back to top
26.8 C
Athens
Τετάρτη 13 Αυγούστου 2025

Ανοίγει σήμερα τις πύλες του το ”Capital + Vision 2017”

Ξεκινά σήμερα Παρασκευή 20 Οκτωβρίου τις εργασίες του το πολυσυνέδριο ”Capital + Vision 2017”, το οποίο συνδιοργανώνεται από το Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο, το «Κεφάλαιο» και το capital.gr και θα διαρκέσει μέχρι και το Σάββατο 21 Οκτωβρίου.

Το φετινό πολυσυνέδριο έχει ως θέμα: «Η ΕΠΑΝΕΚΚΙΝΗΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ: Επενδύσεις-Καινοτομία-Ανάπτυξη» και θα λάβει χώρα στο ξενοδοχείο Athenaeum InterContinental Athens.

- Advertisement -

Οι θεματικές ενότητες του βασικού συνεδριακού κορμού καλύπτουν πληθώρα θεμάτων σχετικά με την επανεκκίνηση της ελληνικής οικονομίας. Πιο συγκεκριμένα: Τράπεζες: η πρόκληση των «κόκκινων δανείων» – Ευκαιρίες και προοπτικές, Οι ιδιωτικοποιήσεις, οι ξένες επενδύσεις και τα δομικά εμπόδια, Το φορολογικό περιβάλλον και η επίδραση στην επιχειρηματικότητα και την ανάπτυξη, Καινοτομία- Τεχνολογία- Internet of Things: Η ευκαιρία της Ελλάδας και οι μεγάλες επενδύσεις, Ο τουρισμός ως μοχλός ανάπτυξης της οικονομίας και Ενέργεια- Οι προκλήσεις και ο ρόλος της Ελλάδας ως ενεργειακό σταυροδρόμι.

Την κυβέρνηση θα εκπροσωπήσουν ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Γεώργιος Σταθάκης, η Υπουργός Τουρισμού, κα Έλενα Κουντουρά, και ο Υφυπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, κ. Στέργιος Πιτσιόρλας.

- Advertisement -

Ομιλητής του επίσημου δείπνου, που θα πραγματοποιηθεί στο κλείσιμο της πρώτης ημέρας του πολυσυνεδρίου, θα είναι ο Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης και Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, κ. Κυριάκος Μητσοτάκης. Κατά τη διάρκεια του δείπνου, χαιρετισμό θα απευθύνουν ο Πρέσβης της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας στην Αθήνα, κ. Γενς Πλέτνερ και ο Πρόεδρος του Ελληνογερμανικού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου, κ. Μιχάλης Μαΐλλης.

Ομιλητές στο συνέδριο θα είναι: Νικόλαος Καραμούζης, Πρόεδρος, Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών, Ernst Welteke, πρώην Πρόεδρος, Deutsche Bundesbank, Χαράλαμπος Γκότσης, Πρόεδρος, Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, Γιώργος Πιτσιλής, Διοικητής, Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων, Σωκράτης Λαζαρίδης, Διευθύνων Σύμβουλος, Όμιλος Χρηματιστηρίου Αθηνών, Dieter Straub, Head of Corporate & Bank Unit, Investment Team for Greece, European Investment Bank (EIB), Thomas Ellerbeck, πρόεδρος της TUI Care Foundation και Μέλος  της Εκτελεστικής Επιτροπής του Διοικητικού Συμβουλίου του ομίλου TUI Group, Μιχαήλ Μασουράκης, Επικεφαλής οικονομολόγος, Σύνδεσμος Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών (ΣΕΒ), Δρ. Αθανάσιος Κελέμης, Γενικός Διευθυντής και Μέλος Δ.Σ., Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο, Γρηγόριος Στεργιούλης, Διευθύνων Σύμβουλος, ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ A.E., Βασίλειος Τσολακίδης, Πρόεδρος, Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών και Eξοικονόμησης Eνέργειας (KAΠE), Θεόδωρος Πανταλάκης, Διευθύνων Σύμβουλος, ATTICA BANK, Hans Wolfgang Kunz, Πρόεδρος της Veridos  Ματσούκης Α.Ε., Ανδρέας Σάντης, Διευθύνων Σύμβουλος-Υπεύθυνος για την Ελλάδα και τις χώρες των δυτικων Βαλκανίων, NCH Capital Inc, Αθανάσιος Ζηλιασκόπουλος, Καθηγητής Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, πρώην Πρόεδρος ΤΡΑΙΝΟΣΕ, Rüdiger Freiherr von Rosen, Πρόεδρος, Frankfurter Gesellschaft & πρώην Πρόεδρος του Χρηματιστηρίου της Φρανκφούρτης, Ανδρέας Ξηροκώστας, Country Manager, SAP Hellas, Cyprus, Malta Α.Ε., Ελευθέριος Σαμαράς, Διευθύνων Σύμβουλος, DHL Ελλάδας & Μάλτας Α.Ε., Christian von Staudt, Γενικός Διευθυντής, AE Consult GmbG & Co. KG, Πάνος Παλαιολόγος, Ιδρυτής και Πρόεδρος, HotelBrain Α.Ε., Γιώργος Δημητριάδης, Διευθυντής Επιχειρηματικής Μονάδας Συστημάτων Πληροφορικής & Τηλεπικοινωνιών, Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών, Βασίλης Βλάχος, Tax Partner, Grant Thornton, Γεωργία Σταματέλου, Επικεφαλής φορολογικού τμήματος, KPMG Α.Ε., Θωμάς Λαμνίδης, Αντιπρόεδρος|Εταίρος, KLC Law Firm, Σωτήρης Γιούσιος, Tax Senior Partner, Grant Thornton, Παναγιώτης Παπάζογλου, Διευθύνων Σύμβουλος, Ernst & Young Ελλάδος, Δημήτριος Καμαργιάννης, Management Consultant, Μάριος Κολιόπουλος, Διευθύνων Σύμβουλος, Alvarez & Marsal, Απόστολος Αποστολάκης, Partner, Venture Friends, Δημήτρης Γόντικας, Διευθύνων Σύμβουλος, ΚΑΒΑΛΑ ΟΙΛ – θυγατρική της Energean Oil & Gas.

Το πολυσυνέδριο Capital + Vision αποτελείται από τον βασικό κορμό του συνεδρίου και από μια σειρά παράλληλων εκδηλώσεων, οι οποίες διοργανώνονται από δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς, μη κυβερνητικές οργανώσεις, καινοτόμες επιχειρήσεις και από εκπροσώπους των παραγωγικών δυνάμεων της χώρας. Παράλληλες εκδηλώσεις θα διοργανώσουν στο πλαίσιο του  Capital + Vision 2017 οι εξής: HellasFin, Global Wealth Management με θέμα: «Επενδύουμε στην Ελλάδα – Χρηματοδοτούμε τις Ελληνικές Επιχειρήσεις», το Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών και Εξοικονόμησης Ενέργειας (ΚΑΠΕ) με θέμα: «Ενεργειακή Μετάβαση και Εθνική Οικονομία: Ο ρόλος των ΑΠΕ και της ΕΕ», η GIZ (German Federal Enterprise for International Cooperation) με θέμα: «Δημόσιος Διάλογος για την Προώθηση Εξαγωγών: Workshop για τις προσδοκίες υποστήριξης του ιδιωτικού τομέα από τη Δημόσια Διοίκηση», το Πανελλήνιο  Κέντρο Οικολογικών Ερευνών (ΠΑΚΟΕ) με θέμα: «Οι οικονομικές και περιβαλλοντικές επιπτώσεις από την οικολογική καταστροφή στον Σαρωνικό» και το Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο με τρεις επιπλέον εκδηλώσεις: 1. Workshop «Ενίσχυση της εξωστρεφούς επιχειρηματικής δραστηριότητας – Τεχνικές & Διαδικασίες Συμμετοχής σε Διεθνείς Εκθέσεις», 2. «Εργαλείο γνώσης για τους ενεργειακούς ελέγχους το σεμινάριο EUREM – European Energymanager» και 3. Workshop της Κλαδικής Ομάδας Εργασίας Νομικών Θεμάτων του Επιμελητηρίου, με θέμα: «Νομικά ζητήματα των Nέων Tεχνολογιών».

Στόχος του διήμερου συνεδρίου είναι η αναζήτηση συνεργιών και νέων συνεργασιών μεταξύ της Ελλάδας, της Γερμανίας και άλλων χωρών. Στην εκδήλωση συμμετέχουν εξέχουσες πολιτικές προσωπικότητες αλλά και υψηλόβαθμα στελέχη του επιχειρηματικού κόσμου.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Κ. Μητσοτάκης: Πρωτοβουλίες, ώστε να βάλουμε πια ένα πλαίσιο υποχρεωτικής ασφάλισης

Ευχές για μια καλή χρονιά έδωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ξεκινώντας την εισήγησή του στη σημερινή συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου, που

Αυξάνονται 8% τα αναπηρικά επιδόματα

«Πράγματι σε λιγότερο από 45 μήνες και μάλιστα μέσα από πολλές αλλεπάλληλες κρίσεις ο τόπος μας κατάφερε να εντάξει τις εθνικές ανάγκες στα ζητούμενα της εποχής

Το Ελληνογερμανικό Επιμελητήριο βράβευσε την Φιλίππα Μιχάλη

Tο Ελληνογερμανικό Επιμελητήριο διοργάνωσε το παραδοσιακό Πρωτοχρονιάτικο δείπνο στην Αθήνα προς τιμήν των μελών, συνεργατών και φίλων

Ελληνογερμανικό Επιμελητήριο: 4 στις 10 επιχειρήσεις επιταχύνουν τον ψηφιακό μετασχηματισμό

Ποια τα βασικά συμπεράσματα της έρευνας του Ελληνογερμανικού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου.

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

ΕΑΕΕ: Ενημέρωση για πρόσφατες αποφάσεις της ΑΑΔΕ

Οι αποφάσεις αφορούν το αποδεικτικό ενημερότητας, τη βεβαίωση οφειλής και το επιτόκιο για φορολογικές οφειλές

Η ώρα της ψηφιακής ευθύνης: Τι φέρνει το νέο πλαίσιο εποπτείας για τις ασφαλιστικές

Για την ασφαλιστική αγορά, η προσαρμογή στις επιταγές του DORA συνιστά στρατηγική επένδυση στον πυρήνα της εμπιστοσύνης

Πυρκαγιές και στεγαστική κρίση: Η φωνή του Προέδρου του ΕΕΑ για ασφάλιση και φορολογία μετά τις καταστροφές

Ο Γιάννης Χατζηθεοδοσίου ανέδειξε τα σοβαρά κενά και προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι πολίτες και η αγορά μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές

Δημοφιλή Άρθρα

Ροή Ειδήσεων

ΠΑΝΟΡΜΟΣ: Νέα πρόσκληση προς τους επαγγελματίες του κλάδου

Ο ΠΑΝΟΡΜΟΣ επενδύει στον ψηφιακό μετασχηματισμό των συνεργατών του, αξιοποιώντας παράλληλα τα πλεονεκτήματα της οικονομίας κλίμακος και σκοπού

Έκκληση για εθελοντική αιμοδοσία

Για σοβαρές ελλείψεις αίματος την περίοδο από μέσα Αυγούστου έως μέσα Σεπτεμβρίου κάνει λόγο η Ελληνική Ομοσπονδία Θαλασσαιμίας

Διακοπές: Βρείτε το σπίτι όπως το αφήνετε, με τις συμβουλές της Υδρογείου Ασφαλιστικής

Για να απολαύσουμε τις καλοκαιρινές διακοπές, είναι σημαντικό να έχουμε το κεφάλι μας ήσυχο για την ασφάλεια του σπιτιού μας όσο θα λείπουμε

ΕΑΕΕ: Ενημέρωση για πρόσφατες αποφάσεις της ΑΑΔΕ

Οι αποφάσεις αφορούν το αποδεικτικό ενημερότητας, τη βεβαίωση οφειλής και το επιτόκιο για φορολογικές οφειλές

Ντάνιελ: Ολοκληρώθηκε η προκαταβολή κρατικής αρωγής, ξεκινά η τελική επιχορήγηση

Η συνολική επιχορήγηση ανέρχεται στο 70% της κατά περίπτωση εκτιμώμενης ζημιάς