Ισχυρή άνοδος στον ασφαλισμένο στόλο οχημάτων, κάμψη στην παραγωγή 6μηνου

Ενδιαφέροντα είναι τα τα τελευταία στοιχεία που παρουσιάζει ο Διευθύνων Σύμβουλος της Συνεταιριστικής Ασφαλιστικής και πρόεδρος της επιτροπής αυτοκινήτου της Ενωσης Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος, κ. Δημήτρης Ζορμπάς για τον Κλάδο Αυτοκινήτου.

Όπως παρουσιάζει, ο συνολικός αριθμός του στόλου των ασφαλισμένων οχημάτων (όλων των ειδών) στις 30/6/2020 ήταν αυξημένος κατά 21.298 οχήματα σε σχέση με το σύνολο στο τέλος του 2019. Αν συγκρίνουμε τα στοιχεία Ιουνίου σε σχέση μ’ ένα μήνα πρίν παρατηρείται άνοδος του ασφαλισμένου στόλου κατά 75.262 οχήματα

Σε σχετική ανάρτηση του ο κ. Ζορμπάς επισημαίνει πως υπήρξε αύξηση στα ονομαστικά ασφάλιστρα κατά 0,9%, όπως αποτυπώνουν τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, ενώ την ίδια ώρα κάνει λόγο για μείωση της παραγωγής το πρώτο 6μηνο κατά 7,5% ως 10%. Υπενθυμίζεται πως η αγορά δέχθηκε πιέσεις, όπως και η οικονομία στο σύνολο της, την περίοδο του lockdown.

Στο σχόλιο του ο κ. Ζορμπάς σημειώνει:

“Συμφωνα με τα στοιχεια του κέντρου πληροφοριών τα ασφαλισμένα οχήματα στη χώρα μας όχι μόνο επανήλθαν αλλά με 30/6 αυξήθηκαν κατά 21.298 οχηματα. Σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ τα ονομαστικά ασφάλιστρα σημείωσαν αύξηση 0,9%. Η παραγωγή όμως στο κλάδο αυτοκινήτων σημειώνει μείωση στο πρώτο εξάμηνο 7,5-10%. Ο σκληρός ανταγωνισμός συνεχίζεται ακόμα και με οχι καλά αποτελέσματα στις επενδύσεις στη χρονιά που διανύουμε.???”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*