back to top
8.6 C
Athens
Τετάρτη 5 Φεβρουαρίου 2025

Allianz – Impact Hub: Πρόγραμμα επιτάχυνσης κοινωνικών επιχειρήσεων

Στοχεύοντας στην ενίσχυση των κoινωνικών επιχειρήσεων, η Allianz σε συνεργασία με το Impact Hub Athens ανακοίνωσαν το πρόγραμμα “Investment Ready ‘Encouraging Future Generations”.

Σκοπός του προγράμματος είναι η προώθηση της κοινωνικής ένταξης των παιδιών και των νέων στην Ελλάδα, στη Γερμανία, στην Ισπανία και στην Ινδονησία.

- Advertisement -

Το Πρόγραμμα Investment Ready απευθύνεται σε επιχειρήσεις που έχουν αναπτύξει μια επιχειρηματική λύση για μια κοινωνική πρόκληση που εστιάζει στην κοινωνική ένταξη των παιδιών και των νέων στους τομείς της εκπαίδευσης, της κατάρτισης και της απασχόλησης. Οι συμμετέχουσες επιχειρήσεις θα πρέπει να δραστηριοποιούνται νόμιμα στην Ελλάδα, στη Γερμανία, στην Ισπανία ή στην Ινδονησία και να αναζητούν επένδυση ή χρηματοδότηση (40.000 –  1.000.000 ευρώ).

Κατά την διάρκεια του Προγράμματος, σε διάστημα 6 μηνών, οι 8 συμμετέχουσες ομάδες θα συμμετέχουν σε μια συστηματική αξιολόγηση του επιχειρηματικού τους μοντέλου, της ομάδας και της στρατηγικής τους καθώς και σε πολυήμερα εργαστήρια (workshops) στο Μόναχο, τον προσεχή Μάρτιο. Στο τέλος του προγράμματος, όλοι οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να παρουσιάσουν την επιχειρηματική τους πρόταση σε κριτική επιτροπή και να διεκδικήσουν το βραβείο Allianz Future Generations Award (40.000 ευρώ).

- Advertisement -

Το Πρόγραμμα Investment Ready ως πρόγραμμα επιτάχυνσης για κοινωνικές επιχειρήσεις αναπτύχθηκε αρχικά από το Impact Hub της Βιέννης το 2011 και επεκτάθηκε στο Impact Hub Amsterdam το 2014. Κατά τα τελευταία 6 χρόνια, βοήθησε δεκάδες οργανισμούς στην Ευρώπη να καταστούν κατάλληλοι για επενδύσεις. Στόχος του προγράμματος είναι να αποτελέσει μια πλατφόρμα συνάντησης και συνεργασίας των επενδυτών και των επιχειρηματιών με κύρια επιδίωξη να δημιουργήσουν παγκόσμιο θετικό αντίκτυπο.

Οι αιτήσεις συμμετοχής θα διαρκέσουν από την 1η έως τις 20 Νοεμβρίου 2018.

Δείτε το πρόγραμμα εδώ

Σχετικές δημοσιεύσεις

Ο Ασφαλιστικός Γονέας επιβράβευσε τους πελάτες της Allianz με € 1,3 εκατομμύρια Επιστροφή Ασφαλίστρων!

Η Allianz Ευρωπαϊκή Πίστη επιβράβευσε τους κατόχους του προγράμματος Ασφαλιστικός Γονέας με ποσό που αγγίζει τα 1.300.000 €, για το 2024.

Allianz: Ανανέωση της συνεργασίας με το Ίδρυμα Μποδοσάκη

Η Allianz, παραμένοντας αφοσιωμένη στην ενίσχυση της ποιοτικής εκπαίδευσης και της ισότιμης πρόσβασης στη γνώση

Η Allianz απορροφά το 50% των αυξήσεων στα ισόβια συμβόλαια υγείας

Η Allianz, πιστή στη δέσμευσή της για διαφάνεια και ανοιχτή επικοινωνία και σε συνέχεια του σημαντικού ζητήματος των αυξήσεων στα μακροχρόνια συμβόλαια υγείας

Τρεις ασφαλιστικές εταιρίες στους «TRUE LEADERS»

Η ICAP CRIF, για 14η χρονιά, βράβευσε σε μια λαμπερή βραδιά, τις 100 Εταιρείες και τους 12 Ομίλους που ξεχώρισαν ως Τrue Leaders το 2023

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

Βασική Εκπαίδευση Διαμεσολαβητών από το ΕΚΠΑ

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα διοργανώνεται με στόχο την εκπαίδευση διαμεσολαβητών, όπως προβλέπεται από τον νόμο

Η ΕΑΕΕ έκοψε την πρωτοχρονιάτική πίτα στο παλαιό ιστορικό κτίριο του Χ.Α.

Την πρωτοχρονιάτικη πίτα έκοψε ο πρόεδρος της ΕΑΕΕ Αλέξανδρος Σαρρηγεωργίου. Το φλουρί κέρδισε ο Παύλος Κασκαρέλης, Διευθύνων Σύμβουλος της «Υδρόγειος Ασφαλιστική»

Χρυσή διάκριση για την INTERAMERICAN

Η INTERAMERICAN τιμήθηκε με Χρυσό Βραβείο στην κατηγορία «Best Learning Technology Implementation» στα Brandon Hall Group Human Capital Management (HCM) Excellence Awards, για την εκπαιδευτική πλατφόρμα Digital Learning Academy. Η διάκριση αυτή αναδεικνύει την αφοσίωση της εταιρείας στην καινοτομία...

Ν. Μακρόπουλος, Πρόεδρος Ευρώπης Aσφαλιστικής: Ο τυχερός ασφαλιστής της ΕΑΕΕ το 2025

Την τύχη του Νικόλαου Μακρόπουλου που βέβαια κάθε άλλο από τυχαία είναι, την επισφράγισε ένα ακόμα χαρμόσυνο γεγονός.

Δημοφιλή Άρθρα

Ροή Ειδήσεων

Βασική Εκπαίδευση Διαμεσολαβητών από το ΕΚΠΑ

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα διοργανώνεται με στόχο την εκπαίδευση διαμεσολαβητών, όπως προβλέπεται από τον νόμο

Επιχειρηματικά βραβεία ΧΡΗΜΑ: O Διοικητής της ΤτΕ, θεσμικοί παράγοντες και κορυφαίοι εκπρόσωποι της αγοράς στα βραβεία-θεσμός

Οι επιχειρήσεις που στηρίζουν την ελληνική οικονομία και συμβάλλουν στην ανάπτυξη του χρηματιστηριακού θεσμού

Η ΕΑΕΕ έκοψε την πρωτοχρονιάτική πίτα στο παλαιό ιστορικό κτίριο του Χ.Α.

Την πρωτοχρονιάτικη πίτα έκοψε ο πρόεδρος της ΕΑΕΕ Αλέξανδρος Σαρρηγεωργίου. Το φλουρί κέρδισε ο Παύλος Κασκαρέλης, Διευθύνων Σύμβουλος της «Υδρόγειος Ασφαλιστική»

Υποχρεωτική Ασφάλιση έναντι φυσικών καταστροφών & Εποπτεία TEA

Η Τράπεζα της Ελλάδος έχει επανειλημμένως τονίσει τη σημασία της συμβολής της ιδιωτικής ασφάλισης στην αντιμετώπιση των επιπτώσεων της κλιματικής

Χρυσή διάκριση για την INTERAMERICAN

Η INTERAMERICAN τιμήθηκε με Χρυσό Βραβείο στην κατηγορία «Best Learning Technology Implementation» στα Brandon Hall Group Human Capital...