back to top
16.8 C
Athens
Κυριακή 5 Οκτωβρίου 2025

Κέρδη 1,23 δισ. ευρώ για την ΝΝ το 2016

Της Λαλέλας Χρυσανθοπούλου
Με μείωση κερδών 24% έκλεισε το περασμένο έτος για την ολλανδική NN, που προετοιμάζεται για την εξαγορά της «συμπατριώτισσάς» της Delta Lloyd.
Οπως ανακοίνωσε η ΝΝ, τα λειτουργικά κέρδη της για ολόκληρο το 2016 διαμορφώθηκαν στο 1,23 δισ. ευρώ από 1,44 δισ. ευρώ το 2015, καθώς τα μερίσματα και τα τεχνικά περιθώρια της Netherlands Lιfe κινήθηκαν πτωτικά. Την ίδια στιγμή, τα αποτελέσματα του κλάδου γενικών ασφαλειών επηρεάστηκαν αρνητικά από τις έντονες καταιγίδες που χτύπησαν την Ευρώπη κατά τους προηγούμενους μήνες. Η εταιρεία τόνισε επίσης την σημαντική πρόοδο που πέτυχε στο «μέτωπο» της εξοικονόμησης δαπανών, περιορίζοντας την κοστολογική της βάση στα 761 εκατ. ευρώ.
«Το 2016 ήταν ένα σημαντικό έτος για τον όμιλο ΝΝ, κατά το οποίο δρομολογήσαμε σημαντικές πρωτοβουλίες», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος Lard Friese. «Επενδύσαμε στην επιτάχυνση των αλλαγών και τον εκσυγχρονισμό της πελατειακής εμπειρίας και αναπτύξαμε καινούρια, βελτιωμένα προϊόντα και υπηρεσίες. Τον περασμένο Απρίλιο, η ING ολοκλήρωσε την διαδικασία αποεπένδυσης από την ΝΝ. Κατορθώσαμε να διατηρήσουμε ισχυρή κεφαλαιακή βάση, κάτι που μας επιτρέπει να αντιμετωπίσουμε τις ευμετάβλητες αγορές από θέση ισχύος. Η κεφαλαιακή μας ευρωστία μας επέτρεψε επίσης να κάνουμε ένα μεγάλο βήμα για την συγκέντρωση του κλάδου ασφάλισης και διαχείρισης ενεργητικού στην Ολλανδία, μέσω της κατάθεσης προσφοράς για την εξαγορά της Delta Lloyd τον περασμένο Οκτώβριο…»

Σχετικές δημοσιεύσεις

Φ. Μιχάλη: Θα συνεχίσουμε να είμαστε στην πρώτη θέση με αξιοπιστία και με δύναμη

Στην κατάμεστη αίθουσα του Κέντρου Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» διεξήχθη την Δευτέρα το Ετήσιο Συνέδριο Πωλήσεων της ΝΝ Ηellas.

H μεγάλη έρευνα της NN για τη Μακροζωία

Σύμφωνα με την έρευνα Μακροζωίας, που ο Όμιλος ΝΝ διεξάγει κάθε χρόνο σε όλες τις χώρες όπου δραστηριοποιείται, οι Έλληνες και οι Ελληνίδες

ΝΝ Group: Πουλά τις Τουρκικές επιχειρήσεις στην Zurich Türkiye

Η ολοκλήρωση των συναλλαγών τελεί υπό την αίρεση των εποπτικών αρχών και αναμένεται να ολοκληρωθεί το πρώτο τρίμηνο του 2025.

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

ΤτΕ: Νέα μέτρα κατά της Dallbogg από τη βουλγαρική εποπτική αρχή

Τα μέτρα αφορούν απαγόρευση έκδοσης / ανανέωσης ασφαλιστηρίων συμβολαίων για όλους τους ασφαλιστικούς κλάδους

Η αντίδραση της Insurance Europe στη σύσταση της Κομισιόν για τους SIAs στο πλαίσιο της SIU

Η ΕΑΕΕ μεταφέρει τον προβληματισμό για την επιλογή της Ευρωπαϊκής Επιτροπής να θέσει επί της ουσίας εκτός τον τομέα της ιδιωτικής ασφάλισης

Νέα μηνύματα για τους underwriters ασφαλίσεων ζωής και υγείας

Τι δείχνουν τα μοντέλα της Swiss Re για την ευρεία χρήση φαρμάκων απώλειας βάρους GLP-1

Η παγκόσμια ασφαλιστική βιομηχανία καλεί σε κοινή δράση για να καλυφθούν τα κενά προστασίας

Τι αναφέρει η νέα έκθεση της GFIA, με τίτλο «Δρόμοι προς την προστασία: από τις προκλήσεις στις ευκαιρίες της ασφαλισιμότητας»

Δημοφιλή Άρθρα

Sorry. No data so far.

Ροή Ειδήσεων

H BlueByte διαψεύδει τις φήμες εξαγοράς της

Με ανακοίνωσή της, η εταιρεία ασφαλιστικού λογισμικού διαψεύδει τις φήμες περί πώλησής της σε επιχειρηματία του ασφαλιστικού χώρου

Τελευταία μέρα συμμετοχής στον διαγωνισμό της Euroins – Οι 3 νικητές θα γίνουν… συνοδηγοί του Θ. Χαλκιά

Η Euroins βάζει τους τυχερούς στο δεξί bucket του Renault Clio Rally3 του οδηγού αγώνων για μια μοναδική εμπειρία αδρεναλίνης

Επίσημος Χορηγός της ΚΑΕ Περιστέρι η Extra Assistance

Κοινό όραμα, η προαγωγή του αθλητισμού και η ανάδειξη των αξιών της ομαδικότητας και της αλληλοϋποστήριξης

Η Καινοτομία στις θεραπείες και στην ιατρική τεχνολογία θα δώσει λύσεις σε άλυτα θεραπευτικά πεδία

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε 24ο Ετήσιο Συνέδριο Healthworld με τίτλο «A New Era in Healthcare – Driving the Change»

Athens Riviera Summit 2025: Iδιαίτερη επιτυχία και υψηλές παρουσίες

Tην επίσημη έναρξη της Συνόδου, που λαμβάνει χώρα στα Αστέρια Γλυφάδας το τριήμερο 1-3 Οκτωβρίου, κήρυξε ο υπουργός Ανάπτυξης