back to top
21.6 C
Athens
Πέμπτη 15 Μαΐου 2025

Στη Μεσσηνία η ετήσια διεθνής συνάντηση (αντ)ασφαλιστών

Η 20η Συνάντηση Ασφαλιστών & Αντασφαλιστών, μια σημαντική διοργάνωση για την Ελλάδα και την Ευρώπη σχετικά με τα τρέχοντα θέματα ασφάλισης, θα πραγματοποιηθεί φέτος τη Μεσσηνία. Συγκεκριμένα, πάνω από 300 υψηλόβαθμα στελέχη του ασφαλιστικού και αντασφαλιστικού κλάδου από την Ελλάδα και 16 χώρες θα συναντηθούν στο εξαιρετικό περιβάλλον του Costa Navarino, από τις 19 έως τις 21 Σεπτεμβρίου 2018.

Η Συνάντηση αυτή είναι μία επιτυχημένη πρωτοβουλία της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος (ΕΑΕΕ), η οποία με το πέρασμα των χρόνων αναδείχθηκε σε θεσμό για την ασφαλιστική αγορά και κλείνει φέτος 20 χρόνια αδιάλειπτης παρουσίας στα ασφαλιστικά δρώμενα της χώρας. Κάθε χρόνο, επιδίωξη της ΕΑΕΕ είναι να επιλέγει επίκαιρα θέματα που δημιουργούν προβληματισμούς και καρποφόρες συζητήσεις. Γι’ αυτό, καθώς οι επιχειρήσεις οφείλουν να βρίσκουν πειστικές απαντήσεις στις προκλήσεις που θέτει το διαρκώς μεταβαλλόμενο περιβάλλον στο οποίο δρουν και αλληλοεπιδρούν, στη Συνάντηση, πέραν των θεμάτων του κλάδου παρουσιάζονται και αναλύονται καίρια ζητήματα που αφορούν στο σύνολο των προκλήσεων που αντιμετωπίζει η κοινωνία.

- Advertisement -

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Επίτροπος Ανθρωπιστικής Βοήθειας και Διαχείρισης Κρίσεων Χρήστος Στυλιανίδης, ως επίτιμος ομιλητής στο δείπνο, θα επικεντρωθεί φέτος στο εξαιρετικά επίκαιρο θέμα της πρόληψης και ετοιμότητας απέναντι στα ακραία καιρικά φαινόμενα.

Παράλληλα, η ΕΑΕΕ, αναγνωρίζοντας τη σημαντικότητα του να ‘βλέπεις’ το μέλλον για να δημιουργείς ένα βιώσιμο και με αξία παρόν, φιλοξενεί τον futurist Rohit Talwar, η ομιλία του οποίου αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Ο Rohit Talwar θα προσπαθήσει να μεταφέρει τους παρευρισκόμενους στον κόσμο του αύριο, να τους εμπνεύσει αλλά και να τους προβληματίσει.

- Advertisement -

Tην έναρξη της Συνάντησης θα κηρύξουν οι κύριοι Δημήτρης Μαζαράκης και Αλέξανδρος Σαρρηγεωργίου με εισαγωγικές ομιλίες.

Με πρωταγωνιστές καταξιωμένους ομιλητές και ειδικούς, στη φετινή εκδήλωση θα παρουσιαστούν σημαντικά θέματα, μετά των άλλων:

  • Η ασφαλιστική κάλυψη του σεισμού ως μέσο αποτελεσματικής χρηματοδότησης των επιπτώσεων σε μία σεισμογενή χώρα όπως η Ελλάδα. Την ενότητα θα παρουσιάσει και θα συντονίσει ο κ. Ερρίκος Μοάτσος, πρόεδρος της Επιτροπής Περιουσίας, Αντασφαλίσεων, Μεταφορών & Σκαφών της ΕΑΕΕ ενώ θα υπάρξουν εμπεριστατωμένες παρουσιάσεις εκπροσώπων της αντασφαλιστικής αγοράς.
  • Τα μακροοικονομικά της υγείας στην Ελλάδα της κρίσης, με ομιλητή τον κ. Γιάννη Κυριόπουλο, καθηγητή Οικονομικών της Υγείας, Εθνική Σχολή Δημόσιας Υγείας.
  • Η έρευνα της διαΝΕΟσις για τις αντιλήψεις και τις πεποιθήσεις των Ελλήνων με ομιλητή τον κ. Δημήτρη Μαύρο και σχολιαστές τον καταξιωμένο συγγραφέα Στέλιο Ράμφο και τον Κυριάκο Πιερρακάκη της διαΝΕΟσις.
  • Οι προκλήσεις στο περιβάλλον της εποπτείας, με ομιλητές την κ. Ιωάννα Σεληνιωτάκη, διευθύντρια της Διεύθυνσης Εποπτείας Ιδιωτικής Ασφάλισης της Τράπεζας της Ελλάδος, τον κ. Δημήτριο Ζαφείρη, επικεφαλής του τμήματος Risks and Financial Stability της Ευρωπαϊκής Αρχής Ασφαλίσεων και Επαγγελματικών Συντάξεων (ΕΙΟPΑ) και την κ. Μαργαρίτα Αντωνάκη, Γενική Διευθύντρια της ΕΑΕΕ. Οι ομιλητές θα παρουσιάσουν τις εξελίξεις στην εποπτεία της ασφαλιστικής αγοράς. Το πάνελ συντονίζει ο κ. Χριστόφορος Σαρδελής , Γενικός Γραμματέας της ΕΑΕΕ.

Η φετινή διοργάνωση όμως δε σταματά στο συνέδριο αυτό καθ’ αυτό. Στο πλαίσιο της ενίσχυσης της ασφαλιστικής συνείδησης θα πραγματοποιηθεί στην Καλαμάτα ειδική ενημερωτική εκδήλωση σε συνεργασία με το Επιμελητήριο Μεσσηνίας, στην οποία εκπρόσωποι της επιχειρηματικής κοινότητας της ευρύτερης περιοχής θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τα οφέλη της ασφάλισης. Την εκδήλωση θα προλογίσουν ο κύριος Ιωάννης Χατζηθεοδοσίου, Πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών και η κυρία Μαργαρίτα Αντωνάκη, Γενική Διευθύντρια της ΕΑΕΕ.

Αξίζει να σημειωθεί πως το επίσημο δείπνο που θα πραγματοποιηθεί στις 20 Σεπτεμβρίου, είναι μια ευγενική χορηγία της εταιρείας MATRIX Broker at Lloyd’s ενώ η παρουσία του futurist Rohit Talwar πραγματοποιείται με την ευγενική χορηγία της εταιρείας PwC Greece. Το εναρκτήριο κοκτέιλ χορηγείται από τις εταιρίες – μέλη της ΕΑΕΕ : Εθνική Ασφαλιστική, Ergo, Eurolife ERB, Generali Hellas, Interamerican, Metlife, NN Hellas, και Συνεταιριστική.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε τη σελίδα της ΕΑΕΕ εδώ.

Σχετικές δημοσιεύσεις

EAEE: Στα 1,24 δισ. € η παραγωγή ασφαλίστρων κλάδου Αυτοκινήτου, αυξημένη κατά 5,5% (αρχική εκτίμηση)

Αυξημένο αριθμό ασφαλισμένων οχημάτων, περιορισμό της μέσης συχνότητας ζημιών (σύνολο καλύψεων), αλλά αυξημένο μέσο κόστος ζημιάς Α.Ε.Οχ

Aλ. Σαρρηγεωργίου: Ζούμε σε μια εποχή σύνθετων κινδύνων. Οι προκλήσεις αυτές μεταφράζονται σε πραγματικά κόστη

To μήνυμά του με αφορμή τη δημοσίευση της ετήσιας έκθεσης της ΕΑΕΕ αποστέλλει ο πρόεδρος ΔΣ της Ένωσης κ. Αλέξανδρος Σαρρηγεωργίου.

Η νέα ρύθμιση του ν. 5193/2025 ανταποκρίνεται σε ένα πάγιο αίτημα της ασφαλιστικής αγοράς

Σε συνέχεια προηγούμενης ενημέρωσης, η ΕΑΕΕ γνωστοποιεί ότι στις 11.4.2025 δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως

EAEE: Αυτά τα πρόσωπα απαρτίζουν τη διοίκηση για το 2025 – 2026

Η Ένωση Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος (ΕΑΕΕ) ανακοινώνει τη συγκρότηση της νέας Εκτελεστικής Επιτροπής και τους Προέδρους

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

Διπλό deal 37 εκατ. ευρώ

Την ΝΑΚ Insurance Brokers A.E., ηγέτιδα στις ασφαλίσεις πιστώσεων και εγγυήσεων και την ΑΜΥΝΑ – Μεσίτες Ασφαλίσεων Ι.Κ.Ε. εξαγόρασε η ΕΥΡΩΠΗ HOLDINGS

Η Euroins Ελλάδος χρησιμοποιεί Τεχνητή Νοημοσύνη για να επικοινωνεί άμεσα με το Δίκτυο της

Η Euroins Ελλάδος, δημιούργησε ένα καινοτόμο ενημερωτικό βίντεο με χρήση τεχνολογίας τεχνητής νοημοσύνης (AI), το οποίο παρουσιάζει

Interamerican: Eπενδύει στο εταιρικό δίκτυο πωλήσεών της. «Ημέρα Καριέρας» στη Θεσσαλονίκη

Η INTERAMERICAN πραγματοποίησε το Interamerican Open Day τη Δευτέρα 28 Απριλίου 2025, στα κεντρικά της γραφεία, επιβεβαιώνοντας

Η Εθνική Ασφαλιστική υποδέχθηκε στα γραφεία της φοιτητές του ENSAM στο πλαίσιο εκπαιδευτικής επίσκεψης

Η Εθνική Ασφαλιστική υποδέχθηκε στις εγκαταστάσεις της, την Πέμπτη 8 Μαΐου, 23 φοιτητές του εξειδικευμένου μεταπτυχιακού προγράμματος

Δημοφιλή Άρθρα

Ροή Ειδήσεων

Μια ακόμη Ημέρα Αγάπης και Προσφοράς από τον ΠΑΝΟΡΜΟ

Σε συνέχεια του Πασχαλινού Gala, που έλαβε χώρα στον Ελληνικό Ιππικό Όμιλο στο Μαρούσι, την Πέμπτη, 10 Απριλίου 2025

Οι ελληνικοί Δολομίτες στην καρδιά των Αγράφων Απόδραση στην Αργιθέα στις νότιες απολήξεις της Πίνδου

Ένα παραμυθένιο τοπίο παρόμοιο με αυτό των Αυστριακών και τους Δολομίτες των Νοτίων Σλοβενικών Άλπεων, με τρεχούμενα κρυστάλλινα νερά

Την εξαγορά της CERESOLE Insurance Agents ανακοίνωσε η Howden

H Howden, ο κορυφαίος διαμεσολαβητής ασφαλίσεων και αντασφαλίσεων στην Ελλάδα, προχωρά σε μια ακόμη στρατηγική κίνηση, ανακοινώνοντας την εξαγορά της CERESOLE Insurance Agents

750 εκ. ευρώ δόθηκαν το 2024 για αποζημιώσεις από φυσικές καταστροφές

Στο δημοσιονομικό «αποτύπωμα» της κλιματικής κρίσης αναφέρθηκε ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Νίκος Παπαθανάσης

Διπλό deal 37 εκατ. ευρώ

Την ΝΑΚ Insurance Brokers A.E., ηγέτιδα στις ασφαλίσεις πιστώσεων και εγγυήσεων και την ΑΜΥΝΑ – Μεσίτες Ασφαλίσεων Ι.Κ.Ε. εξαγόρασε η ΕΥΡΩΠΗ HOLDINGS