back to top
15.2 C
Athens
Τρίτη 1 Απριλίου 2025

Aπό την εικονική πραγματικότητα των γραφείων στην οδυνηρή πραγματικότητα της καθημερινότητας

Μπήκε το 2017 και εγώ φίλοι αναγνώστες μου παραμένω ανασφάλιστος.  Γιατί παραμένω ανασφάλιστος;  Γιατί την τελευταία φορά που ασφαλίστηκα για τον κλάδο αυτοκινήτου επέλεξα μία διαδικτυακή πλατφόρμα και μία φθηνή ασφάλιση.  Όσο μου επέτρεπαν δηλαδή τα οικονομικά μου μετά τις πληρωμές του φόρου εισοδήματος, του ΕΝΦΙΑ, της ΔΕΗ, του ενοικίου, των κοινοχρήστων και των βιολογικών μου αναγκών για τροφή και ένα καφέ ή ένα ποτό.  Για να μην βγαίνουμε από το θέμα μας όμως,  μετά από λίγο καιρό χρειάστηκα την πληροφόρηση για το ασφαλιστήριο μου από την εταιρεία και εκεί κτύπαγε ματαίως το τηλέφωνο.  Για μία εβδομάδα καμμία ανταπόκριση στο αίτημά μου.  Όταν χρειάστηκα πραγματικά την ασφάλιση αυτοκινήτου ούτε εκεί βρέθηκε κάποιος να με εξυπηρετήσει.  Στο ασφαλιστήριο υγείας, όταν το χρειάστηκα έπεσε επάνω και σε καθυστερήσεις  και σε «ψιλά γράμματα» και σε εξονυχιστικές αναλύσεις των χρεώσεων και σε ένα μήνα καθυστέρηση (μετά πολλών τηλεφωνημάτων) αποζημίωσης.

Φίλοι αναγνώστες, στελέχη των ασφαλιστικών εταιρειών και διαμεσολαβούντες, ωραίοι είναι οι μεγαλόσχημοι σχεδιασμοί και οι ρητορικές στα γκαλά, τις δεξιώσεις και στις Γενικές Συνελεύσεις. Αλλά ο ασφαλισμένος θέλει άμεση φροντίδα.  Θέλει τα λεφτά του το συντομότερο δυνατό όπως τουλάχιστον πράττει ο ίδιος όταν καλείται να πληρώσει το ασφάλιστρο.  Εν ολίγοις, η πραγματικότητα στην ασφαλιστική αγορά επιμερίζεται στην καθημερινότητα και στην εικονική πραγματικότητα.  Δυστυχώς, οι περισσότεροι παραμένουν προσηλωμένοι στα γραφεία τους σε μία εικονική πραγματικότητα.  Ο ασφαλισμένος πληθυσμός παραμένει εγκλωβισμένος στην δική του σκληρή πραγματικότητα.  Όταν οι δύο καταστάσεις συμπέσουν και το ασφαλιστικό κοινό θα μεγαλώσει και οι επιχειρήσεις θα βρεθούν πλησιέστερα στις ανάγκες των καταναλωτών.  Μέχρι τότε, ας αρκεστούν οι εταιρείες σε ασφαλιστική παραγωγή 2% επί του ΑΕΠ για τα επόμενα χρόνια όπως ήταν και τα 20 προηγούμενα.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Ποιες είναι οι αλλαγές στις τιμές των ασφαλίστρων για το 2025 σε σχέση με το 2024;

Το Pricefox, η κορυφαία πλατφόρμα σύγκρισης και αγοράς ασφάλειας αυτοκινήτου, ανέλυσε τις διακυμάνσεις στις τιμές των ασφαλίστρων μεταξύ 2024 και 2025,

Η ανακύκλωση της αγοράς και τα συγχωροχάρτια

α διαζύγια των τραπεζών με τις ασφαλιστικές δεν άντεξαν στον χρόνο, μπήκαν στον μηχανισμό της ανακύκλωσης και βγήκαν με άλλο πρόσωπο.

Ασφαλιστική κάλυψη για φυσικές καταστροφές, τι θα ισχύει από φέτος

Η αλλαγή του χρόνου φέρνει και την υποχρέωση ασφάλισης όλων των αυτοκινήτων και κατά των φυσικών καταστροφών.

Το αυτοκίνητο ίσα που επιπλέει και αυτό μετά δυσκολίας

Το αυτοκίνητο ίσα που επιπλέει και αυτό μετά δυσκολίας ακούστηκε χτες στην εκδήλωση της KPMG για την ιδιωτική ασφάλιση. 

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

ΤΜΕΔΕ: Νέες ασφαλιστικές καλύψεις σε συνεργασία με την Allianz και Generali

Από σήμερα 1η Απριλίου 2025 τίθενται σε εφαρμογή οι νέες εξειδικευμένες ανταποδοτικές ασφαλιστικές καλύψεις,

Κ. Σεμερτζόγλου: Η HDI κλείνει 30 χρόνια στην Ελλάδα, προετοιμάζει δράσεις

Στο πλαίσιο της επετείου, η HDI σχεδίαζει σειρά από δράσεις με στόχο να ευχαριστήσει τους ανθρώπους που συνέβαλαν στην επιτυχία της αλλά και για να ενισχύσει περισσότερο τις σχέσεις της  με την επιχειρηματική κοινότητα

Η σημερινή ενημέρωση από την Insurance Europe για τα RIS

Τρεις προτάσεις υποβάλλει σήμερα Insurance Europe για τις επενδύσεις λιανικής (RIS)

“Η Εθνική Ασφαλιστική αλλάζει, τα καλύτερα έρχονται”

Με έναν εμπνευσμένο λόγο ο Διευθύνων Σύμβουλος της Εθνικής Ασφαλιστικής, Δημήτρης Μαζαράκης, απευθύνθηκε στην λαμπρή βραδιά βραβεύσεων του εταιρικού δικτύου.

Δημοφιλή Άρθρα

Ροή Ειδήσεων

Ασφάλιση Εκδηλώσεων από την Karavias Underwriting Agency

Η Karavias Underwriting Agency, συνεχίζοντας τη στήριξη της προς τον Πολιτισμό και τις Καλλιτεχνικές Δραστηριότητες, παρουσιάζει το νέο καινοτόμο ασφαλιστικό προϊόν «Ασφάλιση Εκδηλώσεων».

Έγκριση της ΕΕ για το νέο εμβόλιο έναντι της Πνευμονιοκοκκικής Νόσου

To «πράσινο φως» έδωσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή για το νέο εμβόλιο σχετικά με την πρόληψη της Πνευμονιοκοκκικής Νόσου σε ενήλικες.

Διπλή Διάκριση για την Carglass Ελλάδος στα Belron Exceptional People Awards 2024

Δύο σημαντικές διακρίσεις κατέκτησε η Carglass®Ελλάδοςστον παγκόσμιο διαγωνισμό Belron® Exceptional People Awards 2024

EIAΣ: Το νέο πρόγραμμα προσφέρει υψηλή τεχνογνωσία στο ανθρώπινο δυναμικό της ασφαλιστικής αγοράς

Πολυθεματικό και λίαν ενδιαφέρον είναι το Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα Απριλίου 2025 του Ελληνικού Ινστιτούτου Ασφαλιστικών Σπουδών

Η Allianz επεκτείνει τη συνεργασία της με το Παγκόσμιο Ολυμπιακό και Παραολυμπιακό Κίνημα έως το 2032

Πιο γρήγορα, πιο ψηλά, πιο δυνατά – Μαζί: Μετά την επιτυχημένη διοργάνωση των Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών Αγώνων στο Παρίσι το 2024