back to top
29.5 C
Athens
Παρασκευή 11 Ιουλίου 2025

534 δράσεις από τον ΣΕΜΑ για την ασφαλιστική αγορά και την κοινωνία

Στις 534 δράσεις του ΣΕΜΑ, που αναλήφθηκαν τα τελευταία 3,5 χρόνια με αποκλειστικό στόχο να βοηθήσουν την ασφαλιστική αγορά να ισχυροποιηθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο προς όφελος της οικονομίας και της κοινωνίας, αναφέρθηκε ο πρόεδρος του Συνδέσμου, κ. Μιχάλης Τζωρτζωρής, καλωσορίζοντας τους καλεσμένους στην καθιερωμένη, ετήσια, κλειστή εκδήλωση του φορέα για τους χορηγούς του, η οποία έλαβε χώρα στις 30 Νοεμβρίου 2022.

Μιχάλης Τζωρτζωρής , Γιώργος Ζερβουδάκης

Ο κ. Μ. Τζωρτζωρής αφού ευχαρίστησε τους εκπροσώπους των ασφαλιστικών εταιρειών για τη στήριξή τους στον Σύνδεσμο, όπως και για τη στενή συνεργασία με τους μεσίτες ασφαλίσεων, τόνισε πως «όσοι εργαζόμαστε στην ασφαλιστική βιομηχανία επιθυμούμε να δράσουμε με στόχο μια αποτελεσματική αρχιτεκτονική που θα ενισχύσει και θα διευρύνει την ασφαλιστική αγορά με οφέλη για την ελληνική κοινωνία και την ελληνική οικονομία».

- Advertisement -
Σωτηρία Μαράκη , Giuseppe Zorgno (AIG) ,Νίκος Γαβρίλης

Όπως εξήγησε ο πρόεδρος του ΣΕΜΑ, «οι δράσεις του Συνδέσμου έχουν αποκλειστικό στόχο να βοηθήσουν την αγορά να μεγαλώσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Το έργο αυτό ανήκει σε μια εξαιρετική ομάδα που έχουμε φτιάξει και αποτελεί το ΔΣ του ΣΕΜΑ. Είναι ο κ. Ζαφειρίου, ο κ. Αλφιέρης, ο κ. Χατζηθεοδοσίου, η κα Βιτάλη, η κα Δράκου και ο κ. Ζηκούλης».

 

- Advertisement -

Παρουσιάζοντας τις δράσεις ΣΕΜΑ, εξήγησε ότι κατευθύνονται συγκροτημένα σε τέσσερις τομείς και ειδικότερα:

 

Στην πολιτεία, όπου ο ΣΕΜΑ πραγματοποίησε σειρά συναντήσεων με όλα τα υπουργεία που αφορούν στην ασφαλιστική αγορά. Το υπουργείο Οικονομικών, από το οποίο ζητήθηκε επαναφορά των φορολογικών κινήτρων, μείωση των φόρων κύκλου εργασιών καθώς και του ΦΠΑ στις δαπάνες υγείας. Παράλληλα, ο ΣΕΜΑ υπήρξε σύμβουλος για την προετοιμασία του σχεδίου ασφάλισης των διαχειριστών αφερεγγυότητας. Επαφές έγιναν και με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης, στην οποία τονίστηκε η ανάγκη της υποχρεωτικότητας για τις ασφαλίσεις Επαγγελματικής Ευθύνης όπως προτείνεται από την Ευρωπαϊκή Ένωση, από το 2006/123 καθώς και το νόμο 3844/2010. Στο υπουργείο Περιβάλλοντος  επισημάνθηκαν τα οφέλη της ασφάλισης όλων των κατοικιών των Ελλήνων και οι μελλοντικές συνέπειες της κλιματικής αλλαγής. Συναντήσεις υπήρξαν, επίσης, με την ΑΑΔΕ και τον διοικητή της κ. Γιώργο Πιτσιλή, σχετικά με τον αποτελεσματικότερο μηχανισμό ελέγχου των ανασφάλιστων οχημάτων. Ο κ. Μ. Τζωρτζωρής, διευκρίνισε ότι η κυβέρνηση ανέλαβε δεσμεύσεις για τα ανωτέρω, προσθέτοντας ότι θα αναζητήσει τον αναγκαίο δημοσιονομικό χώρο ώστε να παρθούν οι προβλεπόμενες αποφάσεις, που θα λειτουργήσουν προς όφελος της κοινωνίας συνολικά.

Στους μεσίτες ασφαλίσεων, για τους οποίους ο ΣΕΜΑ συμμετέχοντας ως φορέας στην ΕΑΔΕ, επεδίωξε να εμβαθύνει στην αξία του επαγγελματισμού και της δραστηριότητας σε πρότυπα αριστείας και να αποκλείσει κάθε πρακτική η οποία μειώνει δυσανάλογα το κύρος της ασφαλιστικής αγοράς.

Στην επιστημονική κοινότητα, μέσω της οποίας οικοδομείται το μέλλον της κοινωνίας και για το λόγο αυτό ο ΣΕΜΑ σύναψε μνημόνια συνεργασίας με το Πανεπιστήμιο Πειραιώς και πιο συγκεκριμένα με το τμήμα Ασφαλιστικής και Στατιστικής Επιστήμης και το τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων, ώστε να δημιουργηθούν δίαυλοι επικοινωνίας και να καλλιεργηθεί η συνείδηση για την αξία τους επαγγέλματος του ασφαλιστικού διαμεσολαβητή.

Στο κοινό και πιο συγκεκριμένα στον καταναλωτή, με στόχο μέσω της συμμετοχής του ΣΕΜΑ στην ΕΑΔΕ, να επιδιωχθεί η ενίσχυση της ασφαλιστικής συνείδησης του Έλληνα πολίτη.

Ολοκληρώνοντας την τοποθέτησή του, ο πρόεδρος του ΣΕΜΑ επιβεβαίωσε τη δέσμευση ότι ο φορέας παραμένει αταλάντευτα συνεπείς στους στόχους, στις δράσεις, στο έργο και τελικώς στο όραμα που μοιράζεται με την αγορά και την κοινωνία. «Όλοι μαζί θα καταφέρουμε να αποκτήσει η χώρας μας το μέγεθος και την ποιότητα της ασφαλιστικής αγοράς που, όχι μόνο θα φτάνει σε όρους οικονομικής ισοδυναμίας το μέσο Ευρωπαϊκό δείκτη, αλλά θα τον υπερβαίνει κατά πολύ» συμπλήρωσε ο κ. Μ. Τζωρτζωρής.

Σημειώνεται ότι, την εκδήλωση στήριξαν με χορηγίες τους οι ασφαλιστικές εταιρείες Coface και η Μινέττα Ασφαλιστική.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

 

Κωνσταντίνος Λαγωνίκας (ΜΙΝΕΤΤΑ), Μιχάλης Τάτσης ( ΕΘΝΙΚΗ)
Κωστής Αλφιέρης , Γιώργος Ζαφειρίου , Μαρία Παπαζαρκάδα (COFACE) , Μιχάλης Τζωρτζωρής
Γιώργος Πλωμαρίτης(INTERAMERICAN), Βασιλική Δράκου,Παντελής Σταματάκης(INTERAMAERICAN)
Διονύσης Μάτσας , Νίκος Γαβρίλης , Σωτηρία Μαράκη (AIG)
Μιχάλης Τζωρτζωρής ,Στάθης Τσαούσης (ERGO) , Κωστής Αλφιέρης , Γιώργος Ζαφειρίου
Κωνσταντίνος Σεμερτζόγλου (GROUPAMA) , Μιχάλης Τζωρτζωρής
Γιώργος Βερούσης (ALLIANZ TRADE) , Τάσος Χατζηθεοδοσίου, Παντελής Σταματάκης (INTERAMERICAN)
Τάσος Χατζηθεοδοσίου, Λουκία Παυλίδου
Γιώργος Ζαφειρίου , Νότης Βαγιακάκος (HDI)
Γιώργος Καραβίας , Αντώνης Χρηστίδης (ΕΘΝΙΚΗ) , Λουκία Παυλίδου
Απόστολος Ζηκούλης, Αλίκη Βιτάλη, Βασίλης Κράτσας (FAIR CONSULTING),Απόστολος Βουλόγκας (FAIR CONSULTING)
Μιχάλης Τζωρτζωρής , Γιώργος Καραβίας , Γιάννης Ξηρογιαννόπουλος
Αλίκη Βιτάλη , Μιχάλης Τάτσης (ΕΘΝΙΚΗ), Κώστας Σιάχος , Κωστής Αλφιέρης
Κωστής Αλφιέρης , Δημήτρης Αποστολίδης
Τερέζα Σκαρλάτου (ALLIANZ TRADE), Βασιλική Δράκου 
Γιώργος Ζαφειρίου , Πάνος Δημητρίου ( GENERALI)
Μιχάλης Τζωρτζωρής, Πάνος Δημητρίου (GENERALI)
Ίναχος Παππάς , Γιώργος Πλωμαρίτης (INTERAMERICAN)

Σχετικές δημοσιεύσεις

Ο ΣΕΜΑ δίνει το σήμα: Στις 2 Οκτωβρίου 2025 η ετήσια συνάντηση στο Ble Pavillon

O Σύνδεσμος Ελλήνων Μεσιτών Ασφαλίσεων (ΣΕΜΑ) διοργανώνει tην Πέμπτη 2 Οκτωβρίου 2025 τη μεγάλη ετήσια εκδήλωσή του, στον ατμοσφαιρικό χώρο

Greek Water Summit 2025: Άνοιξε ο Εθνικός Διάλογος για το Νερό 

Με κεντρικό θέμα «Προκλήσεις και ευκαιρίες στον τομέα των υδάτων», το Greek Water Summit 2025 (#gwas25) ανέδειξε τον στρατηγικό ρόλο του νερού

«Πραγματογνωμοσύνη και Ασφαλιστική Διαμεσολάβηση»: μια πρωτοβουλία διαλόγου, σύνθεσης και συνεργασίας

Πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 12 Ιουνίου 2025 η εκδήλωση με θέμα «Πραγματογνωμοσύνη και Ασφαλιστική Διαμεσολάβηση

Η ελληνική οικονομία, η ΕΕ και μια κινέζικη παροιμία

Τους τελευταίους μήνες, η ελληνική οικονομία αποτελεί αντικείμενο επαινετικών σχολίων.

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

Ο ΣΕΜΑ δίνει το σήμα: Στις 2 Οκτωβρίου 2025 η ετήσια συνάντηση στο Ble Pavillon

O Σύνδεσμος Ελλήνων Μεσιτών Ασφαλίσεων (ΣΕΜΑ) διοργανώνει tην Πέμπτη 2 Οκτωβρίου 2025 τη μεγάλη ετήσια εκδήλωσή του, στον ατμοσφαιρικό χώρο

Κλ. Δημαρχιάδης, Πάνορμος: ΓΣ τον Ιούλιο, μετά την καλύτερη χρονιά στην ιστορία του cluster

Τον απολογισμό μιας εμβληματικής χρονιάς κάνει ο Κλ. Δημαρχιάδης με αφορμή την επικείμενη ΓΣ του cluster τον Ιούλιο

Πάνω από 400 στελέχη στο καλοκαιρινό ραντεβού του ΣΕΣΑΕ

Ο ΣΕΣΑΕ πραγματοποίησε στις 25 Ιουνίου την καλοκαιρινή του εκδήλωση στο Manor House του GOLF PRIVE της Γλυφάδας

Η ετήσια καλοκαιρινή συνάντηση του ΣΕΣΑΕ

Πιστός στο ραντεβού του ο ΣΕΣΑΕ πραγματοποίησε, ακόμη μια χρονιά, την καλοκαιρινή του εκδήλωση, την Τετάρτη 25 Ιουνίου 2025

Δημοφιλή Άρθρα

Ροή Ειδήσεων

Ο Ασφαλιστικός Πράκτορας στο επίκεντρο: Από την επαγγελματική εξουθένωση στην ευημερία

Η Επιτροπή Ασφαλιστικών Πρακτόρων του ΕΕΑ καθορίζει ένα νέο θεσμικό προσανατολισμό

Ν. Μακρόπουλος στην κάμερα του I.W.: Η ελληνική ασφαλιστική αγορά αλλάζει

Tο εφετινό Insurance Conference ανέδειξε και ανέλυσε όλα όσα συμβαίνουν στον κλάδο της Ιδιωτικής Ασφάλισης, μέσα από διακεκριμένους ομιλητές, στελέχη και επιχειρήσεις.

Τι προβλέπει η Αllianz-Trade για την οικονομία

Στην Ευρώπη, οι αμυντικές δαπάνες ξεπερνούν το όριο του 3,5% του ΑΕΠ που απαιτούν οι ΗΠΑ στα περισσότερα μέλη του ΝΑΤΟ

«Φως» για τη λύση του προβλήματος των ανασφάλιστων οχημάτων

Αντιπροσωπεία του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών, με επικεφαλής τον Πρόεδρο του Γιάννη Χατζηθεοδοσίου και με τη συμμετοχή και του Προέδρου της ΓΣΕΒΕΕ

Σε συμβούλιο των υπουργών Απασχόλησης και Κοινωνικών Υποθέσεων η Ά. Ευθυμίου

Το άτυπο υπουργικό συμβούλιο στη Δανία είχε θέμα την ελεύθερη και δίκαιη κινητικότητα και ανταγωνιστικότητα στην ΕΕ