back to top
9.2 C
Athens
Κυριακή 23 Φεβρουαρίου 2025

Στρατηγική συνεργασία Fairfax-Mitsui Sumitomo

Της Λαλέλας Χρυσανθοπούλου

Την πώληση της θυγατρικής ασφαλιστικής της στη Σιγκαπούρη First Capital έναντι 1,6 δισ. δολαρίων ανακοίνωσε ο καναδικός όμιλος Fairfax (μητρική της ERB Eurolife). Η συναλλαγή εντάσσεται στο πλαίσιο σύναψης συμφωνίας ευρύτερης στρατηγικής συμμαχίας μεταξύ των δυο ασφαλιστικών κολοσσών σε διάφορα πεδία, όπως στις αντασφάλειες, με στόχο την ανάπτυξη και τη δημιουργία αξίας τόσο για τη Fairfax όσο και για τη Mitsui Sumitomo.

- Advertisement -

Όπως έγινε γνωστό, η Mitsui Sumitomo θα αποκτήσει το 97,7% της συμμετοχής της Fairfax στη First Capital Insurance Ltd, με τον καναδικό όμιλο να διατηρεί ένα σημαντικό ποσοστό (quota share) έκθεσης στο ασφαλιστικό χαρτοφυλάκιο της First Capital. Σύμφωνα με παράγοντες της αγοράς, το deal –που συνιστά τη μεγαλύτερη εξαγορά από ιαπωνική εταιρεία στη νοτιοανατολική Ασία- θα εδραιώσει τη θέση της Μitsui Sumitomo ως μεγαλύτερου παίκτη στην περιοχή. Η Fairfax από την πλευρά της θα «γράψει» καθαρά επενδυτικά κέρδη της τάξης των 900 εκατ. δολαρίων (μετά τους φόρους). Ο Ramaswamy Athappan θα παραμείνει διευθύνων σύμβουλος της First Capital, διατηρώντας παράλληλα και τον τίτλο του προέδρου της Fairfax Asia.

H First Capital είναι η μεγαλύτερη εταιρεία γενικών ασφαλειών της Σιγκαπούρης, ενώ δραστηριοποιείται και σε άλλες χώρες της περιοχής της ΝΑ Ασίας. Η κερδοφορία της διατηρείται διαχρονικά σε υψηλό επίπεδο, με τον συνδυασμένο δείκτη της να διαμορφώνεται στο 76% κατά μέσο όρο την τελευταία πενταετία.

- Advertisement -

«Είμαστε ενθουσιασμένοι που γινόμαστε εταίροι της Mitsui Sumitomo», σχολίασε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Fairfax Prem Watsa. «Το μέγεθος της Sumitomo στην Ασία θα δώσει μεγάλη αναπτυξιακή ώθηση στη First Capital.»

«Αυτή η θαυμάσια νέα συμφωνία είναι επωφελής για όλα τα εμπλεκόμενα μέρη, οδηγώντας σε ενίσχυση του προφίλ της Fairfax Asia και του μητρικού ομίλου Fairfax στην Ασία», πρόσθεσε ο R. Athappan της First Capital.

Ο Masahiro Matsumoto, μέλος του ΔΣ της Mitsui Sumitomo, υπογράμμισε από την πλευρά του: «Εμείς και η Fairfax μοιραζόμαστε το ίδιο μακροπρόθεσμο όραμα και αξίες… Ανυπομονούμε να υλοποιήσουμε τη στρατηγική μας συνεργασία».

Η συμφωνία πώλησης της First Capital τελεί υπό την αίρεση των αρμόδιων εποπτικών αρχών και αναμένεται να ολοκληρωθεί στο τέλος του τρέχοντος έτους ή στις αρχές του 2018.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αναβάθμιση Fairfax από την S&P και των (αν)ασφαλιστικών

.Οι μακροπρόθεσμες αξιολογήσεις πιστοληπτικής ικανότητας και χρηματοοικονομικής ευρωστίας στις βασικές θυγατρικές αντασφαλιστικές/ασφαλιστικές της Fairfax αυξήθηκαν σε «A+» από «A».

H FairFax καταγγέλλει την Muddy Waters για σπέκουλα

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος Πρεμ Γουάτσα δήλωσε ότι η Fairfax είναι μια ισχυρή και ανθεκτική εταιρεία εδώ και πάνω από 38 χρόνια

Fairfax: Υποχώρηση κερδοφορίας στο Underwriting

Καθαρά κέρδη ύψους 1.250 εκατομμύριου δολαρίων στο πρώτο τρίμηνο του 2023 έναντι 588,7 εκατομμυρίων το αντίστοιχο περυσινό τρίμηνο του 2022,

Fairfax: Υπερδιπλασίασε το μερίδιο της στην GIG

φού ολοκληρωθεί το deal, το μετοχικό κεφάλαιο της της Fairfax στην GIG θα αυξηθεί από 43% σε περίπου 90%.

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

Το δημογραφικό στο μικροσκόπιο της Eurostat: O ευρωπαϊκός πληθυσμός γερνάει…

Η μέση ηλικία του πληθυσμού της ΕΕ έφθασε την 1η Ιανουαρίου 2024 τα 44,7 χρόνια, ανακοινώθηκε από τη Eurostat. Αυτό σημαίνει πως

Έναρξη νέου κύκλου Σεμιναρίων Επαγγελματικής Εκπαίδευσης για το 2025 από την NP Ασφαλιστική

Νέο κύκλο σεμιναρίων Επαγγελματικής Εκπαίδευσης (Επανεκπαίδευση) Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών, ξεκινάει εντός του Μαρτίου

Οι θέσεις Insurance Europe σχετικά με την προώθηση πρότασης Omnibus

Μεταξύ των προωθούμενων νομοθετικών πρωτοβουλιών της συγκαταλέγεται η υιοθέτηση πρότασης Omnibus

Η NN Group ολοκλήρωσε την πώληση των δραστηριοτήτων της στην Τουρκία


Ο όμιλος NN ανακοίνωσε την ολοκλήρωση της πώλησης των τουρκικών δραστηριοτήτων του στη Zurich Turkiye.

Δημοφιλή Άρθρα

Sorry. No data so far.

Ροή Ειδήσεων

«Όαση» για τις συναλλαγές η ασφάλιση πιστώσεων

Η εγχώρια αγορά, χρόνια τώρα, ήδη από το 2008, που ξέσπασε η διεθνής οικονομική κρίση και η Ελλάδα, 24 μήνες μετά, βίωσε τη δική της πολυετή

Το δημογραφικό στο μικροσκόπιο της Eurostat: O ευρωπαϊκός πληθυσμός γερνάει…

Η μέση ηλικία του πληθυσμού της ΕΕ έφθασε την 1η Ιανουαρίου 2024 τα 44,7 χρόνια, ανακοινώθηκε από τη Eurostat. Αυτό σημαίνει πως

Πώς θα κρατήσετε τους πελάτες σας στις Κυκλάδες και την Κρήτη

Από εκεί που ψάχναμε για πελάτες για να ασφαλίσουν την περιουσία τους, ψάχνουμε να δούμε πότε τα επιστημονικά συμπεράσματα ....

Έγκριση θεραπευτικής αγωγής για τον μικροκυτταρικό καρκίνο του πνεύμονα

To «πράσινο φως» έδωσε ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΜΑ) σε νέα θεραπευτική επιλογή για τον μικροκυτταρικό καρκίνο του πνεύμονα.

Έναρξη νέου κύκλου Σεμιναρίων Επαγγελματικής Εκπαίδευσης για το 2025 από την NP Ασφαλιστική

Νέο κύκλο σεμιναρίων Επαγγελματικής Εκπαίδευσης (Επανεκπαίδευση) Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών, ξεκινάει εντός του Μαρτίου