Ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου (ΠΦΣ), Κ. Λουράντος δράττει κάθε ευκαιρίας για να εκφράσει την αντίθεση του τόσο στα σχέδια της κυβέρνησης για την ασφάλιση επιστημών και ελευθεροεπαγγελματιών όσο και στη διαφαινόμενη μεταφορά περισσότερων μη συνταγογραφούμενων σκευασμάτων στα ράφια των σούπερ μάρκετ.
Μιλώντας σε συνέντευξη τύπου, σχετικά με την ανάληψη Πρωτοβουλίας που αναδεικνύει το ρόλο του Φαρμακοποιού στην Πρόληψη (εδώ) τόνισε πως “η σωστή διάθεση των φαρμάκων γίνεται μόνο από τον φαρμακοποιό στο χώρο του φαρμακείου”, ενώ ξεκαθάρισε πως “ο φαρμακοποιός δεν μπορεί να ειναι η μαριονέτα προκειμένου να γίνει η απελευθέρωση της αγοράς”.
“Πολλή υποκρισία και πολλή ψευτιά”, δήλωσε με απογόητευση ο κ. Λουράντος, τονίζοντας, αναφερόμενος στις αλλαγές στο ασφαλιστικό, πως “τιμωρούμαστε γιατί δεν φοροδιαφεύγουμε, γιατί δεν μπορούμε να φοροδιαφύγουμε. Αυτοί οι κανόνες είναι υπέρ αυτών που κλέβουν”.
Η αντίδραση του κλάδου θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη κατά τον κ. Λουράντο.
Αλλά και στην προσωπική του σελίδα στο Facebook ο κ. Λουράντος σημείωσε πως “εφόσον η ασφάλιση συνδέεται με το εισόδημα, αν θέλεις να πληρώσεις λιγότερο ποσό στην ασφάλιση θα προσπαθήσεις (ΑΝ ΜΠΟΡΕΙΣ) να δηλώσεις λιγότερο εισόδημα.Εμείς οι φαρμακοποιοί δεν μπορούμε”.
Αναφέρθηκε, δε, και στην έκθεση του Τμήματος Προϋπολογισμού της Βουλής, που προειδοποιεί για τις επιπτώσεις των αλλαγών στην ασφάλιση. “Με το προσχέδιο του ασφαλιστικού, προάγεται η ανασφάλιστη εργασία ευνοείται η φοροαποφυγή και το βάρος καλούνται να πληρώσουν οι συνεπείς ασφαλισμένοι, εκείνοι που έχουν πολλά χρόνια και οι νέες γενιές ..” λένε, όπως αναφέρει ο κ. Λουράντος. “Τώρα επιτέλους συμφώνησαν ΚΑΙ οι οικονομολόγοι της Βουλής’, προσθέτει.
Από την πλευρά του, ο Γ.Γ. του ΠΦΣ και πρόεδρος του ΙΔΕΕΑΦ, Ι. Μακρυγιάννης τόνισε πως το Φαρμακείο αλλάζει, μέσω έντονων πιέσεων. “Συμπιέζεται οικονομικά και απειλείται η επαγγελματική του ύλη”, σημείωσε ο κ. Μακρυγιάννης τονίζοντας, όμως, πως την ίδια στιγμή αναδεικνύεται η αναγκαιότητα του επιστήμονα φαρμακοποιού, σαν βασικού παράγοντα της ΠΦΥ.
“Κανένα φάρμακο έξω από το φαρμακείο” υπογράμμισαν οι κκ Λουράντος και Μακρυγιάννης, με τον πρόεδρο του ΙΔΕΕΑΦ να υπενθυμίζει πως τα ΜΗΣΥΦΑ παραμένουν φάρμακα, ασχέτως αν δεν αποζημιώνονται.
Παρούσα στη συνέντευξη τύπου και η καθηγήτρια του τμήματος Φαρμακευτικής του ΕΚΠΑ, Ε. Σκάλτσα η οποία αναφέρθηκε στην κυκλοφορία των συμπληρωμάτων διατροφής εκτός φαρμακείων, χαρακτηρίζοντας τη τεράστιο λάθος.
ΠΗΓΗ: virus.com.gr