back to top
21.7 C
Athens
Σάββατο 20 Σεπτεμβρίου 2025

Θεοχάρης: Τι θα κάνουμε με την ιδιωτική ασφάλιση

της Ελενας Ερμείδου

Ο τίτλος αυτού του editorial διαφέρει παρασάγγας από τα άλλα που έχουν γραφτεί, μία και κάνει αναφορά σε πολιτικό πρόσωπο, τον υφυπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Χάρη Θεοχάρη.

- Advertisement -

Η ειδοποιός διαφορά, μεταξύ άλλων είναι ότι o Θεοχάρης κάνει τα λόγια πράξη και ότι για πρώτη φορά υπάρχει πραγματική βούληση να συνεργαστεί η κυβέρνηση και το  υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών με την Ιδιωτική Ασφάλιση σε κρίσιμους τομείς όπως είναι η ασφάλιση Περιουσίας.

Ο Χάρης Θεοχάρης γνωρίζει καλά τις αρχές της ασφάλισης, τον ρόλο της στις επιχειρήσεις και την οικονομία, για αυτό και σήμερα στο 3ο Συνέδριο της Ενωησης Αναλογιστών Ελλάδος με θέμα συζήτησης «Νέες τεχνολογίες και (Αντ)Ασφάλιση – Η Επόμενη Ημέρα, ο υφυπουργός μίλησε πολύ πρακτικά, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στους κινδύνους της εποχής, στην αντιμετώπιση τους από την ιδιωτική ασφάλιση.

- Advertisement -

Η κοστολόγηση, η αποκατάσταση των ζημιών είναι θέματα που πρέπει να μελετήσει η ιδιωτική ασφάλιση, είπε, ώστε να μπορέσει να στηρίξει τις επιχειρήσεις και την οικονομία.

Ο Χάρης Θεοχάρης αναγνωρίζει τους κινδύνους που προέρχονται από την τεχνολογία, το περιβάλλον, την αλλαγή μοντέλων στην ενέργεια, την κλιματική αλλαγή. Τους κινδύνους αυτούς και την αντιμετώπιση τους, θέτει σε προτεραιότητα. Αν, αυτοί οι κίνδυνοι δεν αντιμετωπιστούν, τα θεμέλια της οικονομίας θα τρίζουν.

Είναι ο πρώτους υφυπουργός που πραγματικά από το βήμα του συνεδρίου της Ενωσης Αναλογιστών Ελλάδας καλεί τη ιδιωτική ασφάλιση σε συνεργασία με την κυβέρνηση να προτείνει λύσεις.

Ο πρώτος υφυπουργός που βλέπει την ιδιωτική ασφάλιση ως σύμμαχο και όχι ως εχθρό και κρίνει ότι η σύμπραξη μεταξύ δημοσίου και ιδιωτικού τομέα μπορεί να δώσει λύσεις σε προβλήματα της χώρας.

Χρειάζονται πολλά περισσότερα από τις διατάξεις υποχρεωτικότητας ασφάλισης επιχειρήσεων και τις διατάξεις κινήτρων στον ΕΝΦΙΑ, τόνισε, αψηφώντας το πολιτικό κόστος.

Επομένως, οι διαχωριστικές γραμμές του ρόλου που μπορεί να επιτελέσει το κράτος και του ρόλου που μπορεί να επιτελέσει η ιδιωτική ασφάλιση έχουν χαραχτεί, μένουν να χαραχτούν τα επόμενα βήματα ώστε να «έχουμε μία οικονομία που θα αναπτύσσετε» τόνισε.

Νομίζω ότι ήταν από τις καλύτερες στιγμές της ασφαλιστικής αγοράς που θα αξιοποιηθεί με κοινή βούληση.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Τα τρία μέτωπα των ασφαλιστικών υγείας

Τα θέματα με τον Δείκτη Υγείας, τις αποζημιώσεις και τον καθορισμό των ασφαλίστρων βρίσκονται σε επικίνδυνο σημείο...

Ξεκινά η εφαρμογή των DRGs από την 1η Ιανουαρίου 2026

Υλοποιείται το αίτημα ασφαλιστικών εταιρειών και διαμεσολαβητών για δίκαιη μεταχείριση των ασφαλισμένων, κατάργηση των διπλοχρεώσεων και έλεγχο του κόστους υγείας

ΣΔΙΤ κρατικών νοσοκομείων και ιδιωτικών ασφαλιστικών, πρότεινε ο κ. Στουρνάρας

Αλλά υπάρχουν εκεί δυνατότητες, εμείς έχουμε μιλήσει με τον Υπουργό Υγείας, μπορεί να κάνει ΣΔΙΤ, δηλαδή να συνδυάσει κρατικά νοσοκομεία με ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες.

Μία άλλη ματιά στα προβλήματα Υγείας και Ζωής από τoν Δημ. Μαζαράκη

Συνομιλήσαμε για το σημερινό καθεστώς των ιδιωτικών κλινικών και νοσοκομείων και για το δείκτη των παλαιών χαρτοφυλακίων υγείας -legacy-.

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

Όταν όλοι κοιτούν αλλού… το φαινόμενο του bystander effect!

Η ασφαλιστική συνείδηση όχι ως υπόθεση κάλυψης, αλλά ως υπόθεση ευθύνης, οδηγεί σε έναν πολιτισμό που δεν αφήνει κανέναν μόνο του

Γυρίζοντας από διακοπές και βρίσκοντας το σπίτι παραβιασμένο: οι προκλήσεις για τους ιδιοκτήτες

Εταιρείες όπως η ARAG παρέχουν νομική υποστήριξη στους ασφαλισμένους, ώστε να διασφαλίζεται η αποζημίωση και τα δικαιώματά τους

Η Ημέρα του Ασφαλιστή: «Χρόνια πολλά» στους επαγγελματίες του κλάδου!

Μια ημέρα που προσφέρεται για αναστοχασμό και αναγνώριση, για τον σημαντικό ρόλο που διαδραματίζει η ασφάλιση στη ζωή όλων μας

Γιατί όλοι οι επαγγελματίες χρειάζονται Επαγγελματική Αστική Ευθύνη;

Στην εποχή της αυξημένης νομικής ευθύνης και της ταχύτατης διάδοσης πληροφοριών, η πρόληψη είναι πάντα καλύτερη από τη θεραπεία

Δημοφιλή Άρθρα

Ροή Ειδήσεων

2 Gold βραβεία, 1 Silver απέσπασε η Deloitte με εφαρμογές AI

Με δύο Gold Awards και ένα Silver τιμήθηκε η...

Αντιπροσωπεία του ΕΕΑ επισκέφθηκε τη ΓΑΔΑ για θέματα ενίσχυσης της ασφάλειας

Ο Γ. Χατζηθεοδοσίου επισήμανε ότι η έξαρση της παραβατικότητας, που πιθανώς οφείλεται στις δύσκολες οικονομικές συνθήκες, λειτουργεί ανασταλτικά για την αγορά

Νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία»: Ο μικρός Τίμος κέρδισε τη μάχη για τη ζωή με τη στήριξη του ΕΣΥ

Η διάσωση του παιδιού, ύστερα από ατύχημα στη Φωκίδα, εξελίχθηκε σε μαραθώνιο ανθρωπιάς και επαγγελματισμού

Citi Wealth: Η αισιοδοξία επικρατεί στα family offices

Η σχετική έκθεση διαπιστώνει ωστόσο ανάγκη βελτίωσης στη διαχείριση του λειτουργικού κινδύνου, στην κυβερνοασφάλεια και στον σχεδιασμό διαδοχής ηγεσίας

Η Φιλίππα Μιχάλη και η NN Hellas στο TEDxAthens Salon «Longevity»

Η εκδήλωση φέρνει στο επίκεντρο τις ευκαιρίες και τις προκλήσεις μιας ζωής που μπορεί να ξεπεράσει τα 100 χρόνια