back to top
23.8 C
Athens
Παρασκευή 2 Μαΐου 2025

Παρέμβαση Ι. Χατζηθεοδοσίου: «Βαρύς ο λογαριασμός» της κυβέρνησης για τα ανασφάλιστα

Χωρίς λύση στο θέμα των ανασφάλιστων οχημάτων εκπνέει το 2017 με τις ευθύνες της κυβέρνησης να διογκώνονται επικίνδυνα.

Η χρονοτριβή δε μπορεί να συνεχιστεί. Αναδεικνύει ένα τεράστιο έλλειμμα που κάποιος ή κάποιοι οφείλουν να αναλάβουν. Τα ανασφάλιστα κυκλοφορούν ανεμπόδιστα διογκώνονται, και συνθέτουν ένα κοινωνικό και οικονομικό πρόβλημα. Ο λογαριασμός που χρεώνεται στην κυβέρνηση για την συντήρηση του προβλήματος είναι βαρύς.

- Advertisement -

Δε αιτιολογείται στους κυβερνώντες, η επίκληση διάφορων προσκομμάτων, και κανένας λόγος,  ώστε να μην φέρνουν αποτέλεσμα σε αυτό το χρόνιο, φλέγον και επικίνδυνο φαινόμενο.

Με αποκλειστική ευθύνη τους δεν προχώρησαν οι διασταυρώσεις των βάσεων δεδομένων με στοιχεία κυκλοφορίας οχημάτων διότι εντοπίστηκε –όπως ισχυρίστηκαν- κενό στην μηχανοργάνωση  των υπηρεσιών που κρατούν τα στοιχεία αυτά, οπότε και προέκυπταν λάθη.

- Advertisement -

Είναι όμως υποχρέωση των αρμοδίων να ολοκληρώσουν το μηχανογραφικό έργο για να δοθεί ένα τέλος στα ανασφάλιστα.

Υπάρχει όριο ακόμα και στην δυσκολία διεκπεραίωσης των διαδικαστικών ζητημάτων που απαιτούνται για να εντοπιστούν τα ανασφάλιστα.

Η καθυστέρηση επίλυσης είναι βλαπτική και για τους πολίτες που απειλούνται από τα ανασφάλιστα οχήματα και για το κράτος που συντηρεί μια δυσφημιστική πρωτοτυπία για την χώρα στην οποία ισχύει νόμος  ο οποίος όμως δεν εφαρμόζεται εδώ και χρόνια.

Το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθήνας σε συνεργασία με τους φορείς της ασφαλιστικής διαμεσολάβησης και την Ένωση Ασφαλιστικών Εταιρειών, όλο το προηγούμενο διάστημα συνέβαλλε για την κινητοποίηση της αρμόδιας αρχής ΑΑΔΕ η οποία και πράγματι ενεργοποίησε τον ηλεκτρονικό μηχανισμό διασταύρωσης και εντόπισε ανασφάλιστους.

Ωστόσο μετά και λόγω των κάποιων λαθών που έγιναν ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση που πέταξες στις καλένδες το θέμα.

Όμως, το 2018 δε μπορεί να κυλήσει με τα ανασφάλιστα ξανά στους δρόμους.

Και αυτό θα πρέπει να γίνει αντιληπτό από κάθε υπεύθυνο εντός της χώρας προτού πάρει ευρωπαϊκές διαστάσεις δεδομένου ότι αποτελεί  μνημονιακή υποχρέωση η επίλυσή του.

Πιστεύω ότι οι αρμόδιοι κατανοούν το μέγεθος του προβλήματος, τις συνέπειές του, καθώς και τον ρόλο που έχουν για την επίλυσή του άμεσα και αποτελεσματικά.

Η στήριξη από τους φορείς της αγοράς έχει εκτιμώ- ξεπεράσει κάθε όριο, έχει εξαντληθεί και πλέον  η ευθύνη ανήκει αποκλειστικά στους κυβερνητικά και θεσμικά υπευθύνους.

Πρόεδρος Ε.Ε.Α.

Γιάννης Χατζηθεοδοσίου

Σχετικές δημοσιεύσεις

Η ασφάλεια ξεκινά από μέσα! Η MEGA Brokers πιστοποιείται ξανά ως «Great Place to Work»!

Η MEGA Brokers κατέκτησε για 3η φορά την πιστοποίηση «Great Place to Work» για την περίοδο Απρίλιος 2025 – Απρίλιος 2026. Η διάκριση

Τάσος Χατζηθεοδοσίου: Στη Mega Brokers, επενδύουμε συστηματικά στη δημιουργία ενός σύγχρονου και ελκυστικού περιβάλλοντος εργασίας

Μία ακόμη εταιρεία που στηρίζεται απόλυτα στο ανθρώπινο δυναμικό της και ενισχύει διαρκώς τις δυνάμεις της είναι η Mega Brokers

Γ. Χατζηθεοδοσίου: Επιβεβλημένα τα μέτρα στήριξης, αναμένουμε όμως δράσεις και για τις ΜμΕ

Τα μέτρα που ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός είναι σίγουρα θετικά καθώς στηρίζουν πολίτες που δυσκολεύονται πολύ στην καθημερινότητα τους.

O Γ. Χατζηθεοδοσίου στην Κεντρική Λαχαναγορά. Συζητήσεις με εμπόρους για την κίνηση στην αγορά

Την Κεντρική Λαχαναγορά του Ρέντη επισκέφθηκε ο Πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών, Γιάννης Χατζηθεοδοσίου

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

H AMK σηματοδοτεί τον ολιστικό μετασχηματισμό της Ευρώπη Holdings

Ξεκίνησε η διαπραγμάτευση του δικαιώματος προτίμησης για την ΑΜΚ της Ευρώπη Holdings, ύψους 68,3 εκατ. ευρώ.

EIAΣ: Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα Μαΐου για διοικητικά στελέχη και ασφαλιστικούς διαμεσολαβητές

Θεματολογική ευρύτητα και εξειδίκευση στα εργασιακά ενδιαφέροντα των διοικητικών στελεχών ασφαλιστικών επιχειρήσεων

Ποια χώρα ασφαλίζει την εμπορική ναυτιλία της με 1 δισ. ευρώ

Η Δανία θα διαθέσει σχεδόν 1 δισεκατομμύριο ευρώ για να ασφαλίσει τον εμπορικό στόλο της σε περίπτωση πολέμου ή μεγάλης κρίσης.

Oι τοπ 25 ασφαλιστικές παγκοσμίως, με βάση την κεφαλαιοποίηση

Αύξηση κατά κατά 17% στα 3,5 τρισεκατομμύρια δολάρια  κατέγραψε η συνολική κεφαλαιοποίηση της αγοράς (MCap) των

Δημοφιλή Άρθρα

Ροή Ειδήσεων

Το νέο αναπτυξιακό υπόδειγμα της Επαγγελματικής Ασφάλισης επί τάπητος στο 6ο Συνέδριο (Οcin25)

Για μία ακόμα χρονιά, η Ελληνική Ένωση Ταμείων Επαγγελματικής Ασφάλισης (ΕΛ.Ε.Τ.Ε.Α.) διοργανώνει, με την υποστήριξη της ethosEVENTS

Το νέο διοικητικό συμβούλιο της Εταιρείας Ογκολόγων Παθολόγων Ελλάδος

Tο νέο διοικητικό συμβούλιο της Εταιρείας Ογκολογων Παθολόγων Ελλάδος προέκυψε από τις αρχαιρεσίες της 12ης Απριλίου 2025.

H AMK σηματοδοτεί τον ολιστικό μετασχηματισμό της Ευρώπη Holdings

Ξεκίνησε η διαπραγμάτευση του δικαιώματος προτίμησης για την ΑΜΚ της Ευρώπη Holdings, ύψους 68,3 εκατ. ευρώ.

Στην κορυφή των Δεικτών Φερεγγυότητας για 5η συνεχή χρονιά η NP Ασφαλιστική

H NP Ασφαλιστική παρέμεινε και στο έτος 2024 στην 1η θέση μεταξύ των ασφαλιστικών εταιριών Solvency II.

Swiss Re: Στα 318 δισεκ. οι παγκόσμιες οικονομικές απώλειες το 2024, ανασφάλιστο το 57% των ζημιών

Οι αντασφαλιστές μπορούν να καλύψουν απώλειες μέχρι και 300 δισεκ το χρόνο λόγω της πληθώρας κεφαλαίων, αυξάνεται η ζήτηση για αντασφαλιστικές εγγυήσεις