back to top
26.8 C
Athens
Τρίτη 19 Αυγούστου 2025

Ανάπτυξη…made in Africa για την Allianz

Της Λαλέλας Χρυσανθοπούλου

«Να γίνουμε η ασφαλιστική εταιρεία πρώτης επιλογής σε ολόκληρη την αφρικανική ήπειρο, με ηγετική θέση σε όλες τις βασικές αγορές». Αυτός είναι ο στρατηγικός στόχος που έχει θέσει ο αφρικανικός βραχίονας της Allianz, Allianz Africa (με έδρα τη Νότιο Αφρική), όπως αποκαλύπτει ο επικεφαλής, Coenraad Vrolijk, στο Business Insider Sub-Saharan Africa. 

- Advertisement -

Αυτή τη στιγμή η Allianz Africa δραστηριοποιείται άμεσα σε 17 χώρες της Αφρικής και εξυπηρετεί πελάτες σε 39 χώρες. Η εταιρεία απασχολεί 1.500 εργαζομένους και το 2018 είχε κύκλο εργασιών 588 εκατ. ευρώ. Οπως υπογραμμίζει ο κ. Vrolijk, την τελευταία διετία η Allianz ενίσχυσε το αποτύπωμά της στην Αφρική με εξαγορές ασφαλιστικών στη Νιγηρία και το Μαρόκο, μέσω απόκτησης πλειοψηφικού μεριδίου στην εταιρεία μικροασφαλίσεων BIMA και την εξαγορά ποσοστού 8% στην αντασφαλιστική Africa Re. 

O όμιλος επιδιώκει να αναπτύξει όλη τη γκάμα υπηρεσιών που προσφέρει μέσω διαφορετικών οντοτήτων, υπό την ομπρέλα όμως της «Ενιαίας Allianz” (One Allianz). Πιο συγκεκριμένα, η AGCS καλύπτει τις εξειδικευμένες καλύψεις και τις μεγάλες εταιρίες από τη Νότιο Αφρική. Η Euler Hermes παρέχει  υπηρεσίες ασφάλισης εμπορικών πιστώσεων από τ Νότιο Αφρική και το Μαρόκο, ενώ άλλες οντότητες της Allianz προσφέρουν –μεταξύ άλλων- αντασφάλιση, ασφάλιση υγείας και ασφάλιση σοδειών.

- Advertisement -

Η βασική πρόκληση για τον ασφαλιστικό κλάδο στην Αφρική είναι να αξιοποιήσει τη θετική δημογραφική τάση για να επιτύχει αύξηση της διείσδυσης των ασφαλιστικών υπηρεσιών, με στόχο κυρίως την κάλυψη της αναδυόμενης μεσαίας τάξης και την ενίσχυση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

H Allianz Africa «τρέχει» επίσης πολυάριθμα επενδυτικά projects με στρατηγικούς εταίρους στην Αφρική για την επιτάχυνση της χρηματοδότησης δημόσιων και ιδιωτικών μεγάλων έργων. Η εταιρεία προωθεί τις μικροπιστώσεις μέσω της BIMA, αναπτύσσοντας εξειδικευμένες καλύψεις για χαμηλά εισοδήματα σε χώρες όπως η Γκάνα, η Σενεγάλη και η Αίγυπτος.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αναζητώντας καινοτόμες λύσεις και συμπράξεις για την ασφαλιστική κάλυψη των πανδημιών στο μέλλον

Καθώς η Ευρώπη σαρώνεται από το δεύτερο κύμα της πανδημίας του Covid-19, έχει «ανάψει» και ο διάλογος στον ασφαλιστικό κλάδο διεθνώς για τον βαθμό κάλυψης των απωλειών που προκαλεί

Θωρακίζοντας τις διεθνείς εφοδιαστικές αλυσίδες έναντι των διαταραχών

Η πανδημία του κορωνοϊού επιβεβαίωσε την ανάγκη των εταιρειών να προστατευθούν έναντι των διαφόρων τύπων διαταραχών. Οι διεθνείς εφοδιαστικές

Μελέτη ING για Solvency II: Πού επενδύουν τώρα, πού θα επενδύσουν μετά τα κεφάλαιά τους οι ασφαλιστικές

Η τριπλή πρόκληση των ασφαλιστικών εταιρειών, οι επενδύσεις σε τιτλοποιημένα δάνεια και ο μεγάλος κίνδυνος από την αύξηση των επιτοκίων.

Insurance Europe προς Κομισιόν: Βελτιώστε την Solvency II – Διευκολύνετε τις επενδύσεις

Κοινό κείμενο θέσεων με το οποίο καλούν την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να κάνει τις απαραίτητες βελτιώσεις στη Solvency II ώστε να αρθούν τα μη απαραίτητα εμπόδια που υπονομεύουν την ικανότητα των ασφαλιστικών να επενδύουν μακροπρόθεσμα στις μετοχές.

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

Η Coface εγκρίνεται από το Lloyd’s για νέο συνδικάτο πιστωτικής ασφάλισης – Σημαντικές ευκαιρίες για την ελληνική αγορά

Η αξιοπιστία και η φερεγγυότητα του Lloyd’s ενισχύουν την εμπιστοσύνη των ελληνικών επιχειρήσεων στις διεθνείς συνεργασίες

Η σύνεση φέρνει αυξημένη κερδοφορία για τη Swiss Re το α΄ εξάμηνο

Πώς σχολιάζουν τα αποτελέσματα ο διευθύνων σύμβουλος Andreas Berger και ο οικονομικός διευθυντής Anders Malmström

Plenum Investments: Πάνω από 11% οι αποδόσεις cat bonds τον Ιούνιο, 56 νέα ομόλογα

Η συνολική απόδοση της αγοράς καταστροφικών ομολόγων είναι σήμερα 19% με 20% χαμηλότερη συγκριτικά με ένα έτος πριν

Swiss Re: Καύσωνες, η μεγάλη απειλή για την ανθρώπινη ζωή

Πρόκειται για έναν αριθμό που υπερβαίνει το άθροισμα των θανάτων που προέρχονται από καταστροφικά συμβάντα, όπως σεισμοί, πλημμύρες, ...

Δημοφιλή Άρθρα

Ροή Ειδήσεων

Θ. Λιβάνιος: Άξονας 5 δράσεων μετά τις πυρκαγιές

Τι ειπώθηκε στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στην Περιφέρεια Δ. Ελλάδας

Ο χάρτης πληρωμών από e-ΕΦΚΑ, ΔΥΠΑ από 18 έως 22 Αυγούστου

Πώς θα καταβληθούν 53.688.748,03 ευρώ σε 67.677 δικαιούχους

Αξιολόγηση νοσοκομείων μέσω SMS: Το 75% ικανοποιημένο από την περίθαλψη στο ΕΣΥ

Η συμπλήρωση του ερωτηματολογίου απαιτεί λίγα λεπτά, αλλά μπορεί να οδηγήσει σε διορθώσεις αδυναμιών δεκαετιών

Γ. Χατζηθεοδοσίου: Επίμονη πρόκληση η ακρίβεια για επιχειρήσεις και νοικοκυριά

Για επίμονη αίσθηση οικονομικής ασφυξίας και τουριστική κίνηση που δεν αποφέρει τα αναμενόμενα έσοδα κάνει λόγο ο πρόεδρος του ΕΕΑ

Στον «αέρα» η καμπάνια της Υδρογείου Ασφαλιστικής: «Η ασφάλειά σου δεν περιμένει»

Με το σύνθημα «Ασφάλεια με ανθρώπινο πρόσωπο», η Υδρόγειος επενδύει στη σχέση εμπιστοσύνης που χτίζει διαχρονικά με τους ασφαλισμένους της