back to top
11.7 C
Athens
Πέμπτη Ιανουάριος 23 2025

«Άσκηση ισορροπίας» από την Κυβέρνηση με αντίβαρο την ΠΦΥ

Με την παρουσία τόσο του ίδιου του Πρωθυπουργού όσο και κορυφαίων κυβερνητικών στελεχών άνοιξε τις εργασίες της η Διημερίδα διαλόγου για τη Μεταρρύθμιση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (ΠΦΥ).

Μετά τις έντονες αντιδράσεις που συνόδευσαν την υπερψήφιση του σχεδίου νόμου για το Ασφαλιστικό, η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ επιχείρησε να δείξει τη διάθεση της να στηρίξει το κοινωνικό κράτος, με τον Αλέξη Τσίπρα να δεσμεύεται για την υλοποίηση της μεταρρύθμισης της ΠΦΥ.

- Advertisement -

Τόσο ο Υπουργός Υγείας όσο και ο κ. Τσίπρας χαρακτήρισαν τη διημερίδα την εκκίνηση της προσπάθειας για τομές στην ΠΦΥ, ανοίγοντας τη δημόσια διαβούλευση για τις αλλαγές.

Παρόν έδωσαν σύσσωμη η ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, αλλά και ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργό, Τ. Κουίκ, ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης, Γ. Δραγασάκης, η Υφυπουργός Εργασίας, Θ. Φωτίου, αλλά και ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, Β. Λεβέντης!

- Advertisement -

Από την πλευρά της η Dr Zsuzsanna Jakab, Regional Director του περιφερειακού γραφείου του ΠΟΥ στην Ευρώπη, τόνισε ότι η ΠΦΥ πρέπει να συνδέεται με τις άλλους τομείς της Υγείας, όπως με τον εκσυγχρονισμό των νοσοκομείων. Προσέφερε, μάλιστα, την πλήρη στήριξη του Οργανισμού, με παροχή τεχνογνωσίας.

Ο Υπουργός Υγείας έκανε λόγο για επανεκκίνηση της νέας ΠΦΥ εντός του 2016, με την ολοκλήρωση της βέβαια να χρειάζεται μια… δεκαετία, όπως είχε ανακοινώσει πρόσφατα ο αναπληρωτής Γ.Γ. υπεύθυνος για την ΠΦΥ, Στ. Βαρδαρος (εδώ).

Τσίπρας: Η πιο εμβληματική μεταρρύθμιση

tsipras«Αυτή η προσπάθεια έχει την υποστήριξη μου», δήλωσε ευθύς εξαρχής ο κ. Τσίπρας, ο οποίος σε διάφορα σημεία της μακροσκελής ομιλίας του εμφανίστηκε να στηρίζει τον αναπληρωτή Υπουργό Υγείας, σε ό,τι αφορά το θέμα του ΚΕΕΛΠΝΟ.

Όπως υποστήριξε, μάλιστα, η κυβέρνηση φιλοδοξεί η μεταρρύθμιση στην ΠΦΥ να αποτελέσει μια από τις σημαντικότερες τομές με θετικό κοινωνικό πρόσημο, «την πιο εμβληματική μεταρρυθμιστική προσπάθεια της κυβέρνησης».

Ο Πρωθυπουργός έκανε λόγο για αναγκαία μεταρρυθμιστική προσπάθεια στο χώρο της Υγείας, χαρακτηρίζοντας θετική τη συμβολή του ΠΟΥ.

Υπογραμμίζοντας την ανάγκη αλλαγής του προσίμου της έννοιας της μεταρρύθμισης στη συνείδηση των Ελλήνων, ο Πρωθυπουργός σημείωσε πως

Ιδιαίτερα στο χώρο της Δημόσιας Υγείας και ειδικά στην ΠΦΥ «η μεταρρύθμιση στο βαθμό που μπορεί και πρέπει να οδηγήσει σε ένα σύστημα ανοικτό στις ανάγκες του πολίτη, είναι μια πολύ θετική έννοια. Αρκεί να την συνδέσουμε με συγκεκριμένες πρωτοβουλίες, σχέδιο και δράσεις ώστε να μην είναι και αυτό το μεταρρυθμιστικό σχέδιο μια ωραία ευχή».

Ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε στη διαρκή υποβάθμιση του χώρου της υγείας και του αποκλεισμού μεγάλου αριθμού πολιτών τα προηγούμενα χρόνια, λόγω της πολιτικής περικοπών της εύκολης επιλογής ειδικά στο τομέα της υγείας, όπου επλήγησαν πρώτα τα πολλών και αδυνάμων για να προστατευθούν τα συμφέροντα των λίγων και ισχυρών.

Κατηγόρησε, μάλιστα, την αντιπολίτευση πως προωθεί ως εναλλακτική προοπτική τη μείωση των δαπανών του δημοσίου. «Είναι σαφές τι εννοούν. Μείωση προσωπικού στα νοσοκομεία, μείωση μισθών, δραστική υποβάθμιση υπηρεσιών και υποκατάσταση τους από τον ιδιωτικό τομέα, για όποιον αντέχει, και βεβαίως εννοούν περαιτέρω υποβάθμιση όλων των άλλων τομέων του κοινωνικού κράτους», εκτίμησε.

Κατά τον κ. Τσίπρα, τα αποτελέσματα των πολιτικών που εφαρμόστηκαν τα προηγούμενα χρόνια ήταν η έλλειψη αναγκαίου προσωπικού, διόγκωση του αριθμού ανασφάλιστων», μετατρέποντας το αγαθό της υγείας σε προϊόν πολυτελείας.

Αναφερόμενος στην ΠΦΥ και την, επί της ουσίας, απουσία της, που ευθύνεται για τη δημιουργία και αναπαραγωγή των περισσοτέρων από τις παθογένειες του Συστήματος Υγείας, ο Πρωθυπουργός σημείωσε πως η παροχή υπηρεσιών υγείας στερείται συνέχειας, ενώ στηρίζεται κυρίως στη δευτεροβάθμια περίθαλψη, με ελάχιστο βάρος στην πρόληψη.

Σύμφωνα με τον Αλέξη Τσίπρα οδηγούμαστε στην «υπερφόρτωση ενός ήδη επιβαρυμένου συστήματος και επιβάρυνσή ενός συστήματος που λειτουργεί στα όρια, με αδυναμίες πολλές σε προσωπικό, σε διόγκωση των ήδηδ συσσωρευμένων προβλημάτων στο χώρο της Υγείας».

«Αυτή η εικόνα πρέπει να ανατραπεί», υποστήριξε ο κ. Τσίπρας τονίζοντας πως στόχος είναι η καθολική πρόσβαση στις υπηρεσίες υγείας, η οποία για να υλοποιηθεί απαιτείται νέο σύστημα ΠΦΥ.

Στόχος της μεταρρύθμισης είναι νέα ΠΦΥ να απλωθεί σε κάθε γειτονιά της χώρας, διασφαλίζοντας ισότιμη πρόσβαση σε όλους, χωρίς διακρίσεις και αποκλεισμούς.IMG_2976

«Δεν διαχειριζόμαστε κονδύλια και δάνεια του ΚΕΕΛΠΝΟ για διαφημιστικές καμπάνιες», ανέφερε ο Πρωθυπουργός λίγο πριν περιγράψει τα βήματα που έχει κάνει η κυβέρνηση προς ένα δικαιότερο σύστημα Υγείας.

«Έχουμε διασφαλίσει πρόσβαση σε 2,5 εκατ. πολίτες σε υγειονομική κάλυψη, καταργήσαμε το εισιτήριο των 5 ευρώ, θεσμοθετήσαμε τη λίστα χειρουργείου, αυξήσαμε το όριο δαπανών για το ΕΣΥ στον προϋπολογισμό 2016, με 300 εκατ. ευρώ αύξηση προϋπολογισμών στα δημόσια νοσοκομεία και 34 εκατ. ευρώ για ΥΠΕ και ΠΦΥ», ανέφερε μεταξύ άλλων.

Ο κ. Τσίπρας έκανε λόγο για διαφάνεια στις προσλήψεις μέσω ΚΕΕΛΠΝΟ, για πάταξη του πελατειακού κράτους και του μαύρου χρήματος, για αναβάθμιση του ΕΟΠΥΥ, για προτεραιότητα στις προσλήψεις στον τομέα της Υγείας και στη διευκόλυνση διαδικασίας κρίσεων.

«Όλα αυτά είναι πρώτα δείγματα γραφής σε ένα δυσμενές δημοσιονομικό περιβάλλον», είπε ο Πρωθυπουργός υποστηρίζοντας πως «από το 2009 έως Γενάρη 2015, στην Υγεία είχαν γίνει μόνο απολύσεις». Επανήλθε, δε, στους αριθμούς κάνοντας λόγο για 3448 προσλήψεις που έχουν αρχίσει να υλοποιούνται, 141 γιατρούς ,νοσηλευτές και λοιπό προσωπικό που στελεχώνουν δομές στο Αιγαίο, τις 584 θέσεις επικουρικού προσωπικού και για τις προσλήψεις στις ΜΕΘ που προχωράνε.

«Αυτό ίσως είναι η προμήνυμα του πως θέλουμε να μοιραστούν τα οφέλη της ανάπτυξης που έρχεται» κατέληξε.

Eurogroup

Ο Πρωθυπουργός άδραξε την ευκαιρία και αναφέρθηκε και στην κρίσιμη σημερινή συνεδρίαση του Eurogroup, όπου για πρώτη φορά, όπως είπε, εκτός από μέτρα λιτότητας θα εισαχθεί και το θέμα της ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους.

«Η ελάφρυνση είναι αναγκαία και μπορεί να δημιουργήσει εντελώς νέο κλίμα στην ελληνική οικονομία, δίνοντας ανάσα στα δημοσιονομικά, σήμα ότι φύγαμε οριστικά από το φαύλο κύκλο και περνάμε σε έναν ενάρετο κύκλο, όπου αυτό που θα μας απασχολεί δεν θα είναι περικοπές αλλά πως θα παράγουμε πλούτο», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Πρόσθεσε, μάλιστα, πως για αυτό το λόγο το ζήτημα του χρέους βρέθηκε στο επίκεντρο της διαπραγματευτικής επιχειρηματολογίας της κυβέρνησης, «σε αντίθεση με τις προηγούμενες κυβερνήσεις, που έκαναν λόγο για βιώσιμο χρέος και με την Αξιωματική Αντιπολίτευση που επιλέγει να μην λέει κουβέντα για το θέμα, ίσως γιατί δεν έχει κάτι να πει».

Ο κ. Τσίπρας δεσμεύθηκε πως «κάθε βήμα προς τα μπρος για την ελληνική οικονομία, είτε αφορά στην αναγκαία ελάφρυνση τους χρέους είτε αφορά σε θετικά αποτελέσματα σχετικά με την απόδοση της οικονομίας, θα μετασχηματίζεται σε συγκεκριμένες πολιτικές για την αποκατάσταση της κοινωνικής δικαιοσύνης και στήριξη των αδυνάμων»

«Αυτή η κυβέρνηση που παρέλαβε ένα κράτος για την κατάσταση του οποίου δεν φέρει ευθύνη, μάτωσε και ματώνει σε έναν αγώνα να φέρει αποτελέσματα», είπε με νόημα και υποστήριξε πως έχουν ήδη γίνει σημαντικές τομές, όπως η ασφαλιστική μεταρρύθμιση.

Ξανθός: Στόχος η επανεκκίνηση της ΠΦΥ εντός του 2016

xanthosΠιο σημαντική και κρίσιμη έλλειψη του Συστήματος Υγείας χαρακτήρισε την ανυπαρξία ενός οργανωμένου συστήματος ΠΦΥ, ιδιαίτερα στα αστικά κέντρα ο Υπουργός Υγείας, κάνοντας λόγο για σημαντικό έλλειμμα εφαρμογής στο ΕΣΥ «τη μη ανάπτυξη ενός Εθνικού Δικτύου Δημόσιων Υπηρεσιών Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας στα αστικά κέντρα , πέραν των ΚΥ στην ύπαιθρο που όντως αναβάθμισαν την περίθαλψη στις αγροτικές περιοχές της χώρας».

«Το έλλειμμα της ΠΦΥ αποτέλεσε και την «αχίλλειο πτέρνα» του ΕΣΥ , συνέβαλλε καθοριστικά στο να διαιωνιστούν και να γιγαντωθούν οι βασικές παθογένειες και στρεβλώσεις του ελληνικού Συστήματος Υγείας που είναι ο νοσοκομειοκεντρικός και ιατροκεντρικός του χαρακτήρας , η ανυπαρξία εθνικής στρατηγικής για την πρόληψη και την αγωγή υγείας , η υπερπροσφορά και ο υπερκορεσμός εξειδικευμένων γιατρών και ακριβού ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού, η ανεξέλεγκτη ανάπτυξη διαγνωστικών κέντρων και ιδιωτικών μονάδων νοσηλείας και αποκατάστασης», τόνισε.

Σύμφωνα με τον Ανδρέα Ξανθό, με αυτό τον τρόπο οργανώθηκε και συντηρήθηκε ένα καθεστώς μη τεκμηριωμένης επιστημονικά ιατρικής πρακτικής , προκλητής ζήτησης εξετάσεων , φαρμάκων και νοσηλευτικών πράξεων , συναλλαγής με τα ισχυρά συμφέροντα των προμηθειών υγείας και φαρμάκου , ανυπαρξίας μηχανισμών ελέγχου του κόστους και της ποιότητας των υπηρεσιών , ανοχής και συχνά συγκάλυψης των κοινωνικά εγκληματικών φαινομένων σπατάλης, διαφθοράς και εκμετάλλευσης του αρρώστου.

«Τα επακόλουθα αυτής της προβληματικής λειτουργίας του ΕΣΥ είναι η κατακερματισμένη και ασυνεχής υγειονομική φροντίδα , η ανεπαρκής πρόληψη και αγωγή υγείας , η αρνητική εξέλιξη των δεικτών υγείας του πληθυσμού σε αντίθεση με χώρες της Ευρώπης που επένδυσαν στην ΠΦΥ , η υποκατάσταση υπηρεσιών ΠΦΥ με νοσοκομειακές με αποτέλεσμα την «ασφυξία» στα ΤΕΠ και στα Τακτικά Εξωτερικά Ιατρεία , η διεύρυνση του «ζωτικού χώρου» για την επιχειρηματική παρέμβαση του ιδιωτικού τομέα στο χώρο της διάγνωσης, θεραπείας και αποκατάστασης , η δημιουργία εκτεταμένης ζώνης «υγειονομικής φτώχειας» στην κοινωνία», συμπλήρωσε.

Σύμφωνα με τον κ. Ξανθό, η πολιτική ηγεσία της Αριστοτέλους έχει διασφαλίσει:

  1. αυξημένη χρηματοδότηση του ΕΣΥ το 2016 και μια σημαντική ενίσχυση με προσλήψεις μόνιμου και επικουρικού προσωπικού
  2. καθολική υγειονομική κάλυψη του πληθυσμού με διασφαλισμένη δωρεάν πρόσβαση των ανασφάλιστων στις δημόσιες δομές χωρίς γραφειοκρατικά εμπόδια και διακρίσεις, μια παρέμβαση τομή για την προσέγγιση της Υγείας ως κοινωνικού αγαθού που η Πολιτεία οφείλει να παρέχει με εγγυημένο τρόπο σε όλους, ανεξάρτητα από εργασιακό-ασφαλιστικό-εισοδηματικό status των ανθρώπων . Η κοινωνική βαρβαρότητα μιας χώρας με ανασφάλιστους που δεν μπορούσαν να χειρουργηθούν, με καρκινοπαθείς χωρίς θεραπεία, με εγκύους χωρίς παρακολούθηση , με ανεμβολίαστα παιδιά , ξεπερνιέται οριστικά   με την πρόσφατη νομοθετική ρύθμιση για την καθολική πρόσβαση των πολιτών χωρίς ασφάλιση στο Δημόσιο Σύστημα Υγείας.
  3. παρεμβάσεις «ηθικοποίησης» του Συστήματος Υγείας ( λίστα χειρουργείου, εξυγίανση στο ΚΕΕΛΠΝΟ, διαφάνεια στη διαπραγμάτευση των τιμών των φαρμάκων , αναδιοργάνωση του συστήματος προμηθειών )
  4. οργανωμένη υγειονομική φροντίδα των προσφύγων-μεταναστών , σε συνεργασία με τις ένοπλες δυνάμεις, τις ΜΚΟ , τους εθελοντές και αλληλέγγυους πολίτες. Ιδιαίτερη έμφαση δίνουμε στη βελτίωση των όρων διαβίωσης και ατομικής υγιεινής στους καταυλισμούς, στην επιδημιολογική επιτήρηση των λοιμώξεων, στον καθολικό εμβολιασμό των παιδιών και στα μέτρα προστασίας της Δημόσιας Υγείας.
  5. ανασυγκρότηση-μεταρρύθμιση του ΕΣΥ με προτεραιότητα στην ΠΦΥ , στο Σύστημα Διοίκησης και Προμηθειών ,στην Ψυχική Υγεία και στη Δημόσια Υγεία .

Ο κ. Ξανθός υπογράμμισε πως η ΠΦΥ θα αποτελέσει πυλώνα ενός αναβαθμισμένου Δημόσιου Συστήματος Υγείας. «Αυτή είναι η μεγάλη μεταρρύθμιση που εκκρεμεί στην Υγεία , την οποία οφείλουμε με όραμα, σοβαρό σχέδιο και μελετημένα βήματα να προωθήσουμε και να υλοποιήσουμε σταδιακά».

Το πολιτικό σχέδιο αναδιοργάνωσης της ΠΦΥ στην Ελλάδα που εδράζεται, κατά τον κ. Ξανθό, στις αρχές και αξίες της καθολικότητας , της ισότιμης πρόσβασης , της ποιοτικής και αποτελεσματικής φροντίδας.

«Σχεδιάσαμε και υλοποιούμε σταδιακά μια διαρθρωτική αλλαγή στο Σύστημα Υγείας , μια επανεκκίνηση της ΠΦΥ που βασίζεται   στην ανθρωποκεντρική λογική , στην τομεοποιημένη διάρθρωση των υπηρεσιών , στην εγγύτητα στον πληθυσμό αναφοράς , στην τοπική δικτύωσης και στον κοινοτικό τους προσανατολισμό , στην πρόληψη και προαγωγή της Δημόσιας Υγείας , στην παρέμβαση στους κοινωνικούς προσδιοριστές της Υγείας», συμπλήρωσε.

Στον πυρήνα του νέου μοντέλου θα είναι η αποκεντρωμένη δημόσια δομή ΠΦΥ (τοπική μονάδα υγείας ή ιατρείο γειτονιάς), ο οικογενειακός γιατρός και η διεπιστημονική ομάδα υγείας, οι τομεοποιημένες υπηρεσίες και ο κοινοτικός προσανατολισμός τους, η ολιστική φροντίδα υγείας.

«Πρόκειται στην κυριολεξία για αλλαγή παραδείγματος στο χώρο της Υγείας : από την αρρύθμιστη , αποσπασματική και ανεξέλεγκτη αγορά στην οργανωμένη και συνεχή φροντίδα και από τη στενά θεραπευτική-επιδιορθωτική λογική του συστήματος στην ενίσχυση της πρόληψης της νόσου και της αγωγής υγείας. Είναι φανερό ότι αυτή η αλλαγή παραδείγματος απαιτεί αλλαγή κουλτούρας , συνείδησης και συμπεριφοράς τόσο από τη πλευρά των γιατρών και των υπόλοιπων επαγγελματιών υγείας , όσο και από την πλευρά των ασθενών και των εκπροσωπήσεων τους», συμπλήρωσε. IMG_2978

Το νέο μοντέλο θα αρχίσει να εφαρμόζεται σε 4 αστικές περιοχές της χώρας, ενώ ταυτόχρονα ενισχύονται και νοικοκυρεύονται οι σημερινές δομές . «Έχουμε ήδη κερδίσει πάνω από 3 εκατ. ευρώ το χρόνο από την μεταστέγαση δομών του ΠΕΔΥ σε ιδιόκτητα κρατικά κτήρια. Προωθείται η συγκεντροποίηση των εργαστηριακών εξετάσεων και η λειτουργία εργαστηρίων αναφοράς σε κάθε ΥΠΕ που θα εξυπηρετούν πληρέστερα τα περιφερειακά εργαστήρια και τους ασφαλισμένους-ανασφάλιστους . Ενισχύουμε με επικουρικούς γιατρούς τις δομές της ΠΦΥ ( ΚΥ-ΠΕΔΥ) , εξισώσαμε βαθμολογικά και μισθολογικά τους γιατρούς ΠΑΑ του ΠΕΔΥ με τους γιατρούς ΕΣΥ , ετοιμάζουμε νομοθετική ρύθμιση για την ενιαιοποίηση του εργασιακού καθεστώτος των πολλών ταχυτήτων των γιατρών του ΠΕΔΥ , στη λογική της 2ης ευκαιρίας για την ένταξη στο ΕΣΥ με σχέση ΠΑΑ , με ολιγόμηνο μεταβατικό διάστημα και με βάση υπαρκτές ανάγκες σε συγκριμένες ειδικότητες γιατρών . Προετοιμάζεται η συνέργεια ΠΕΔΥ-Νοσοκομείων και η αξιοποίηση , όπου είναι απαραίτητο , γιατρών με νοσοκομειακές ειδικότητες στα τακτικά εξωτερικά ιατρεία, τα χειρουργεία ή τα εργαστήρια των δημόσιων νοσοκομείων. Όπως επίσης εξετάζεται η δυνατότητα 24ωρης εφημερίας ορισμένων δομών του ΠΕΔΥ , συμβάλλοντας έτσι στην αποσυμφόρηση των ΤΕΠ στην εφημερία. Και πάνω απ’ όλα έχουμε εξασφαλίσει φέτος την αυξημένη κρατική χρηματοδότηση της ΠΦΥ καθώς και την αυξημένη μεταβίβαση πόρων από τον ΕΟΠΥΥ», ανέφερε.

Με τη διημερίδα ξεκινάει, σύμφωνα με τον κ. Ξανθό, «ένας σοβαρός διάλογος πάνω σε ένα σχέδιο που δεν εξαντλείται σε αποσπασματικές ρυθμίσεις και διευθετήσεις ετερόκλητων επαγγελματικών συμφερόντων».

«Εμείς θα συνεχίσουμε να επιχειρηματολογούμε για την ανάγκη μιας σοβαρής μεταρρύθμισης στην ΠΦΥ , θα κάνουμε εξαντλητικό διάλογο και θα ακούσουμε με προσοχή τις τεκμηριωμένες αντιρρήσεις και τις βελτιωτικές προτάσεις. Θεωρούμε ότι πλέον υπάρχουν οι όροι και οι προϋποθέσεις για μια επανεκκίνηση της ΠΦΥ μέσα στο 2016», σημείωσε.

Δραγασάκης: Πρέπει να εξαιρούνται οι κοινωνικές υπηρεσίες από τις περικοπες

«Σε μια περίοδο αυξημένων αναγκών συρρικνώθηκαν οι δυνατότητες», διαπίστωσε ο Γ. Δραγασάκης, διευκρινίζοντας πως οι δαπάνες μειώθηκαν πάνω από 40%.

«Γενική μας επιλογή, είναι να βγούμε από την κρίση ενισχύοντας και όχι υποσκάπτοντας δημοκρατία και κοινωνικό κράτος», σημείωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης. Επανέλαβε, δε, τη θέση για εξαίρεση των κοινωνικών υπηρεσιών από κάθε περικοπή δαπανών, με παράλληλη εξασφάλιση πλεονασμάτων πάνω από τους στόχους, αλλά και δημιουργία δομών που θα επιτρέψουν την ανακατανομή πόρων ανάμεσα στα υπουργεία, ώστε να διοχετευθούν εκεί που υπάρχουν πραγματικές ανάγκες.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Ξένες φαρμακευτικές: Ξεχείλισε το ποτήρι στο χώρο του Φαρμάκου

Για ολιγωρία κατηγορεί την πολιτική ηγεσία το Pharma Innovation Forum ως προς τις δεσμεύσεις της για τον εξορθολογισμό της φαρμακευτικής δαπάνης και την εξυγίανση του συστήματος Υγείας. Αδιέξοδη χαρακτηρίζει την πολιτική αυτή το PIF, τονίζοντας ότι η κατάτμηση του προϋπολογισμού δεν είναι λύση.

Ν. «Άγιος Ανδρέας»: Ποιον «καίει» το πόρισμα της ΕΔΕ για τον θάνατο του 49χρονου

Φως αναμένεται να ριχθεί με την ΕΔΕ στην υπόθεση του θανάτου του 49χρονου Θοδωρή Νεμουτιάνου έξω από το νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας» στην Πάτρα. Η διαδικασία κυλά αργά, χωρίς επίσημες ανακοινώσεις, ενώ αρχικά είχε εκδιωχθεί εκπαιδευόμενη νοσηλεύτρια.

Ποια νέα έργα για την Υγεία εντάχθηκαν στο Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας

Μητρώα της ΗΔΙΚΑ, προληπτικά τεστ υγείας, προγράμματα έρευνας και άλλα περιλαμβάνονται στα 372 έργα που εντάχθηκαν στο σκέλος των επιδοτήσεων του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.0». Ο συνολικός προϋπολογισμός ανέρχεται στα 13,5 δισ. ευρώ.

Σε ιδιωτικές κλινικές πιθανόν να πραγματοποιηθούν χειρουργεία του Ν. Παίδων «Η Αγία Σοφία»

Για συνολικό πρόβλημα έλλειψης αναισθησιολόγων στην χώρα έκανε λόγο ο υπουργός Υγείας. Μαγικές λύσεις δεν υπάρχουν, σύμφωνα με τον κ. Πλεύρη που ανοιχτό άφησε το ενδεχόμενο  να χειρουργηθούν περιστατικά από την λίστα του Νοσοκομείου Παίδων «Η Αγία Σοφία» σε ιδιωτικές κλινικές.

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

H EAEE ενημερώνει για τον ν.5170/2025 σχετικά με την αναπροσαρμογή ασφαλίστρων υγείας

H ΕΑΕΕ ενημερώνει ότι στις 20.1.2025 δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως ο ν. 5170/2025, ο οποίος περιλαμβάνει στο άρθρο 29

Η ΙΝΤΕΡΣΑΛΟΝΙΚΑ εξυπηρέτησε πάνω από 430.000 περιστατικά Οδικής Βοήθειας το 2024

Με απόλυτη δέσμευση στην ασφάλεια και την εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων της, η Οδική Βοήθεια της ΙΝΤΕΡΣΑΛΟΝΙΚΑ εξυπηρέτησε το 2024

Οδηγός για ψηφιακή κάρτα εργασίας

Για πρώτη φορά, καταγράφεται ψηφιακά όλο το ισχύον θεσμικό πλαίσιο που ρυθμίζει την Ψηφιακή Κάρτα Εργασίας

Ο Βαγγέλης Μπακάλης Τεχνικός Διευθυντής P&C και Marine στην Howden Hellas

Η Howden Hellas, ο μεγαλύτερος μεσίτης ασφαλίσεων στην Ελλάδα και στην Κύπρο, ανακοινώνει με χαρά την ένταξη του Βαγγέλη Μπακάλη

Δημοφιλή Άρθρα

Ροή Ειδήσεων

Γ. Χατζηθεοδοσίου: Ασφαλιστική αγορά χωρίς ασφαλιστικούς διαμεσολαβητές δεν υπάρχει

Το τελευταίο διάστημα, με αφορμή τις μεγάλες αυξήσεις στα ασφάλιστρα υγείας, έχει ξεκινήσει μία δημόσια συζήτηση για όλη την ασφαλιστική αγορά.

H EAEE ενημερώνει για τον ν.5170/2025 σχετικά με την αναπροσαρμογή ασφαλίστρων υγείας

H ΕΑΕΕ ενημερώνει ότι στις 20.1.2025 δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως ο ν. 5170/2025, ο οποίος περιλαμβάνει στο άρθρο 29

Ευρωπαϊκό πρόγραμμα μετεκπαίδευσης Ασφαλιστικής και Χρηματοοικονομικής Συμβουλευτικής

Το Ελληνικό Ινστιτούτο Ασφαλιστικών Σπουδών ανακοινώνει το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Μετεκπαίδευσης Ασφαλιστικής και Χρηματοοικονομικής Συμβουλευτικής

Νέος ΚΟΚ: Πρόστιμα και ποινές φυλάκισης υπό την αίρεση των ελέγχων

Υψηλά πρόστιμα, ποινές φυλάκισης και αφαίρεση της άδειας κυκλοφορίας επισύρει ο νέος κώδικας οδικής κυκλοφορίας. Ανώτατο όριο ταχύτητας τα 30 χλμ στον αστικό ιστό

Η ΙΝΤΕΡΣΑΛΟΝΙΚΑ εξυπηρέτησε πάνω από 430.000 περιστατικά Οδικής Βοήθειας το 2024

Με απόλυτη δέσμευση στην ασφάλεια και την εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων της, η Οδική Βοήθεια της ΙΝΤΕΡΣΑΛΟΝΙΚΑ εξυπηρέτησε το 2024