back to top
7.7 C
Athens
Κυριακή 23 Φεβρουαρίου 2025

Όμιλος Affidea & Φάρος Τυφλών Ελλάδος: Εκδήλωση ενημέρωσης για τον Διαβήτη

Η Υγεία στο επίκεντρο μέσα από έναν κύκλο παρουσιάσεων

Ο Όμιλος διαγνωστικών κέντρων Affidea, στο πλαίσιο του Προγράμματος Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης και των πρωτοβουλιών για προσβασιμότητα των υπηρεσιών Υγείας, ξεκίνησε σε συνεργασία με τον Φάρο Τυφλών της Ελλάδος μια σειρά εκπαιδευτικών σεμιναρίων για την Υγεία και για θέματα που απασχολούν τους συμπολίτες μας με προβλήματα όρασης.

- Advertisement -

Οι επιπτώσεις του Διαβήτη στη ζωή των ασθενών και των οικείων τους βρέθηκαν στο επίκεντρο της πρώτης εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 30 Μαΐου 2022 στις εγκαταστάσεις του Φορέα. Προσκεκλημένος από τον χώρο της υγείας ήταν ο Πέτρος Κατσόγιαννος, Ενδοκρινολόγος – Διαβητολόγος του Ομίλου Affidea και Επιμελητής Ενδοκρινολογίας Uppsala University Hospital.  

Ο κ. Κατσόγιαννος εξήγησε πόσο συχνός είναι ο διαβήτης και πως τα τελευταία χρόνια αυξάνονται οι ασθενείς με διαβήτη στην Ελλάδα, αλλά και παγκοσμίως. Στη συνέχεια μίλησε για τους διαφορετικούς τύπους του διαβήτη, για τα κύρια συμπτώματα και για το τι χρειάζεται για τη διάγνωσή του. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στις επιπλοκές που μπορεί να δημιουργήσει η πάθηση και γιατί είναι σημαντικό να γίνεται γρήγορα η διάγνωση και να χρησιμοποιείται η σωστή θεραπεία, καθώς και τι επίπτωση έχει η πανδημία της COVID-19 στο σακχαρώδη διαβήτη. Μετά το τέλος της ομιλίας οι παρευρισκόμενοι είχαν τον χρόνο να απευθύνουν τις ερωτήσεις τους. 

- Advertisement -

Στην εκδήλωση παραβρέθηκε η Διοικητική Διευθύντρια της Affidea Καλλιθέας, κα Μαρία Καραπίντσου, η οποία ανέφερε μεταξύ άλλων: «Στην Affidea μεριμνούμε ώστε η πρόσβαση όλων των πολιτών στις υπηρεσίες υγείας να γίνεται με σεβασμό στην ισότητα. Στο πλαίσιο αυτό, διαθέτουμε σύστημα προτεραιότητας για τις «ευαίσθητες» κοινωνικά ομάδες, ενημερωτικό υλικό στη γραφή Braille, θέσεις στάθμευσης και ειδική ράμπα στην είσοδο του κτιρίου. Με χαμόγελο κάθε μέρα εργαζόμαστε για να διευκολύνουμε την καθημερινότητα των συνανθρώπων μας με θέματα υγείας, προσφέροντας άριστη εξυπηρέτηση, πρωτοπόρα ψηφιακά εργαλεία, σύγχρονες υποδομές και υψηλές επιστημονικές δυνατότητες».

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε με την Affidea Καλλιθέας (Λ. Ελ. Βενιζέλου 260) στο τηλέφωνο 216 0010200 και email: kallithea@affidea.com, τις καθημερινές 06:30-21:00 & το Σάββατο 07:30-15:00. 

Στη φωτογραφία εικονίζονται από αριστερά η κα Μαρία Καραπίντσου, Διοικητική Διευθύντρια της Affidea Καλλιθέας, η κα Μαρία Τζεβελέκου, Πρόεδρος Δ.Σ. του Φάρου Τυφλών Ελλάδος και ο κος Πέτρος Κατσόγιαννος, Ενδοκρινολόγος – Διαβητολόγος του Ομίλου Affidea.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Η Affidea Ελλάδος στο Europe Health Insurance Innovation Congress 2024

Εκπροσωπώντας τον Όμιλο Affidea, ο Θανάσης Λοπατατζίδης, Commercial Executive Director Affidea Ελλάδος, προσκλήθηκε και προήδρευσε

Affidea Καλλιθέας: Αναβάθμιση υπηρεσιών

Το κέντρο παρέχει αξιόπιστες και καινοτόμες λύσεις υγείας, σε ένα σύγχρονο και φιλικό περιβάλλον, σχεδιασμένο να ανταποκρίνεται στις ανάγκες κάθε εξεταζόμενου.

“Τρίποντα αγάπης” με τη στήριξη του Ομίλου Affidea

Ένας ξεχωριστός φιλανθρωπικός αγώνας μπάσκετ θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 22 Δεκεμβρίου, στις 13:00, στο Κλειστό Γυμναστήριο Αιγίου

Η Affidea ανοίγει τον δρόμο στη συμπεριληπτική παροχή υπηρεσιών Υγείας

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία (ΑμεΑ), η Affidea, πρωτοπόρος στην παροχή υπηρεσιών υγείας...

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

Η Ευρώπη μόνη Ασφαλιστική στην artoza, επιστέγασμα των καινοτόμων ιδεών Ν. Μακρόπουλου

Μεγάλη παρουσία στο περίπτερο της Ομοσπονδίας Αρτοποιών Ελλάδος στη μεγάλη κλαδική έκθεση artoza θεσμό για την αγορά, έχει η Ευρώπη Ασφαλιστική, επιστέγασμα πρωτοποριακών ιδεών του Προέδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου Νικόλαου Μακρόπουλου.

Έγκριση θεραπευτικής αγωγής για τον μικροκυτταρικό καρκίνο του πνεύμονα

To «πράσινο φως» έδωσε ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΜΑ) σε νέα θεραπευτική επιλογή για τον μικροκυτταρικό καρκίνο του πνεύμονα.

Έναρξη νέου κύκλου Σεμιναρίων Επαγγελματικής Εκπαίδευσης για το 2025 από την NP Ασφαλιστική

Νέο κύκλο σεμιναρίων Επαγγελματικής Εκπαίδευσης (Επανεκπαίδευση) Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών, ξεκινάει εντός του Μαρτίου

Οι θέσεις Insurance Europe σχετικά με την προώθηση πρότασης Omnibus

Μεταξύ των προωθούμενων νομοθετικών πρωτοβουλιών της συγκαταλέγεται η υιοθέτηση πρότασης Omnibus

Δημοφιλή Άρθρα

Ροή Ειδήσεων

Η Ευρώπη μόνη Ασφαλιστική στην artoza, επιστέγασμα των καινοτόμων ιδεών Ν. Μακρόπουλου

Μεγάλη παρουσία στο περίπτερο της Ομοσπονδίας Αρτοποιών Ελλάδος στη μεγάλη κλαδική έκθεση artoza θεσμό για την αγορά, έχει η Ευρώπη Ασφαλιστική, επιστέγασμα πρωτοποριακών ιδεών του Προέδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου Νικόλαου Μακρόπουλου.

«Όαση» για τις συναλλαγές η ασφάλιση πιστώσεων

Η εγχώρια αγορά, χρόνια τώρα, ήδη από το 2008, που ξέσπασε η διεθνής οικονομική κρίση και η Ελλάδα, 24 μήνες μετά, βίωσε τη δική της πολυετή

Το δημογραφικό στο μικροσκόπιο της Eurostat: O ευρωπαϊκός πληθυσμός γερνάει…

Η μέση ηλικία του πληθυσμού της ΕΕ έφθασε την 1η Ιανουαρίου 2024 τα 44,7 χρόνια, ανακοινώθηκε από τη Eurostat. Αυτό σημαίνει πως

Πώς θα κρατήσετε τους πελάτες σας στις Κυκλάδες και την Κρήτη

Από εκεί που ψάχναμε για πελάτες για να ασφαλίσουν την περιουσία τους, ψάχνουμε να δούμε πότε τα επιστημονικά συμπεράσματα ....

Έγκριση θεραπευτικής αγωγής για τον μικροκυτταρικό καρκίνο του πνεύμονα

To «πράσινο φως» έδωσε ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΜΑ) σε νέα θεραπευτική επιλογή για τον μικροκυτταρικό καρκίνο του πνεύμονα.