Σκληρή κριτική στην ηγεσία του υπουργείου Υγείας για το σύστημα που επιχειρεί να οικοδομήσει στην ΠΦΥ ασκεί ο υπεύθυνος του Τομέα Υγείας της ΔΗΣΥ Κωνσταντίνος Μπαργιώτας.
Όπως εκτιμά, οι δηλώσεις του Ανδρέα Ξανθού ισοδυναμούν με παραδοχή αποτυχίας, αφού λίγες ημέρες πριν «βγει» το 2018 αποδεικνύεται ότι το αφήγημα της «κορυφαίας μεταρρύθμισης» καταρρέει.
«Από 1/1/2019 για 11 εκατομμύρια πολίτες θα υπάρχουν μόνο 845 οικογενειακοί γιατροί. Και από τις 236 ΤοΜΥ που επρόκειτο να δημιουργηθούν έως το τέλος του 2018, έχουμε 101 με το “ζόρι”» αναφέρει, επισημαίνοντας πως κατά τη συνέντευξη τύπου της Πέμπτης ο κος Ξανθός αναγκάστηκε να παραδεχτεί ελλείψεις σε κτιριακές υποδομές και γιατρούς, αλλά και καθυστερήσεις.
Εξάλλου, για τον υπεύθυνο του Τομέα Υγείας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης. τα κίνητρα που ανακοίνωσε ο υπουργός προκειμένου να παροτρύνει την εγγραφή των πολιτών στις λίστες των οικογενειακών γιατρών έως τις 31/12, «ομολογούν» την απελπισία του.
Διαβάστε επίσης: Διορθωτικές κινήσεις της Αριστοτέλους στη νέα ΠΦΥ
«Ούτε ο Υπουργός μπορεί πλέον να υπεραμυνθεί του συστήματος που ο ίδιος εμπνεύστηκε» αναφέρει σκωπτικά ο κος Μπαργιώτας, ο οποίος αναρωτιέται αν η Αριστοτέλους εναπόθεσε τις ελπίδες της στις… προσευχές. Υπενθυμίζει, παράλληλα, πως η ΔΗΣΥ είχε προειδοποιήσει ότι το σύστημα που επιχειρείται να οικοδομηθεί στην ΠΦΥ στηρίζεται σε «πήλινα πόδια», χωρίς βέβαιη χρηματοδότηση, χωρίς προγραμματισμό και χωρίς συντονισμό.
«Ο οικογενειακός γιατρός είναι εθνική υπόθεση κατά δήλωση του Υπουργού. Πράγματι. Μόνο που με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛ. είναι, δυστυχώς χαμένη» τονίζει ο κος Μπαργιώτας, ο οποίος καταλήγοντας επαναφέρει την πρόταση του κόμματός του: αξιοποίηση όλων των γιατρών σε ένα σύγχρονο, ευέλικτο πλαίσιο υπό τον έλεγχο του ΕΟΠΥΥ με ελεύθερη επιλογή οικογενειακού γιατρού.