Τροχαία Ατυχήματα: Έξτρα πιέσεις στις ασφαλιστικές για αυξήσεις στα ασφάλιστρα αυτοκινήτου

Λεπτές παραμένουν οι ισορροπίες για τους ασφαλιστές στο κλάδο αυτοκινήτου υπό το πρίσμα τουλάχιστον των (αναγκαίων) αυξήσεων στο ασφάλιστρο. Ο ανταγωνισμός των εταιρειών με τις φτηνότερες και πιο δελεαστικές τιμές τα προηγούμενα χρόνια ή η άνοδος και ο ανταγωνισμός από τις online πωλήσεις έχει δημιουργήσει ένα παζλ για δύσκολους λύτες.

Από τη μία πλευρά κανείς δεν θέλει να απωλέσει πελατολόγιο, απόρροια μιας απότομης αύξησης στο ασφάλιστρο, από την άλλη πλευρά οι μακροοικονομικές συνθήκες και άλλοι επίσης παράγοντες προκρίνουν τη κατεύθυνση αυτή.

Τελευταίο στοιχείο η αισθητή αύξηση στα τροχαία ατυχήματα σε επίπεδο σφοδρότητας. Ειδικότερα:

Τα Οδικά Τροχαία Ατυχήματα, που συνέβησαν σε ολόκληρη τη χώρα και προκάλεσαν τοv θάνατο ή τον τραυματισμό ατόμων, αυξήθηκαν κατά 11,1% σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του 2021 (1.093 τον Ιούνιο του 2022, έναντι 984 τον Ιούνιο του 2021), σύμφωνα με τα προσωρινά στοιχεία της έρευνας για τα «Οδικά Τροχαία Ατυχήματα», μηνός Ιουνίου 2022, της ΕΛΣΤΑΤ.

Όπως υπογραμμίζει η Ελληνική Στατιστική Αρχή, από τα παθόντα πρόσωπα των οδικών τροχαίων ατυχημάτων, καταγράφηκαν 57 νεκροί, 69 βαριά τραυματίες και 1.194 ελαφρά τραυματίες.

Τον Ιούνιο του 2021 είχαν καταγραφεί 49 νεκροί, 60 βαριά τραυματίες και 1.129 ελαφρά τραυματίες. Έτσι, παρουσιάζεται αύξηση κατά 16,3% σε νεκρούς, κατά 15,0% σε βαριά τραυματίες και κατά 5,8% σε ελαφρά τραυματίες.

Την ίδια ώρα με ιδαίτερο ενδιαφέρον αναμένει η αγορά και τα επίσημα στοιχεία Ιουλίου και Αυγούστου, μήνες που χαρακτηρίστηκαν από πολύ έντονη τουριστική κίνηση φέτος.

Στον αντίποδα, μεικτά είναι τα συναισθήματα ανθρώπων της αγοράς για τα αποτελέσματα που θα δώσει η ηλεκτρονική διασταύρωση των ανασφάλιστων ΙΧ με τη δυνατότητα που παρέχει το Open Car, ένας κρίσιμος παράγοντας επίσης για τη πορεία των ασφαλίστρων και την εικόνα του κλάδου.

Τέλος, το ζήτημα των πληθωριστικών πιέσεων (αυξημένες αποζημιώσεις, κόστος ανταλλακτικών, επισκευές κλπ) είναι στοιχεία που επίσης βρίσκονται στο επίκεντρο των σχεδιασμών των ανθρώπων της αγοράς.

διαβάστε: Σήμα για αύξηση ασφαλίστρων στο αυτοκίνητο

Βάιος Κρόκος

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*