καθορίζουν
  • Εκτίμηση του εύρους του
  • Ο ρόλος της ιδιωτικής ασφάλισης

 γ.  Προγράμματα Συνταξιοδοτικών Ασφαλίσεων σταθερής και κυμαινόμενης απόδοσης

  • Διάρθρωση και Τεχνικά χαρακτηριστικά
  • Χρηματοοικονομικά «εργαλεία» ενίσχυσης της απόδοσής τους
  • Unit Linked, Αμοιβαία Κεφάλαια, Indexed Προϊόντα
  • Συνταξιοδοτική Αποταμίευση

 δ. Νομοθετικές εξελίξεις που επηρεάζουν τις Συνταξιοδοτικές Ασφαλίσεις

 ε.  Πλεονεκτήματα, Οφέλη και κίνητρα αγοράς Συνταξιοδοτικών Ασφαλίσεων

 στ. Επιχειρηματολογία Πωλήσεων Συνταξιοδοτικών Ασφαλίσεων

Πέραν της θεωρητικής προσέγγισης των Συνταξιοδοτικών Ασφαλίσεων, που είναι αναγκαία προκειμένου να ορισθούν τα ασφαλιστικά αντικείμενα, οι κίνδυνοι, τα τεχνικά χαρακτηριστικά και οι παροχές ή καλύψεις των προγραμμάτων Συνταξιοδοτικών Ασφαλίσεων,  η ασφαλιστική τεχνική και τα πρωτόκολλα διαδικασιών, έμφαση θα δοθεί σε επιλεγμένα Case Studies και στην παρουσίαση της συγκροτημένης εμπειρίας Συνταξιοδοτικών Ασφαλίσεων, ώστε το εκπαιδευτικό κοινό να μπορεί πλέον να αντιλαμβάνεται άριστα και κατά τρόπον αξιοποιήσιμο, το συνολικό πλαίσιο αυτών των ασφαλίσεων και των δυνατοτήτων πώλησής τους.

Σε ποιους απευθύνεται

Το εκπαιδευτικό σεμινάριο απευθύνεται σε:

  • Διοικητικά Στελέχη και υπαλλήλους Ασφαλιστικών Εταιρειών και Εταιρειών Ασφαλιστικής Διαμεσολάβησης, ιδίως των κλάδων ζωής, υγείας και ομαδικών ασφαλίσεων, που επιθυμούν να αποκτήσουν υψηλή τεχνογνωσία Συνταξιοδοτικών Ασφαλίσεων και να εξειδικευθούν ή να εμβαθύνουν περαιτέρω στις ασφαλίσεις αυτές.
  • Στελέχη Πωλήσεων, Εκπαίδευσης, Marketing, Product Development, Αναλογιστικών Τμημάτων, Νομικών Υπηρεσιών και Underwriting, που επιθυμούν να βελτιώσουν περαιτέρω τη λειτουργικότητά τους στις Συνταξιοδοτικές Ασφαλίσεις.

 

  • Ασφαλιστικούς Διαμεσολαβητές όλων των βαθμίδων που αναζητούν τρόπους αποτελεσματικής εισόδου τους στην αγορά των Συνταξιοδοτικών Ασφαλίσεων και των εφαρμογών τους και, δι’ αυτών, σε νέες αγορές δυνητικών πελατών υψηλού ενδιαφέροντος.
  • Στελέχη και υπαλλήλους τραπεζών, καθώς και Δικηγόρους που διαχειρίζονται θέματα ασφαλιστικών προϊόντων και bancassurance.

 Στόχοι Εκπαιδευτικού Σεμιναρίου

Το Εκπαιδευτικό σεμινάριο έχει τους ακόλουθους κύριους στόχους:

  • Να παρουσιάσει ενδελεχώς το σύνολο των πλευρών των Συνταξιοδοτικών Ασφαλίσεων στο εκπαιδευτικό κοινό.
  • Να αναλύσει λεπτομερώς τις ειδικές διαστάσεις υψηλού ενδιαφέροντος όπως, επί παραδείγματι, των φορολογικών και των πραγματικών κινήτρων αγοράς τους.
  • Να παρουσιάσει χρηματοοικονομικά «εργαλεία» χαμηλού ρίσκου, ικανά να ισχυροποιούν τις αποδόσεις προγραμμάτων Συνταξιοδοτικών Ασφαλίσεων.
  • Να εμβαθύνει στις παροχές και τα οφέλη των Συνταξιοδοτικών Ασφαλίσεων και να αναπτύξει μεθόδους προβολής και αποτελεσματικών πωλήσεών τους.
  • Να προσφέρει στο εκπαιδευτικό κοινό άρτια τεχνογνωσία σωστής ασφάλισης των συνταξιοδοτικών αναγκών των συμπολιτών και των δυνητικών πελατών μας, καθώς και τεκμηριωμένη επιχειρηματολογία προς αυτήν την κατεύθυνση.

 

 Εκπαιδευτικές Σημειώσεις

Οι συμμετέχοντες στο Εκπαιδευτικό Σεμινάριο θα λάβουν πλήρες σετ ηλεκτρονικών σημειώσεων και παρουσιάσεων, στο προσωπικό ή εργασιακό τους e-mail.

 Εισηγήτρια Εκπαιδευτικού Σεμιναρίου

Εισηγήτρια του Εκπαιδευτικού Σεμιναρίου είναι η κα Μαρία Παπαδάτου, Διευθύντρια Ομαδικών Ασφαλίσεων της Εταιρείας GROUPAMA Ασφαλιστική. Η κα Παπαδάτου είναι Μαθηματικός, Απόφοιτος του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, με Αναλογιστικές Σπουδές και Μεταπτυχιακές Σπουδές Τραπεζικής Διοικητικής, διατελέσασα Διευθύντρια Ανάπτυξης Ασφαλιστικών Προϊόντων και Διαδικασιών της ΕΘΝΙΚΗΣ Τράπεζας. Διαθέτει πλούσια αναλογιστική και εκπαιδευτική εμπειρία, καθώς και εξειδίκευση Bancassurance και Συνταξιοδοτικών Ασφαλίσεων, στην Εταιρεία GROUPAMA Ασφαλιστική και στους Ομίλους της ΕΘΝΙΚΗΣ Τράπεζας και της INTERAMERICAN.

Αιτήσεις Συμμετοχής θα γίνονται δεκτές μέχρι και την Παρασκευή 1 Φεβρουαρίου 2019.

Το ανωτέρω Εκπαιδευτικό Σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί στο εκπαιδευτικό κέντρο του ΕΙΑΣ (Λ. Συγγρού 106, 5ος όροφος).

Κόστος Συμμετοχής

Εταιρείες – Μέλη ΕΙΑΣ

  • εξατομικευμένες συμμετοχές: €100
  • πολλαπλές συμμετοχές (άνω των τριών): €70 ανά συμμετοχή

 Εταιρείες – μη Μέλη ΕΙΑΣ

  • εξατομικευμένες συμμετοχές: €130
  • πολλαπλές συμμετοχές (άνω των τριών):€100 ανά συμμετοχή

 Μέλη ΕΙΑΣ ALUMNI SOCIETY

  • εξατομικευμένες συμμετοχές: 50

Δευτέρα και Τρίτη, 4  και 5 Φεβρουαρίου 2019, 16:00-19:20

Για περισσότερες πληροφορίες περιηγηθείτε στο eias.gr

Σχετικές δημοσιεύσεις

Brokers Union: € 36 εκατ. παραγωγή, 15% αύξηση, ισχυρή ανάπτυξη στον κλάδο Ζωής & Υγείας

Η Brokers Union επιβεβαιώνει τη σταθερή της ανάπτυξη, κλείνοντας το 2024 με 36 εκατ. € καθαρή παραγωγή (συν δικαίωμα) και 15% αύξηση ασφαλίστρων.

Εκπαιδευτικό σεμινάριο επιδράσεων και εφαρμογών της Τεχνητής Νοημοσύνης, AI, στην Ασφαλιστική Διαμεσολάβηση

Το Ελληνικό Ινστιτούτο Ασφαλιστικών Σπουδών ανακοινώνει το Εκπαιδευτικό Σεμινάριο Επιδράσεων και Εφαρμογών της Τεχνητής Νοημοσύνης

Ε.Ι.Α.Σ.: Εκπαιδευτικό σεμινάριο αγροτικών ασφαλίσεων

Οι εξελισσόμενες κινητοποιήσεις των αγροτών καταδεικνύουν τα σημαντικά προβλήματα του πρωτογενούς τομέα της ελληνικής και αντίστοιχης ευρωπαϊκής

Ε.Ι.Α.Σ.: Εκπαιδευτικό σεμινάριο συνταξιοδοτικών ασφαλίσεων

Το Σύστημα Κοινωνικών Ασφαλίσεων της χώρας μας υφίσταται, από πολλών ετών, σημαντικότατες επιβαρύνσεις, οι οποίες δεν επιτρέπουν

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

ΙΝΤΕΡΣΑΛΟΝΙΚΑ: Πρόγραμμα προετοιμασίας για τις εξετάσεις πιστοποίησης Ασφαλιστικού Πράκτορα

Το Εκπαιδευτικό Κέντρο του Ομίλου ΙΝΤΕΡΣΑΛΟΝΙΚΑ ανακοινώνει τη διοργάνωση νέου εξ αποστάσεως προγράμματος προετοιμασίας για τις εξετάσεις

Πρoσεχώς (με πολλές καινοτομίες και εκπλήξεις) το 15ο Διεθνές Συνέδριο της Insurance Europe

Το «15ο Διεθνές Συνέδριο της Insurance Europe – Προστασία και επένδυση σε έναν κόσμο που αλλάζει», θα πραγματοποιηθεί στις Βρυξέλλες, στις 5 Ιουνίου 2025.

ΕΑΕE: Πώς διαμορφώθηκαν τα υπο διαχείριση κεφάλαια ατομικών και ομαδικών συμβολαίων στον κλάδο Ζωής

Στα 11.837.937.211 διαμορφώθηκαν τα κεφάλαια υπό διαχείριση των ασφαλιστικών για ατομικά και ομαδικά συμβολαια Ασφαλίσεων Ζωής

Βιωσιμότητα Τουριστικών Επιχειρήσεων: Η συμβολή της Ιδιωτικής Ασφάλισης

Συμμετοχή της INTERLIFE στο 19ο Πολυσυνέδριο που ανέδειξε το νέο μοντέλο επιχειρηματικότητας και τις προκλήσεις – ευκαιρίες για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη

Δημοφιλή Άρθρα

Ροή Ειδήσεων

Η μεγάλη ανατροπή με τις αποζημιώσεις υγείας και ζωής legacy χαρτοφυλακίων

Με τις αλλαγές στον τρόπο που θα αποζημιώνονται οι ασφαλισμένοι των legacy χαρτοφυλακίων Εθνικής Ασφαλιστικής από τη 1η Ιουνίου γίνεται ένα πρώτο και καθοριστικό βήμα .....

Νέα δενδροφύτευση του Ε.Ε.Α. στο Άλσος Ευελπίδων

Το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών συνεχίζει δυναμικά το μεγάλο πρόγραμμα δενδροφυτεύσεων στην Αττική.

ΙΝΤΕΡΣΑΛΟΝΙΚΑ: Πρόγραμμα προετοιμασίας για τις εξετάσεις πιστοποίησης Ασφαλιστικού Πράκτορα

Το Εκπαιδευτικό Κέντρο του Ομίλου ΙΝΤΕΡΣΑΛΟΝΙΚΑ ανακοινώνει τη διοργάνωση νέου εξ αποστάσεως προγράμματος προετοιμασίας για τις εξετάσεις

Groupama Ασφαλιστική: Aνακαινίζει δύο κέντρα των Παιδικών Χωριών SOS στη Θεσσαλονίκη

Η Groupama Ασφαλιστική, παραμένοντας αρωγός στο πολύπλευρο έργο των Παιδικών Χωριών SOS, προχωρά στην ανακαίνιση του κτιρίου

Πρoσεχώς (με πολλές καινοτομίες και εκπλήξεις) το 15ο Διεθνές Συνέδριο της Insurance Europe

Το «15ο Διεθνές Συνέδριο της Insurance Europe – Προστασία και επένδυση σε έναν κόσμο που αλλάζει», θα πραγματοποιηθεί στις Βρυξέλλες, στις 5 Ιουνίου 2025.