back to top
17.5 C
Athens
Τετάρτη 2 Απριλίου 2025

Ο Vitali Butbaev ξανά στο δυναμικό της Saxo Bank από τη θέση του CEOΚεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης

Η Saxo Bank, πρωτοπόρος του Fintech με έμφαση στις διαδικτυακές συναλλαγές και επενδύσεις, ανακοίνωσε σήμερα ότι ο Vitali Butbaev θα ενταχθεί ξανά στο δυναμικό της, αναλαμβάνοντας τον ρόλο του CEO Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης. Ο Vitali Butbaev έχει συνεργαστεί στο παρελθόν για 13 χρόνια με τη Saxo Bank, κατέχοντας διάφορους ρόλους σε διαφορετικά τμήματα της εταιρείας.

Ο Vitali Butbaev θα αναφέρεται απευθείας στον Damian Bunce, Chief Client Officer της Saxo Bank.

- Advertisement -

Μέσα από το νέο του ρόλο, o κ. Butbaev θα έχει υπό την ευθύνη του τις διαδικασίες ανάπτυξης και περαιτέρω διεύρυνσης της δραστηριότητας και της πελατειακής βάσης της εταιρείας στην περιοχή της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης. Επιπλέον, θα αναλάβει την ευθυγράμμιση και την άρτια εκτέλεση των παγκόσμιων στρατηγικών προτεραιοτήτων της εταιρείας, καθώς επίσης και να καταστήσει την Saxo Bank την πρώτη επιλογή για τους traders, τους επενδυτές και τους πελάτες χονδρικής.

Ο κ. Butbaev εντάσσεται στο δυναμικό της Saxo Bank έχοντας εκτεταμένη διεθνή εμπειρία στον κλάδο των χρηματοοικονομικών. Η προηγούμενη θέση του ήταν αυτή του Ιδρυτή και Διευθύνοντος Συμβούλου της Velstand Capital, ενώ διετέλεσε επίσης και Group Regional Director για ένα χρόνο στοPresidents Institute. Πριν από αυτές τις θέσεις εργάστηκε στη Saxo Bank για 13 χρόνια. Από την θέση του Περιφερειακού Επικεφαλής για την Saxo Bank για την περιοχή της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης ο κ. Butbaev ηγήθηκε με επιτυχία των δραστηριοτήτων της εταιρείας για επτά χρόνια. Στην πορεία του στην Saxo Bank πέρασε και από διάφορες άλλες θέσεις πωλήσεων για τους πελάτες λιανικής, HNW και θεσμικούς πελάτες.

- Advertisement -

Ο κ. Butbaev αποφοίτησε από το Bauman Moscow State Technical University και από το Moscow Financial University. Πρόσφατα ολοκλήρωσε το TRIUM Executive MBA, ένα από τα πιο αναγνωρισμένα εκπαιδευτικά προγράμματα για υψηλόβαθμα στελέχη σε όλο τον κόσμο, που πραγματοποιείται από κοινού από τα NYU Stern School of Business, LSE και HEC Paris school of Management.

Σχολιάζοντας την ανάληψη καθηκόντων του κ. Butbaev, ο Damian Bunce, Chief Client Officer της SaxoBank δήλωσε:

«Είμαστε ενθουσιασμένοι που καλωσορίζουμε και πάλι στην ομάδα της Saxo Bank τον Vitali, ο οποίος θα  αναπτύξει και θα εξελίξει τις δραστηριότητές μας και την πελατειακή μας βάση στην περιοχή της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης. Ο Vitali αποτελεί μια εξαιρετική επιλογή υψηλόβαθμου στελέχους και διαθέτει βαθιά εμπειρία και γνώση της περιοχής. Ένα μεγάλο κομμάτι της επιτυχίας της Saxo Bank οφείλεται στις άριστες ηγετικές του ικανότητες και είμαστε σίγουροι ότι αποτελεί το κατάλληλο στέλεχος που θα ηγηθεί της αναπτυξιακής μας πορείας και του μέλλοντος μας στην περιοχή της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης.»

Ο Vitali Butbaev δήλωσε σχετικά:

«Είμαι πολύ ικανοποιημένος που επιστρέφω στην Saxo Bank σε μια εποχή όπου η τεχνολογία, η κανονικοποίηση και οι τάσεις στα μακροοικονομικά βρίσκονται στα βασικά δυνατά σημεία της εταιρείας. Είχα τη χαρά να αποτελώ μέρος της ομάδας της από το ταπεινό ξεκίνημα της και είδα την εταιρεία να μεταμορφώνεται σε μια πρωτοπόρο στο Fintech εταιρεία με πελάτες σε 170 χώρες.

Η Saxo Bank συνδυάζει μοναδικά την τεχνολογία αιχμής και την εξαιρετική εξυπηρέτηση από ταλαντούχα στελέχη. Μεταξύ των δυνατών σημείων της εταιρείας είναι να προσφέρει απαράμιλλη πρόσβαση σε traders και επενδυτές στις παγκόσμιες αγορές, μέσα από κορυφαίες πλατφόρμες συναλλαγών. Ακόμη, μέσα από τις υπηρεσίες «Banking-as-a-Service» η Saxo Bank προσφέρει δυνατά προϊόντα σε άλλες τράπεζες και brokers, οι οποίοι επιδιώκουν να αξιοποιούν την τεχνολογία της για να εξυπηρετήσουν ακόμη καλύτερα τους δικούς τους τελικούς πελάτες.»

Ο Vitali Butbaev θα αναλάβει καθήκοντα στις 15 Μαΐου και θα έχει έδρα το γραφείο της Saxo Bankστην Πράγα.

Σχετικές δημοσιεύσεις

ΕUROLIFE : Δημιούργησε νέα εταιρεία Fintech με την ονομασία Wallbid Ltd

Eταιρεία Fintech (τεχνολογικών εφαρμογών στο χώρο των χρηματοοικονομικών υπηρεσιών) δημιούργησε η Eurolife

Generali Ventures: 250 εκ. σε insurtech και fintech

Στόχος της Generali η καινοτομία σε ένα ευρύ φάσμα τεχνολογιών που θα κάνουν την διαφορά στον ασφαλιστικό κλάδο

Tο 10th Digital Banking Forum: «The fintech era» έβγαλε ειδήσεις!

Το νέο τοπίο στον χρηματοπιστωτικό τομέα, όπως επηρεάζεται από τις εξελίξεις στο χώρο των ψηφιακών τεχνολογιών αλλά και από την είσοδο μεγάλων «παικτών»

KPMG: Στα 210 δισ. δολ. οι συνολικές επενδύσεις Fintech, αυξάνεται το ενδιαφέρον για κρυπτονομίσματα – blockchain

Στα US$ 210 δισ. οι συνολικές επενδύσεις Fintech, με το ενδιαφέρον για κρυπτονομίσματα και blockchain να αυξάνεται, σύμφωνα με την έκθεση Pulse of Fintech για το β’ εξάμηνο του 2021 από την KPMG

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

H EUROINS Ελλάδος μέγας χορηγός του «13ΟY KALLITHEA RUN»

Για 13η συνεχόμενη χρονιά, η Ασφαλιστική Εταιρεία Euroins Ελλάδος στηρίζει έναν θεσμό που φέρνει κοντά τους κατοίκους της Καλλιθέας

Brokers Union: € 36 εκατ. παραγωγή, 15% αύξηση, ισχυρή ανάπτυξη στον κλάδο Ζωής & Υγείας

Η Brokers Union επιβεβαιώνει τη σταθερή της ανάπτυξη, κλείνοντας το 2024 με 36 εκατ. € καθαρή παραγωγή (συν δικαίωμα) και 15% αύξηση ασφαλίστρων.

Στην τελική ευθεία το deal της “Ευρώπη Ασφαλιστική”

Το πράσινο φως έδωσε η ΤτΕ για το deal μεταξύ δύο ηγετικών φυσιογνωμιών του επιχειρείν.

Η Allianz επεκτείνει τη συνεργασία της με το Παγκόσμιο Ολυμπιακό και Παραολυμπιακό Κίνημα έως το 2032

Πιο γρήγορα, πιο ψηλά, πιο δυνατά – Μαζί: Μετά την επιτυχημένη διοργάνωση των Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών Αγώνων στο Παρίσι το 2024

Δημοφιλή Άρθρα

Ροή Ειδήσεων

Αυξάνεται η δυσαρέσκεια των πολιτών για το ΕΣΥ-Τι δείχνει έρευνα της GPO για τον ΠΙΣ

Παρά τις εξαγγελίες και τις προσπάθειες του Άδωνι Γεωργιάδη και της κυβέρνησης, αυξάνεται η δυσαρέσκεια των πολιτών για το δημόσιο σύστημα υγείας

«Να ξαναγίνουμε ο εθνικός πρωταθλητής στην Ιδιωτική Ασφάλιση» το μήνυμα που Δ. Μαζαράκη από το βήμα της Επιθεώρησης Χρυσολόγου

«Δημιουργώντας… αστέρια»! Αυτό τον τίτλο επέλεξε φέτος η Επιθεώρηση του κ. Χρήστου Χρυσολόγου, δεδομένης της σταθερής δυναμικής της

H EUROINS Ελλάδος μέγας χορηγός του «13ΟY KALLITHEA RUN»

Για 13η συνεχόμενη χρονιά, η Ασφαλιστική Εταιρεία Euroins Ελλάδος στηρίζει έναν θεσμό που φέρνει κοντά τους κατοίκους της Καλλιθέας

Brokers Union: € 36 εκατ. παραγωγή, 15% αύξηση, ισχυρή ανάπτυξη στον κλάδο Ζωής & Υγείας

Η Brokers Union επιβεβαιώνει τη σταθερή της ανάπτυξη, κλείνοντας το 2024 με 36 εκατ. € καθαρή παραγωγή (συν δικαίωμα) και 15% αύξηση ασφαλίστρων.

To «mystery shopping» και οι κρυφοί έλεγχοι σε επενδυτικές εταιρείες, τράπεζες, ασφαλιστικές

Ρόλο "μυστικών πελατών" «mystery shopping» θα κληθούν να διαδραματίσουν μέλη των εποπτικών αρχών πραγματοποιώντας ελέγχους