Η επανάσταση που φέρνει η τεχνητή νοημοσύνη βρίσκεται ακόμη σε πολύ πρώιμο στάδιο. Μέχρι πρότινος έχουμε δει πολύ λίγες από τις εφαρμογές της AI ενώ το μέλλον προμηνύεται… συναρπαστικό.
Τις προσεχείς δεκαετίες, ο κλάδος της τεχνολογίας θα συνεχίσει να σημειώνει ουσιαστική πρόοδο, ενώ ο μεγαλύτερος αντίκτυπος θα αφορά σε μια γενική υιοθέτηση της AI σε όλες τις εκφάνσεις της επιχειρηματικής δραστηριότητας.
Ο CEO της εταιρείας ThoughtSpot κ. Sudheesh Nair, ειδικός στο business intelligence, αναφέρει μεταξύ άλλων πως οι αλλαγές αυτές σύντομα θα επηρεάσουν τις μεταφορές, τα logistics, το εργατικό δυναμικό και τον τρόπο προσλήψεων.
Τι θα συμβεί όμως στην ασφάλιση;
Μια σειρά πρωτοβουλιών με βάση την τεχνητή νοημοσύνη θα φέρει σαρωτικές αλλαγές στην αγορά ασφάλισης. Κατ΄αρχάς, η υγεία θα αποτελέσει ένα ζήτημα απολύτως προσωπικό για τον εκάστοτε καταναλωτή, το ίδιο και η ασφάλιση.
Για τους παρόχους υγειονομικής περίθαλψης η AI θα τους βοηθήσει να διευρύνουν την πρόσβαση σε δεδομένα. Για τους ασφαλιστές, η τεχνητή νοημοσύνη θα:
-Οδηγήσει σε βελτιωμένη απόδοση
-Θα βελτιώσει και θα επιταχύνει τις λειτουργίες της αγοράς και ως εκ τούτου
-Θα μειώσει το κόστος, γεγονός που θα επηρεάσει άμεσα το εισόδημα του καταναλωτή, που στο εξής θα έχει τη δυνατότητα πρόσβασης σε συμβόλαια τα οποία θα είναι απολύτως προσαρμοσμένα στις δικές του ανάγκες.
Το μόνο σίγουρο είναι πως καθώς η κοινωνία αποδέχεται με θέρμη την έλευση της AI και δίνει το «πράσινο φως» για την ευρεία χρήση της μελλοντικά, είναι σαφές ότι καμία βιομηχανία δεν θα μπορέσει να τηρήσει το σημερινός της status quo, ανέφερε ο Sudheesh Nair.
Με πληροφορίες από το Forbes