back to top
21.9 C
Athens
Τρίτη 20 Μαΐου 2025

ΠΟΕΔΗΝ εναντίον Διοικητή “Αγίου Σάββα”

Στο στόχαστρο βάζει το Διοικητή του Αντικαρκινικού Νοσοκομείου Άγιος Σάββας η ΠΟΕΔΗΝ, με αφορμή την αναμονή των ασθενών για να ξεκινήσουν ακτινοθεραπεία.

Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε ο Γ. Δενδραμής, η καθυστέρηση στο νοσηλευτικό ίδρυμα έχει μειωθεί στο μισό μέσα σε ένα χρόνο. Ειδικότερα, ο Διοικητής αναφέρει ότι σήμερα ο χρόνος αναμονής δεν ξεπερνά σήμερα τους 3-4 μήνες, σε αντίθεση με πέρυσι το καλοκαίρι που ήταν 7.

- Advertisement -

Για την ΠΟΕΔΗΝ, όμως, η εν λόγω ανακοίνωση ανατρέπει προηγούμενα λεγόμενα του ιδίου. Όπως ισχυρίζεται πιο συγκεκριμένα, ο Διοικητής του Αγίου Σάββα διαβεβαίωνε ήδη από το καλοκαίρι του 2016 ότι η λίστα αναμονής είναι 3-4 μήνες.

“Το καλοκαίρι του 2016 η ΠΟΕΔΗΝ εξέδωσε ανακοίνωση επισημαίνοντας τις μεγάλες λίστες αναμονής για ακτινοθεραπεία στα αντικαρκινικά Νοσοκομεία της Χώρας. Τότε λοιπόν η ΠΟΕΔΗΝ ανακοίνωνε ότι η λίστα αναμονής για ακτινοθεραπεία στον Άγιο Σάββα ήταν 6 μήνες. Ο ίδιος Διοικητής του Νοσοκομείου εξέδωσε τότε ανακοίνωση διαψεύδοντας την ΠΟΕΔΗΝ λέγοντας ότι η λίστα αναμονής είναι 3-4μήνες” αναφέρει χαρακτηριστικά.

- Advertisement -

“Αυτό που λέγαμε εμείς πέρυσι και το διέψευσε με ανακοίνωση, το επιβεβαιώνει τώρα με νέα ανακοίνωση! Πόσο αξιόπιστος μπορεί να είναι;” αναρωτιέται η Ομοσπονδία αφήνοντας σαφείς αιχμές για ψευδείς δηλώσεις του κ. Δενδραμή.

Σύμφωνα πάντως με την ΠΟΕΔΗΝ, ένας ασθενής που σήμερα θα χρειαστεί να ξεκινήσει ακτινοθεραπεία στον Άγιο Σάββα παίρνει σειρά ύστερα από 4 μήνες.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Ξένες φαρμακευτικές: Ξεχείλισε το ποτήρι στο χώρο του Φαρμάκου

Για ολιγωρία κατηγορεί την πολιτική ηγεσία το Pharma Innovation Forum ως προς τις δεσμεύσεις της για τον εξορθολογισμό της φαρμακευτικής δαπάνης και την εξυγίανση του συστήματος Υγείας. Αδιέξοδη χαρακτηρίζει την πολιτική αυτή το PIF, τονίζοντας ότι η κατάτμηση του προϋπολογισμού δεν είναι λύση.

Ν. «Άγιος Ανδρέας»: Ποιον «καίει» το πόρισμα της ΕΔΕ για τον θάνατο του 49χρονου

Φως αναμένεται να ριχθεί με την ΕΔΕ στην υπόθεση του θανάτου του 49χρονου Θοδωρή Νεμουτιάνου έξω από το νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας» στην Πάτρα. Η διαδικασία κυλά αργά, χωρίς επίσημες ανακοινώσεις, ενώ αρχικά είχε εκδιωχθεί εκπαιδευόμενη νοσηλεύτρια.

Ποια νέα έργα για την Υγεία εντάχθηκαν στο Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας

Μητρώα της ΗΔΙΚΑ, προληπτικά τεστ υγείας, προγράμματα έρευνας και άλλα περιλαμβάνονται στα 372 έργα που εντάχθηκαν στο σκέλος των επιδοτήσεων του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.0». Ο συνολικός προϋπολογισμός ανέρχεται στα 13,5 δισ. ευρώ.

Σε ιδιωτικές κλινικές πιθανόν να πραγματοποιηθούν χειρουργεία του Ν. Παίδων «Η Αγία Σοφία»

Για συνολικό πρόβλημα έλλειψης αναισθησιολόγων στην χώρα έκανε λόγο ο υπουργός Υγείας. Μαγικές λύσεις δεν υπάρχουν, σύμφωνα με τον κ. Πλεύρη που ανοιχτό άφησε το ενδεχόμενο  να χειρουργηθούν περιστατικά από την λίστα του Νοσοκομείου Παίδων «Η Αγία Σοφία» σε ιδιωτικές κλινικές.

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

Εθνική Ασφαλιστική: Παροχή υψηλής ποιότητας υπηρεσιών με προτεραιότητα τη μέριμνα και φροντίδα για όλους τους ασφαλισμένους μας

Σε ανακοίνωση της Εθνικής Ασφαλιστικής με τίτλο “παροχή υψηλής ποιότητας υπηρεσιών με προτεραιότητα τη μέριμνα και φροντίδα

H Eθν. Ασφαλιστική αποσύρει την εγκύκλιο για τα ασφαλιστήρια legacy – Tι λέει ο ΣΠΑΤΕ

Προς την απόσυρση της εγκυκλίου με την οποία άλλαζε την διαδικασία αποζημίωσης ομάδας ασφαλιστηρίων ισόβιας διάρκειας

Περιορισμοί που υφίστανται οι Γενικοί Οικογενειακοί Γιατροί στην χώρα μας

Τους περιορισμούς που υφίστανται οι Γενικοί Οικογενειακοί Γιατροί τονίζει η Πανελλήνια Επαγγελματική Ένωση Γενικής

Η αγορά ασφαλίσεων Yγείας στην Ελλάδα

Οι ασφαλιστικές επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον κλάδο των ασφαλίσεων υγείας, προκειμένου να χορηγούν στους ασφαλισμένους

Δημοφιλή Άρθρα

Ροή Ειδήσεων

Εθνική Ασφαλιστική: Παροχή υψηλής ποιότητας υπηρεσιών με προτεραιότητα τη μέριμνα και φροντίδα για όλους τους ασφαλισμένους μας

Σε ανακοίνωση της Εθνικής Ασφαλιστικής με τίτλο “παροχή υψηλής ποιότητας υπηρεσιών με προτεραιότητα τη μέριμνα και φροντίδα

Εποικοδομητική συνάντηση εργασίας του Υπουργού Ανάπτυξης Τάκη Θεοδωρικάκου με αντιπροσωπεία της Διοίκησης του Ε.Ε.Α

Σε άριστο κλίμα διεξήχθη η συνάντηση εργασίας στο Υπουργείο Ανάπτυξης μεταξύ του Υπουργού κ. Τάκη Θεοδωρικάκου και αντιπροσωπείας του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου

H Eθν. Ασφαλιστική αποσύρει την εγκύκλιο για τα ασφαλιστήρια legacy – Tι λέει ο ΣΠΑΤΕ

Προς την απόσυρση της εγκυκλίου με την οποία άλλαζε την διαδικασία αποζημίωσης ομάδας ασφαλιστηρίων ισόβιας διάρκειας

Περιορισμοί που υφίστανται οι Γενικοί Οικογενειακοί Γιατροί στην χώρα μας

Τους περιορισμούς που υφίστανται οι Γενικοί Οικογενειακοί Γιατροί τονίζει η Πανελλήνια Επαγγελματική Ένωση Γενικής

Generali: “Here. Now”: H νέα παγκόσμια διαφημιστική καμπάνια (video)

Εδώ, γιορτάζουμε το πάθος και την αφοσίωσή μας. Αυτή τη στιγμή πρόκειται να ανοίξει ένα συναρπαστικό νέο κεφάλαιο στην ιστορία της Generali.