back to top
26.7 C
Athens
Τετάρτη 10 Σεπτεμβρίου 2025

ARAG: Θέτει τα θεμέλια για το μελλοντικό ΔΣ, ρεκόρ 10ετίας στο τεχνικό αποτέλεσμα

Η επόμενη μέρα στην ηγεσία της ARAG βρίσκεται ήδη υπό σχεδιασμό, καθώς ο Πρόεδρος του ΔΣ και Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Dr.Paul Otto Fassbender, ενημέρωσε το Εποπτικό Συμβούλιο ότι δεν προτίθεται να παρατείνει την παραμονή του που λήγει την 3.7.2020.

Το Εποπτικό Συμβούλιο αποδεχόμενο την απόφαση του κίνησε αμέσως τη διαδικασία για τις αλλαγές στη δομή του ΔΣ και αποφάσισε να μην ορίσει διάδοχο του Dr.Fassbender (τιμής ένεκεν) αλλά ανέθεσε στον Dr.Renko Dirksen το ρόλο του συντονιστή των μελών του ΔΣ με έναρξη από 4.7.2020.

- Advertisement -

Μετά από 20 χρόνια διαρκούς παρουσίας ως CEO της ARAG, έφτασε η ώρα να απέχω από την διαχείριση των τρεχουσών εργασιών της Εταιρίας ” εξήγησε ο Dr.Fassbender κατά τη διάρκεια της ετήσιας Press Conference την 29η Μαΐου 2019 και προσέθεσε “η απόφαση μου ήταν πιο εύκολη τώρα λόγω του εξαιρετικού αποτελέσματος των τελευταίων ετών”.

To Εποπτικό Συμβούλιο είναι σίγουρο πως το ΔΣ της εταιρίας αποτελείται από δυναμικές προσωπικότητες που εγγυώνται τη συνέχιση των δραστηριοτήτων του Ομίλου. Επίσης, το ΔΣ είναι πεπεισμένο πως ο ρόλος του συντονιστή των μελών του ΔΣ είναι η καλύτερη λύση για την ανάπτυξη των δυνατοτήτων εκάστου μέλους του ΔΣ.

- Advertisement -

Ο Dr.Renko Dirksen (42 ετών) ήρθε στον Όμιλο το 2005, είναι μέλος του ΔΣ από το 2015 και τυγχάνει επικεφαλής του Τομέα Investments/Group Development/Organization.

O Dr.Fassbender κατέληξε “Χαίρομαι που ο Dr.Dirksen αποδέχτηκε τη νέα του θέση. Τόσο εκείνος όσο και όλα τα μέλη του ΔΣ έχουν την απεριόριστη εμπιστοσύνη μου. Εγώ θα εξακολουθήσω να υπηρετώ τον Όμιλο ως Πρόεδρος του ΔΣ της ARAG Holdings SE και θα παραμείνω ο πλειοψηφών μέτοχος της εταιρίας”.

Στοιχεία Απολογισμού 2018
Ο Όμιλος παρουσίασε αύξηση ασφαλίστρων 4.3% φθάνοντας στα 1,65 δις €.

Το συνολικό αποτέλεσμα περιλαμβανομένων των εταιριών παροχής υπηρεσιών ανήλθε σε 1,68 δις €. Η Νομική Προστασία – ο μεγαλύτερος κλάδος του Ομίλου – παρουσίασε αύξηση 7% ξεπερνώντας το 1 δις €. Το τεχνικό αποτέλεσμα έφθασε 97.4 εκ € επιτυγχάνοντας ρεκόρ δεκαετίας. Το κέρδος με 72,2 εκ € παραμένει σε υψηλά επίπεδα.

Στην Γερμανία η ασφαλιστική δραστηριότητα είχε αύξηση εργασιών κατά 4,1% ξεπερνώντας για άλλη μια φορά το μέσο όρο της αγοράς.

Τα έσοδα από ασφάλιστρα στην Νομική Προστασία αυξήθηκαν κατά 7%.

Οι διεθνείς εταιρίες του Ομίλου – εκτός Γερμανίας- παρουσίασαν αύξηση ασφαλίστρων κατά 4,7% φθάνοντας στα 672,6 εκ €.
Στους κατόχους ασφαλιστηρίων καταβληθήκαν συνολικά 870 εκ € έναντι 854 εκ € το 2017. Το Claims Ratio έφτασε στο 53,1% και το Cost Ratio έμεινε σταθερό στο 35,5%. Το Combined Ratio έδειξε μικρή βελτίωση φτάνοντας στο 88.6%. Τα καθαρά έσοδα του Ομίλου βελτιώθηκαν κατά 25%.

ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ 2019

Ο Όμιλος συνεχίζει να δείχνει ισχυρή ανάπτυξη. Στο πρώτο τρίμηνο του 2019 τα έσοδα από ασφάλιστρα είχαν αύξηση 5,8%. Στη Γερμανική αγορά η αύξηση έφτασε στο 5,5%. Ο κλάδος της Νομικής Προστασίας στη Γερμανία έγραψε ισχυρό ξεκίνημα με 7% αύξηση ασφαλίστρων. Το διεθνές business του Ομίλου αναπτύσσεται δυναμικά με έσοδα από ασφάλιστρα αυξημένα κατά 8% στο πρώτο τρίμηνο του έτους. Ιταλία, Σκανδιναβικές χώρες και ΗΠΑ είχαν μέχρι τώρα εξαιρετικά αποτελέσματα.

Ο Dr.Fassbender κατέληξε:

Έχουμε πλήρη έλεγχο του business μας και μια πολύ συγκεκριμένη άποψη πως προτιθέμεθα να γράψουμε τα επόμενα κεφάλαια στο success story μας. Θα συνεχίσουμε τη διεθνή μας επέκταση συμμετέχοντας πλήρως στον ψηφιακό μετασχηματισμό”.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Όταν ένα προϊόν σε βλάπτει: Πώς σε προστατεύει η νομική ασφάλιση

Η ARAG αναλαμβάνει τη νομική υποστήριξη του καταναλωτή, τον καθοδηγεί και τον βοηθά να διεκδικήσει αποζημίωση χωρίς να αναλάβει μόνος του το βάρος

Δ. Τσεκούρας στην κάμερα του I.W.: «Ποτάμι ευκαιριών ανεκμετάλλευτο η νομική προστασία»

Tο φετινό Insurance Conference ανέδειξε και ανέλυσε όλα όσα συμβαίνουν στον κλάδο της Ιδιωτικής Ασφάλισης, μέσα από διακεκριμένους ομιλητές, στελέχη και επιχειρήσεις

Η ARAG UK καλωσορίζει το νέο Διευθύνοντα Σύμβουλό της

Η Επιτροπή Υποψηφιοτήτων της ARAG UK όρισε τον David Haynes ως το νέο Διευθύνοντα Σύμβουλο της ARAG UK Holdings Limited

ARAG HELLAS: Αλλαγή σκυτάλης στην Υπηρεσία Πωλήσεων. Αναλαμβάνει ο Χρήστος Μήλας

Με πάνω από σαράντα χρόνια ευδόκιμης υπηρεσίας στην ARAG HELLAS ο Διευθυντής Πωλήσεων κ. Κωνσταντίνος Κοντογεώργος

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

Ενίσχυση της χρηματοοικονομικής και ασφαλιστικής παιδείας στην Ευρώπη: Οι συστάσεις της Insurance Europe

Το έγγραφο τονίζει μεταξύ άλλων την ανάγκη για καλύτερο συντονισμό μεταξύ των κρατών μελών, των εταιρειών και άλλων φορέων - Οι προεκτάσεις για την Ελλάδα

RVS2025 – Howden Re: Οι παρανοήσεις της ασφαλιστικής αγοράς

Οι (αντ)ασφαλιστές στο Μόντε Κάρλο συνδέουν την παράμετρο της τεχνητής νοημοσύνης με βασικά θέματα της αγοράς αλλά και ορισμένες παρανοήσεις

RVS2025: Mάθετε από σήμερα τι θα συζητηθεί στο αντασφαλιστικό ραντεβού του Μόντε Κάρλο

Το 67ο «Ραντεβού του Σεπτέμβρη» ξεκινά αύριο Σάββατο με υπερπροσφορά των κεφαλαίων που αντιστοιχούν σε κινδύνους της αγοράς

Insurance Europe: Η μεταρρύθμιση του Solvency II δεν επαρκεί για μια πιο ανταγωνιστική Ευρώπη

H ομοσπονδία προειδοποιεί ότι η απουσία βασικών πολιτικών δεσμεύσεων θέτει σε κίνδυνο την ανάπτυξη και επενδύσεις δισεκατομμυρίων

Δημοφιλή Άρθρα

Ροή Ειδήσεων

Ποιοι μπορούν να φέρουν ανάπτυξη στην ασφαλιστική αγορά;

Πώς φταίει η χαμηλή ασφαλιστική συνείδηση, όταν ο δρόμος της ανάπτυξης δεν έχει οριοθετηθεί;

Πιστοποίηση ΤτΕ: Κατάλογοι υποψηφίων και οδηγίες για τις εξετάσεις του Ηρακλείου Κρήτης

Οι εξετάσεις πιστοποίησης επαγγελματικών γνώσεων για τη διανομή (αντ)ασφαλιστικών προϊόντων θα πραγματοποιηθούν στην Κρήτη στις 20/9

Η τρομοκρατία και οι πολιτικοί κίνδυνοι αναδύονται ως δύο πολύ σημαντικές απειλές για την κοινωνική συνοχή και την οικονομική ασφάλεια

Προς επανεξέταση ο τρόπος με τον οποίο κράτη, επιχειρήσεις και ασφαλιστικοί μηχανισμοί διαχειρίζονται τον κίνδυνο

Υδρόγειος Ασφαλιστική: Μετά τις διακοπές, η πρόληψη στο επίκεντρο

Η ασφαλιστική αναδεικνύει τα οφέλη ενός check-up για υγιή και ισορροπημένη χρονιά, καθώς και τα προγράμματα Πλάνο Υγείας Primary, Standard και Advance

Το ΚΠΙΣΝ εντάσσεται στο Δίκτυο του CSR HELLAS

Νέα συνεργασία στον τομέα της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης και της βιώσιμης ανάπτυξης στην Ελλάδα