back to top
26 C
Athens
Τετάρτη 4 Ιουνίου 2025

Τρία τρισ. θα χάσουν οι ασφαλιστές από τους Ολυμπιακούς Αγώνες

της Ελενας Ερμείδου

Απώλειες δύο με τριών δισεκατομμυρίων δολαρίων θα έχουν να αντιμετωπίσουν οι (αντ)ασφαλιστές εάν ακυρωθούν οι επαναπρογραμματισμένοι Ολυμπιακοί Αγώνες στο Τόκυο, σύμφωνα με την broker Gallagher. Οι ακύρωση των Ολυμπιακών Αγώνων και των παράπλευρων εκδηλώσεων θα πυροδοτήσει πλειάδα αξιώσεων

- Advertisement -

Αν και έχει προγραμματιστεί εκ νέου να ξεκινήσει η διοργάνωση στις 23 Ιουλίου 2021, η Ιαπωνία  βρίσκεται τώρα σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, φοβούμενη ένα τρίτο κύμα κορωνοϊού, και καθώς πολλές χώρες παραμένουν κλειδωμένες ενώ η διαδικασία της διάθεσης των εμβολίων δεν έχει ολοκληρωθεί.

Προγενέστερα δημοσιεύματα και αναλύσεις σχετικά με τους Ολυμπιακούς Αγώνες έχουν γράψει ότι οι Αγώνες δεν θα ξεκινήσουν εάν δεν διατεθεί το εμβόλιο. Ωστόσο, το περίεργο είναι ότι ενώ έχουν τρέξει πολλά προγράμματα παγκοσμίως για το εμβόλιο, η διαδικασία δεν προχωράει και η κατάσταση συνεχίζει να παραμένει σοβαρή.  Συνεπώς και η Επιτροπή Ολυμπιακών Αγώνων αυτή την στιγμή βρίσκεται σε παρόμοια σχεδόν κατάσταση με αυτή που βρίσκονταν πέρυσι.

- Advertisement -

Τόσο η Ολυμπιακή Επιτροπή όσο και οι Ιάπωνες διοργανωτές επιμένουν ότι η αναβολή των αγώνων δεν αποτελεί λύση στο πρόβλημα. Υποστηρίζουν μάλιστα ότι από το να μεταφέρουν την ημερομηνία, είναι προτιμότερο να ακυρωθούν οι αγώνες.

Σύμφωνα με την Gallagher, τυχόν ακύρωση των γεγονότων θα σημάνει για την αγορά το ακριβότερο ζημιογόνο γεγονός  που έχει επέλθει από την πανδημία.

Η Swiss RE έχει 250 εκατομμύρια δολάρια έκθεση στο γεγονός ενώ η Munich Re λέγεται ότι έχει έκθεση για πάνω από 500 εκατομμύρια δολάρια, χωρίς αυτό να έχει επιβεβαιωθεί.

Σύμφωνα με τους αναλυτές της Jefferies οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκυο είναι ασφαλισμένοι για 2 δισεκατομμύρια δολάρια, πλέον 600 εκατομμυρίων έναντι φιλοξενίας. Η Ολυμπιακή Επιτροπή έχει ασφαλίσει τις εκδηλώσεις της για 800 εκατομμύρια δολάρια, ενώ υπάρχουν και άλλες μορφές ασφάλισης για κάθε πόλη που θα φιλοξενήσεις τους αγώνες.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Συντάξεις: Πώς θα αυξήσετε τον αριθμό των ατόμων που αποταμιεύουν

Ο ρόλος των ασφαλιστών εκτείνεται πέρα από τις απλές προσφορές και πωλήσεις προϊόντων.

Οι Πολωνοί (αντ)ασφαλιστές ψάχνουν για συνεργασίες

Το μεγάλο αυτό έργο ανασυγκρότησης της Πολωνίας που χρηματοδοτείται από την ΕΕ βάζει στο τιμόνι της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης την Πολωνία ενώ δρομολογεί θετικές εξελίξεις στην (αντ)ασφαλιστική αγορά

ΝΝ Group: Πουλά τις Τουρκικές επιχειρήσεις στην Zurich Türkiye

Η ολοκλήρωση των συναλλαγών τελεί υπό την αίρεση των εποπτικών αρχών και αναμένεται να ολοκληρωθεί το πρώτο τρίμηνο του 2025.

Πώς ασφαλίζονται οι κατοικίες για φυσικές καταστροφές, τι αλλάζει

Δύο σημαντικά κίνητρα δίνει το νέο σχέδιο νόμου για την ασφάλιση κατοικιών έναντι φυσικών καταστροφών

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

NN. Σχεδιάζει να καταρρίψει το νέο ρεκόρ πωλήσεων το 2025 με επενδύσεις εκατομμυρίων

Επενδύσεις ύψους 25 εκατομμυρίων ευρώ ετοιμάζει η ΝΝ στην Ελλάδα για να ενισχύσει το προφίλ της και τις επιδόσεις των 1500 συνεργατών της, αναμένοντας το 2025

Νόμος 5162/24: τι ισχύει για την υποχρεωτικότητα κάλυψης των ΙΧ οχημάτων και των οχημάτων επαγγελματικής χρήσης

Σύμφωνα με τον Νόμο 5162/2024, από 1/6/25 καθίσταται υποχρεωτική η  ασφάλιση επιχειρήσεων και οχημάτων έναντι φυσικών καταστροφών. 

Τo νέο εκπαιδευτικό πρόγραμμα Ιουνίου 2025 του Ε.Ι.Α.Σ.

Επίκαιρες και ενδιαφέρουσες θεματικές επιλογές εμπεριέχει το Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα Ιουνίου 2025 του Ελληνικού Ινστιτούτου Ασφαλιστικών Σπουδών.

Υποχρεωτική ασφάλιση επιχειρήσεων για φυσικές καταστροφές: Oλιστική προσέγγιση ζητούν οι ΜμΕ

Υποχρεωτική έγινε η ασφάλιση αυτοκινήτων και επιχειρήσεων με τζίρο άνω των 500.000 ευρώ από την 1η Ιουνίου 2025, για φυσικές καταστροφές

Δημοφιλή Άρθρα

Ροή Ειδήσεων

«Σταθερά Μαζί»: Πάνω από 850 συμμετοχές στα συνέδρια της ΙΝΤΕΡΣΑΛΟΝΙΚΑ σε Αθήνα & Θεσσαλονίκη

Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκαν τα δύο ετήσια συνέδρια της ΙΝΤΕΡΣΑΛΟΝΙΚΑ για το 2025, τα οποία πραγματοποιήθηκαν σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Η Εθνική Ασφαλιστική ανέδειξε την ανάγκη θεσμικής συνεργασίας για μια κοινωνία ανθεκτική στην κλιματική αλλαγή

Με κεντρικό μήνυμα την ανάγκη για συλλογική δράση και θεσμική συνεργασία, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Εθνικής Ασφαλιστικής, Δημήτρης Μαζαράκης

H ΕΑΕΕ Μέλος του UN Global Compact και του UN Global Compact Network Greece

Η Ένωση Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος (ΕΑΕΕ) ανακοινώνει την επίσημη ένταξή της στο Οικουμενικό Σύμφωνο των Ηνωμένων Εθνών (UN Global Compact)

Ολόκληρη η ΚΥΑ για την υποχρεωτική ασφάλιση αυτοκινήτου

Δημοσιεύθηκε σήμερα η Κοινή Υπουργική Απόφαση των τριών Υπουργών, Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Ανάπτυξης, Κλιματικής Κρίσης

Η Τεχνητή Νοημοσύνη κερδίζει τα παιδιά

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα του Παιδιού, η Kaspersky δημοσίευσε την ετήσια έκθεσή της σχετικά με τα ψηφιακά ενδιαφέροντα των παιδιών.