back to top
29.6 C
Athens
Τετάρτη 17 Σεπτεμβρίου 2025

Αμερικανικές εποπτικές αρχές καλούν AON, με αφορμή το πλαίσιο συνεργασίας με τις επιχειρήσεις Τραμπ

Η αρμόδια υπηρεσία εποπτείας των ασφαλιστικών υπηρεσιών στη Νέα Υόρκη εξέδωσε κλήση για την ασφαλιστική εταιρία Aon, την οποία έχουν επιλέξει οι επιχειρήσεις Τραμπ για την μεσιτεία των ασφαλιστικών υπηρεσιών τους, όπως επιβεβαίωσε η εταιρία στο ABC News.

Η κλήση που εξέδωσε η υπηρεσία οικονομικού ελέγχου (New York State Department of Financial Services) στηρίχτηκε σε μεγάλο βαθμό στη δημόσια κατάθεση του Μάικλ Κόεν.

- Advertisement -

Ο πρώην δικηγόρος και πρώην μεσάζοντας του Ντόναλντ Τραμπ απαντώντας σε ερώτηση για το εάν ο πρόεδρος Τραμπ έχει ποτέ «φουσκώσει» την οικονομική αποτίμηση των περιουσιακών του στοιχείων σε μία ασφαλιστική εταιρία, απάντησε καταφατικά.

Η εξέλιξη επιβεβαιώνεται από μία πηγή που έχει λάβει γνώση για την υπόθεση, ενώ η αναφερόμενη υπηρεσία οικονομικού ελέγχου, αρνήθηκε να σχολιάσει.

- Advertisement -

Δεν υπάρχει κάποια ένδειξη ότι η Aon έχει διαπράξει κάποιο έγκλημα ή ακόμη ότι έχει ασφαλίσει τα περιουσιακά στοιχεία των επιχειρήσεων Τραμπ, αλλά ήταν η εταιρία που ανέλαβε την μεσιτεία των ασφαλιστικών καλύψεων για τον όμιλο Τραμπ.

Η έρευνα που βρίσκεται σε εξέλιξη είναι στα αρχικά στάδια, σύμφωνα με την ίδια πηγή, ενώ μπορεί να οδηγήσει σε μία παραπομπή εισαγγελικού τύπου, στην περίπτωση διαπίστωσης κάποιας ασφαλιστικής απάτης από τυχόν αλλοίωση των οικονομικών στοιχείων του Τραμπ.

Την ύπαρξη της κλήσης δημοσίευσε πρώτη η εφημερίδα «The New York Times» ενώ απαιτεί μία σειρά στοιχείων αναφορικά με τις επιχειρηματικές επαφές μεταξύ της Aon, του Τραμπ, αλλά και των επιχειρήσεων Τραμπ, από το 2009 μέχρι σήμερα.

«Μπορούμε να επιβεβαιώσουμε ότι έχουμε λάβει μία κλήση από την υπηρεσία οικονομικού ελέγχου στη Νέα Υόρκη, ενώ σύμφωνα με την πολιτική μας, έχουμε πρόθεση να συνεργαστούμε με όλα τα αρμόδια όργανα», δήλωσε η Aon στο ABC News.

Η δημόσια κατάθεση που έδωσε ο Κόεν την προηγούμενη εβδομάδα στο Κογκρέσο επιτάχυνε το σχετικό χρονοδιάγραμμα για τη διατύπωση του αιτήματος δημοσιοποίησης των φορολογικών επιστροφών που είχε ο Ντόναλντ Τραμπ την τελευταία δεκαετία, σύμφωνα με τρεις πηγές του Δημοκρατικού Κόμματος.

Στη διάρκεια της ίδιας κατάθεσης ενώπιον της Επιτροπής Εποπτείας της Βουλής των Αντιπροσώπων, ο Κόεν υποστήριξε ότι οι φορολογικές επιστροφές του Τραμπ θα φανερώσουν εάν έχει διαπράξει φοροδιαφυγή ή αν έχει διογκώσει τα εισοδήματά του για ασφαλιστικές σκοπιμότητες.

Στην κατάθεσή του, την προηγούμενη Τετάρτη, ο Κόεν παρουσίασε μία σκληρή εικόνα για τον Τραμπ, ως έναν αδίστακτο επιχειρηματία, ο οποίος είναι ενδεχόμενο να έχει διαπράξει έγκλημα, ενώ ασκεί τα προεδρικά του καθήκοντα.

Ο ίδιος υποστήριξε ότι στην προεκλογική εκστρατεία του 2016, ο Τραμπ γνώριζε ότι ο έμπιστος του Ρότζερ Στόουν μιλούσε με τον Τζούλιαν Ασάνζ, ιδρυτή των WikiLeaks, για την πιθανή δημοσιοποίηση των ηλεκτρονικών μηνυμάτων που είχαν υποκλαπεί από την Εθνική Επιτροπή του Δημοκρατικού Κόμματος.

Ωστόσο, τον ισχυρισμό αυτόν του Κόεν απέρριψε ο Στόουν. Ο δικηγόρος του Ασάνζ, ο Μπάρι Πόλακ, σε ανακοίνωσή του, τόνισε ότι: «Ο Ρότζερ Στόουν δεν είχε την τηλεφωνική επικοινωνία που περιέγραψε ο Κόεν».

Η μαραθώνια κατάθεση του πρώην δικηγόρου και προσωπικού μεσάζοντα του Τραμπ διήρκησε επτά και πλέον ώρες.

Ο Κόεν αναφέρθηκε επίσης στα ενήλικα παιδιά του Αμερικανού προέδρου, στα στελέχη διοίκησης των επιχειρήσεων Τραμπ, στις επιχειρηματικές δραστηριότητες του Αμερικανού προέδρου, στον πρώτο επικεφαλής της προεκλογικής του εκστρατείας το 2016, αλλά και στη νομική ομάδα του Τραμπ.

Κατ’ ελάχιστον τα σχόλια του Κόεν για τους ανθρώπους του εσωτερικού κύκλου του Τραμπ είναι ενδεχόμενο να προκαλέσουν τη διεξαγωγή περαιτέρω ερευνών από τα μέλη του Κογκρέσου, καθώς συνεχίζουν να διερευνούν οτιδήποτε σχετίζεται με την υπόθεση εμπλοκής της Ρωσίας στις προεδρικές εκλογές του 2016, αλλά κι ότι έχει σχέση με τις επιχειρηματικές δραστηριότητες του Τραμπ.

Ο Κόεν αναφέρθηκε συγκριμένα στα ονόματα των μελών της οικογένειας Τραμπ:

Ντόναλντ Τραμπ Τζούνιορ: Ο Τραμπ Τζούνιορ βρέθηκε στο επίκεντρο αρκετών απαντήσεων του Κόεν, συμπεριλαμβανομένης και μίας άμεσης κατηγορίας για τον ρόλο που είχε ο μεγαλύτερος γιος του Αμερικανού προέδρου σε εγκληματική συνωμοσία, μέσω της βοήθειας που προσέφερε για να εξυπηρετήσει τις πληρωμές στην πρωταγωνίστρια αισθησιακών ταινιών Στόρμι Ντάνιελς.Η κατάθεση του Κόεν ήρθε σε αντίθεση με όσα έχει καταθέσει ο Τραμπ Τζούνιορ στο Κογκρέσο κι αναφορικά με το σχέδιο για την κατασκευή ενός Πύργου Τραμπ στην Μόσχα.

Ιβάνκα Τραμπ: Ο Κόεν κατέθεσε ότι όπως κι ο Τραμπ Τζούνιορ έτσι και η Ιβάνκα λάμβανε ενημερώσεις για το σχέδιο κατασκευής του Πύργου Τραμπ στην Μόσχα. Δεν έχει ξεκαθαριστεί τι ακριβώς έχει απαντήσει η ίδια στους ανακριτές της υπόθεσης, ενώ οι δημόσιες δηλώσεις της προκαλούν ερωτηματικά σχετικά με τον ισχυρισμό της εγκατάλειψης του σχεδίου κατασκευής του Πύργου Τραμπ στην Μόσχα, στις αρχές της προεκλογικής εκστρατείας το 2016.

Έρικ Τραμπ: Σύμφωνα με την κατάθεση του Κόεν, ορισμένες από τις επιταγές που έλαβε για την πληρωμή της Ντάνιελς μπορεί να είχαν υπογραφεί από τον Έρικ Τραμπ, χωρίς ωστόσο ο ίδιος να προσκομίσει κάποια αντίγραφα από τις επιταγές αυτές.

Παρά το γεγονός ότι ο Κόεν σε κάποιο σημείο συμφώνησε ότι υπήρξε διάπραξη εγκληματικής συνωμοσίας, σε άλλο σημείο της κατάθεσής του είπε ότι δεν μπορούσε να πει με σιγουριά ότι ο Έρικ Τραμπ, ο Ντόναλντ Τραμπ Τζούνιορ ή ο διευθυντής οικονομικών των επιχειρήσεων Τραμπ Άλεν Γουέισελμπεργκ γνώριζαν ότι οι πληρωμές αυτές ήταν «εσφαλμένες και παράνομες. Δεν μπορώ να βγάλω αυτό το συμπέρασμα», είπε ο Κόεν.

Πηγές: ABC News, «Politico»

Σχετικές δημοσιεύσεις

Οι Ασφαλιστές Λάρισας για τη 17η Σεπτεμβρίου: Να συμβάλλουμε σε μια κοινωνία πιο ασφαλή και αισιόδοξη

Ο Σύλλογος Επαγγελματιών Ασφαλιστών Νομού Λάρισας εύχεται σε όλους τους συναδέλφους χρόνια πολλά, με δύναμη και έμπνευση στο λειτούργημά τους

Η NN Hellas στηρίζει την οικογένεια με επίδομα εξωσωματικής γονιμοποίησης στα ομαδικά προγράμματα

Η πρόσθετη παροχή μπορεί να αποτελέσει για τις επιχειρήσεις ακόμα μία έμπρακτη απόδειξη ότι επενδύουν στους ανθρώπους τους

ΥΕΚΑ: Ξεκίνησαν οι δηλώσεις για το REBRAIN GREECE

Η νέα δράση εξωστρέφειας του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 7 Δεκεμβρίου στη Νέα Υόρκη

ΔΕΘ 2025: Ο αντίκτυπος των εξαγγελιών Μητσοτάκη στην ασφαλιστική αγορά

Παρά τα θετικά νέα, η ομιλία του πρωθυπουργού αφήνει την ασφαλιστική αγορά με την αίσθηση ότι το «παράθυρο ευκαιρίας» για ειδικά κίνητρα δεν αξιοποιήθηκε

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

Ενδιαφέρεται για Ελλάδα η Vienna Insurance Group;

Τις προοπτικές επέκτασης των επιχειρηματικών της δραστηριοτήτων στην Ελλάδα ερευνά ενδεχομένως η VIG, όπως υπογραμμίζουν κύκλοι της αγοράς

Νέα σεζόν για το podcast «Και Αν Συμβεί… στο Δρόμο;» με τον Θ. Χούντρα – Οδηγούμε με παιδεία και σεβασμό στη ζωή

Η δεύτερη σεζόν του «Και Αν Συμβεί… στο Δρόμο;» αναμένεται να εστιάσει σε θέματα οδικής παιδείας, σύγχρονες πρακτικές ασφάλειας και εμπειρίες ειδικών

Γκρίζα σύννεφα πάνω από τα cat bonds

Παρέμβαση της ESMA φέρνει τα πάνω κάτω στις αγορές, αυξάνοντας τον κίνδυνο των ρευστοποιήσεων

Ειδική εξόρμηση της τροχαίας για τον νέο ΚΟΚ – Άνω των 14.000 ελέγχων στην Αττική

Η εντατικοποίηση των ελέγχων αποκτά ειδική σημασία για τον ασφαλιστικό κλάδο

Δημοφιλή Άρθρα

Ροή Ειδήσεων

Οι Ασφαλιστές Λάρισας για τη 17η Σεπτεμβρίου: Να συμβάλλουμε σε μια κοινωνία πιο ασφαλή και αισιόδοξη

Ο Σύλλογος Επαγγελματιών Ασφαλιστών Νομού Λάρισας εύχεται σε όλους τους συναδέλφους χρόνια πολλά, με δύναμη και έμπνευση στο λειτούργημά τους

Ψηφιακή απάτη: Ο ΕΟΠΥΥ ενημερώνει για υποκλοπή στοιχείων μέσω παραπλανητικών emails

Πώς αναγνωρίζονται τα παραπλανητικά μηνύματα - Οδηγίες προς ασφαλισμένους

Η VITAEL αναλαμβάνει την ανακαίνιση του ιστορικού κτιρίου της Εθνικής Ασφαλιστικής

Το έργο προβλέπει τη μετατροπή του κτιρίου σε σύγχρονο συγκρότημα γραφείων υψηλής ενεργειακής απόδοσης, με σεβασμό στην αρχιτεκτονική του ταυτότητα

DASHBOARD – myEFKA: Εγκαίνια για το νέο, ψηφιακό ασφαλιστικό προφίλ

Η νέα πλατφόρμα αποτελεί μέρος των τεσσάρων στρατηγικών πρωτοβουλιών για τον ψηφιακό εκσυγχρονισμό του φορέα

H ΕΑΔΕ για την «Ημέρα του Ασφαλιστή»: 4 Εγγυήσεις για τον Ασφαλισμένο

Για «αφορμή να υπενθυμίσουμε τη διαχρονική συμβολή της Ασφαλιστικής Διαμεσολάβησης στην κοινωνία και την οικονομία» κάνει λόγο η Πρόεδρος Δ. Λύχρου