back to top
30.1 C
Athens
Τετάρτη 9 Ιουλίου 2025

Οι Πολωνοί (αντ)ασφαλιστές ψάχνουν για συνεργασίες

Ανοικτό κάλεσμα προς την (αντ)ασφαλιστική αγορά της Ευρώπης, των ΗΠΑ, της Μέσης Ανατολής και της Ασίας  απευθύνουν οι Πολωνοί (αντ)ασφαλιστές.

Ο στόχος τους είναι η σύναψη μεγάλων συνεργασιών στο πλαίσιο των μεγάλων έργων υποδομής και ειδικά για τις υποδομές στην ενέργεια που δρομολογούνται για την ανασυγκρότηση της χώρας με χρηματοδοτικά κονδύλια ύψους 60 δισεκατομμυρίων  που προέρχονται από το Ταμείο της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

- Advertisement -

Η σημασία της συνεργασίας ξένων αντασφαλιστικών με τοπικούς αντασφαλιστές σε χώρες της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης, όπως είναι η Πολωνία είναι ζωτικής σημασίας για τη βελτίωση των έργων υποδομής ειδικά των μεγάλων έργων που επικεντρώνονται στην ενέργεια, τονίζουν οι Πολωνοί ασφαλιστές.

Η περιοχή της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης εισέρχεται σε μια νέα εποχή ανάπτυξης. Ορόσημο και μεγάλο παράδειγμα αποτελεί το Εθνικό Σχέδιο Ανασυγκρότησης της Πολωνίας των 60 δισεκατομμυρίων για έργα πυρηνικής ενέργειας που χρηματοδοτεί το Ταμείο της ΕΕ.

- Advertisement -

Το κονδύλι αυτό για την ανασυγκρότηση των υποδομών ενέργειας εκτοξεύει την ζήτηση ακινήτων για παράδειγμα στην Πολωνία και παράλληλα προσελκύει μεγάλους ιδιώτες και θεσμικούς επενδυτές. Υπό την έννοια αυτή οι αντασφαλιστές ‘φτιάχνουν τα χαρτιά τους’ για να μπουν στην αγορά της Πολωνίας η οποία φαίνεται να είναι ανοικτή για μεγάλες συνεργασίες με ξένες αντασφαλιστικές.

Το μεγάλο αυτό έργο ανασυγκρότησης της Πολωνίας που χρηματοδοτείται από την ΕΕ βάζει στο τιμόνι της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης την Πολωνία ενώ δρομολογεί θετικές εξελίξεις στην (αντ)ασφαλιστική αγορά τόσο της Ευρώπης για παράδειγμα με τα Lloyds, όσο και με (αντ)ασφαλιστές από την Ασία, την Αμερική και τη Μέση Ανατολή.

Σημειωτέον ότι οι συνεργασίες θα πρέπει να συναφθούν με τους τοπικούς (αντ)ασφαλιστές οι οποίοι έχουν την γνώση για το πώς λειτουργεί η αγορά της Πολωνίας.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Οι κυβερνήσεις ως (αντ-)ασφαλιστές

Όσοι παρακολουθούμε από κοντά την ασφαλιστική αγορά, και ιδιαίτερα τη δραστηριότητα των θεσμικών φορέων, όπως είναι και η Ένωση Ασφαλιστικών Εταιρειών

Τι συζητούν σήμερα οι αντασφαλιστές στο Baden Baden

Ξεκίνησε χτες Κυριακή 20 Οκτωβρίου 2024 το συνέδριο των αντασφαλιστών στο Baden Baden στην Βάδη Βυρτεμβέργη με τις κύριες συζητήσεις των αντασφαλιστών να επικεντρώνονται στις συνθήκες της προσφοράς και της ζήτησης.

Συντάξεις: Πώς θα αυξήσετε τον αριθμό των ατόμων που αποταμιεύουν

Ο ρόλος των ασφαλιστών εκτείνεται πέρα από τις απλές προσφορές και πωλήσεις προϊόντων.

ΝΝ Group: Πουλά τις Τουρκικές επιχειρήσεις στην Zurich Türkiye

Η ολοκλήρωση των συναλλαγών τελεί υπό την αίρεση των εποπτικών αρχών και αναμένεται να ολοκληρωθεί το πρώτο τρίμηνο του 2025.

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

Νέα Συλλογική Σύμβαση για τον ασφαλιστικό κλάδο

Η Ένωση Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος (ΕΑΕΕ) και η Ομοσπονδία Ασφαλιστικών Συλλόγων Ελλάδος (ΟΑΣΕ) υπέγραψαν

Αλλαγές στο σκηνικό της αντασφάλισης το 2025

Εξασφαλίστηκαν κατά τις ανανεώσεις των συμβάσεων καλύτεροι όροι και μειώσεις τιμών προσαρμοσμένες στον κίνδυνο για τις συμβάσεις περιουσίας

Ένα «Big Beautiful» νομοσχέδιο, πολλά εμπόδια σε υγεία-ασφάλιση

Οι πιθανές συνέπειες του νομοσχεδίου Τραμπ για τους έως τώρα δικαιούχους, τους παρόχους υγείας και τις ασφαλιστικές

Ιταλία: Πονοκέφαλος τα πατίνια (και) για τις ασφαλιστικές

Η νέα, αυστηρότερη νομοθεσία για τα ηλεκτρικά πατίνια φέρνει αλλαγές στον δρόμο, πιθανότατα και στην ασφαλιστική τιμολογιακή πολιτική

Δημοφιλή Άρθρα

Ροή Ειδήσεων

Συνάντηση με ιστορικά χαρακτηριστικά στο Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών

Για πρώτη φορά σε κοινό τραπέζι ΕΑΕΕ και Σωματεία Διαμεσολάβησης – Πρωτοβουλία του Γιάννη Χατζηθεοδοσίου με ουσιαστικό διάλογο για την ιδιωτική ασφάλιση

Πάνω από 400 στελέχη στο καλοκαιρινό ραντεβού του ΣΕΣΑΕ

Ο ΣΕΣΑΕ πραγματοποίησε στις 25 Ιουνίου την καλοκαιρινή του εκδήλωση στο Manor House του GOLF PRIVE της Γλυφάδας

Η ετήσια καλοκαιρινή συνάντηση του ΣΕΣΑΕ

Πιστός στο ραντεβού του ο ΣΕΣΑΕ πραγματοποίησε, ακόμη μια χρονιά, την καλοκαιρινή του εκδήλωση, την Τετάρτη 25 Ιουνίου 2025

Ο Γιώργος Γεωργίου στο ΔΣ της Mind The Hack

Ο Γ. Γεωργίου έχει θητεύσει σε Allianz Global Investors, Invesco, Bank of America Merrill Lynch, Deutsche Bank, UBS, ΕΚΤ και FCA

Νέα Συλλογική Σύμβαση για τον ασφαλιστικό κλάδο

Η Ένωση Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος (ΕΑΕΕ) και η Ομοσπονδία Ασφαλιστικών Συλλόγων Ελλάδος (ΟΑΣΕ) υπέγραψαν