back to top
25.3 C
Athens
Σάββατο 7 Ιουνίου 2025

«Απολύονται» 59 διοικητές νοσοκομείων, κάποιοι με απόφαση Υπουργού

Την πόρτα εξόδου στη πλειονότητα διοικητών και αναπληρωτών διοικητών των δημόσιων νοσοκομείων προχωράει η Αριστοτέλους, καθώς η διαδικασία αξιολόγησης διοικητών και αναπληρωτών διοικητών έκρινε ως ακατάλληλους τους περισσότερους εξ αυτών. Βέβαια, κάποιοι μένουν εκτός ΕΣΥ με απόφαση της πολιτικής ηγεσίας….
Συγκεκριμένα, από τους 71 διοικητές που αξιολογήθηκαν, οι 59 -44 διοικητές και 15 αναπληρωτές διοικητές- παύονται από τα καθήκοντά τους και οι 12 -8 διοικητές και 4 αναπληρωτές διοικητές – παραμένουν στις θέσεις τους. Σημειώνεται ότι 9 διοικητές και αναπληρωτές διοικητές έχουν υποβάλει τις παραιτήσεις τους.
Η απόφαση της Αριστοτέλους, μετά την αξιολόγηση της αρμόδιας 5μελούς επιτροπής (διαβάστε σχετικά εδώ), ανακοινώθηκε στους «απολυμένους» διοικητές , αλλά και στους λίγους «εκλεκτούς» που παραμένουν στις θέσεις τους.
Ενδιαφέρον στοιχείο στη σχετική ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας είναι η αναφορά που γίνεται στην προφορική συνέντευξη που παραχωρήθηκε στο πλαίσιο της αξιολόγησης, για πρώτη φορά, όπως αναγράφεται χαρακτηριστικά. Η διαδικασία, βέβαια, είχε «ανοίξει» με τη λεπτομερή αξιολόγηση των νέων διοικητών των Υγειονομικών Περιφερειών, αφού ανέλαβαν την πολιτική εποπτεία μόλις 10 μήνες πριν.
«Η εν λόγω διαδικασία [προφορική συνέντευξη] ήταν ανοιχτή, διαφανής και για πρώτη φορά η επιτροπή δεν ήταν κυβερνητικά ελεγχόμενη», τονίζει η ανακοίνωση του Υπουργείου.
Υπογραμμίζεται, δε, πως η αρνητική εισήγηση για την πλειονότητα των διοικητών και αναπληρωτών διοικητών προήλθε από την ίδια την επιτροπή και υιοθετήθηκε πλήρως.
Το ίδιο, όμως, δεν συνέβη και με τις θετικές εισηγήσεις, αφού κάποιοι εξ αυτών βλέπουν την πόρτα εξόδου από το ΕΣΥ με απόφαση Ξανθού-Πολάκη. Ο λόγος ήταν όχι η επάρκεια τους αλλά και οι δυνατότητες τους να διασφαλίσουν την «εργασιακή ειρήνη» και να διαχειριστούν κρίσεις.
«Υπήρξαν, ωστόσο, και κάποιες περιπτώσεις διοικητών για τους οποίους – παρά τη θετική εισήγηση της επιτροπής- η πολιτική ηγεσία συνεκτιμώντας το συνολικό τους έργο και τη δυνατότητα διαχείρισης κρίσεων καθώς και διασφάλισης της εργασιακής ειρήνης στα νοσοκομεία που διοικούν, έκρινε ότι η παραμονή τους στις συγκεκριμένες θέσεις ευθύνης δεν θα βοηθούσε στην προσπάθεια που καταβάλλει το υπουργείο Υγείας για σταθεροποίηση του συστήματος και αναβάθμιση των υπηρεσιών υγείας», αναφέρει χαρακτηριστικά.
«Με τις αλλαγές των διοικήσεων στα νοσοκομεία, την αυξημένη χρηματοδότηση και την προώθηση των προσλήψεων, η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας εκτιμά ότι θα επιτευχθεί η αναδιοργάνωση του ΕΣΥ έτσι ώστε το 2016 να υπάρξει αισθητή βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας προς τους πολίτες της χώρας», καταλήγει η ανακοίνωση.
Νέες προκηρύξεις
Μόλις ολοκληρωθεί στο 100% η διαδικασία αξιολόγησης, το υπουργείο Υγείας θα προχωρήσει άμεσα στην προκήρυξη για την κάλυψη των θέσεων, με ανοιχτή πρόσκληση.
Τα τυπικά προσόντα της εν λόγω προκήρυξης θα είναι ακριβώς τα ίδια με τις ανάλογες προκηρύξεις του παρελθόντος ενώ ταυτόχρονα θα συνεκτιμηθούν για πρώτη φορά τα παρακάτω προσόντα:
• Μεταπτυχιακός τίτλος σπουδών σχετικός με τη διοίκηση, οικονομικά και πληροφορική της υγείας ή άλλος συναφής τίτλος στη διοίκηση και στα οικονομικά.
• Διδακτορικός τίτλος σπουδών συναφής με τις υπηρεσίες υγείας, τη διοίκηση ή τα οικονομικά.
• Την επαγγελματική διαδρομή, όπως προκύπτει από τις θέσεις που υπηρέτησαν καθώς και τη γενικότερη κοινωνική και επαγγελματική αναγνώριση.
• Τη γνώση της αγγλικής ή άλλης επίσης γλώσσας της ΕΕ που προκύπτει από σπουδές σε πανεπιστήμια του εξωτερικού, η σχετικό πιστοποιητικό που αποδεικνύει επάρκεια.
• Τις σπουδές στο εξωτερικό σε συναφές αντικείμενο με τη διοίκηση νοσοκομείων ή επαγγελματικό έργο σε υπηρεσίες υγείας σε χώρες του εξωτερικού.
• Το εκπαιδευτικό έργο που αναγνωρίζεται σε ΑΕΙ ή ΑΤΕΙ σχετικό με τις υπηρεσίες υγείας, τη διοίκηση ή τα οικονομικά ή διεθνείς δημοσιεύσεις σε αναγνωρισμένα περιοδικά για τις υπηρεσίες υγείας.
• Την προσωπικότητα και την εκτίμηση των δεξιοτήτων των υποψηφίων που απαιτούνται για τη θέση και θα προκύψει από την προφορική τους συνέντευξη.
• Τη δοκιμασία αυτοαξιολόγησης.
• Τυχόν συστατικές επιστολές από προηγούμενούς τους εργοδότες.
• Το κοινωνικό τους έργο (συμμετοχή σε εθελοντικές οργανώσεις).

ΠΗΓΗ: virus.com.gr

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αυξάνεται η δυσαρέσκεια των πολιτών για το ΕΣΥ-Τι δείχνει έρευνα της GPO για τον ΠΙΣ

Παρά τις εξαγγελίες και τις προσπάθειες του Άδωνι Γεωργιάδη και της κυβέρνησης, αυξάνεται η δυσαρέσκεια των πολιτών για το δημόσιο σύστημα υγείας

Μελέτη PHSSR: Πώς η χρόνια νοσηρότητα επηρεάζει τη βιωσιμότητα του ΕΣΥ

Σε παρεμβάσεις για την έγκαιρη και αποτελεσματική διαχείριση της χρόνιας νοσηρότητας στοχεύει νέα μελέτη στο πλαίσιο της

Γεωργιάδης: Προχωρά η συνεργασία ασφαλιστικών εταιριών με τα δημόσια νοσοκομεία

Οι συζητήσεις προχωρούν μεταξύ ασφαλιστικών εταιριών και του Υπουργείου Υγείας για να ενταχθούν προγράμματα των  ασφαλιστικών  εταιρειών.

Προσλήψεις λοιπού προσωπικού: Ποιες ειδικότητες και σε ποιες δομές Υγείας

Προσλήψεις γίνονονται λοιπού επικουρικού προσωπικού σε διάφορες υγειονομικές δομές της χώρας για 24 ειδικότητες. 

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

Στη Θεσσαλονίκη 13/6 η ΓΣ της Interlife,  αλλαγές στο ΔΣ (;), στο 29% το δικαίωμα ψήφου του Ι. Βοτσαρίδη

 Tο υφιστάμενο ΔΣ εξελέγην από την ΓΣ Μετόχων στις 16 /6/ 2021 και η θητεία του διήρκησε μέχρι 16 Ιουνίου του έτους 2026

Οι προτάσεις της ΕΑΕΕ για έναν πιο ασφαλή και σύγχρονο Κ.Ο.Κ.

Την υποστήριξή της στην πρωτοβουλία για την αναμόρφωση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας (Κ.Ο.Κ.) εκφράζει η Ένωση Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος

Υπερσυμμετοχή Διαμεσολαβητών στην εκδήλωση της Επιτροπής Ασφαλιστικών Πρακτόρων του Ε.Ε.Α

Εντυπωσιακή ανταπόκριση, ενδιαφέρον και ενθουσιασμό από τους ασφαλιστικούς διαμεσολαβητές κατέγραψε η εκδήλωση της Επιτροπής Ασφαλιστικών

Θεσμική συνάντηση εργασίας της ΕΛ.Ε.Τ.Ε.Α. με την Υφυπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης

Πραγματοποιήθηκε η 1η θεσμική συνάντηση εργασίας της Ελληνικής Ένωσης Ταμείων Επαγγελματικής Ασφάλισης (ΕΛ.Ε.Τ.Ε.Α.) με την νέα Υφυπουργό Εργασίας

Δημοφιλή Άρθρα

Ροή Ειδήσεων

MEGA Brokers: Φυτεύουμε σήμερα για το αύριο που αξίζουμε

Όποιος περνά από το Πάρκο Δημήτρη Μπέη της Αθήνας,...

Στη Θεσσαλονίκη 13/6 η ΓΣ της Interlife,  αλλαγές στο ΔΣ (;), στο 29% το δικαίωμα ψήφου του Ι. Βοτσαρίδη

 Tο υφιστάμενο ΔΣ εξελέγην από την ΓΣ Μετόχων στις 16 /6/ 2021 και η θητεία του διήρκησε μέχρι 16 Ιουνίου του έτους 2026

Η Allianz επιβράβευσε τους Συνεργάτες της με τον Διαγωνισμό «Οδήγησε και εσύ ένα Premium Αυτοκίνητο»

Η Allianz διοργάνωσε και φέτος τον Διαγωνισμό Αυτοκινήτου «Οδήγησε και εσύ ένα Premium Αυτοκίνητο», θέλοντας να επιβραβεύσει τους Συνεργάτες

Οι προτάσεις της ΕΑΕΕ για έναν πιο ασφαλή και σύγχρονο Κ.Ο.Κ.

Την υποστήριξή της στην πρωτοβουλία για την αναμόρφωση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας (Κ.Ο.Κ.) εκφράζει η Ένωση Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος

Επανεκλογή του Σπ. Μπαρκούζου, Διευθυντή Διαχείρισης Κινδύνων της Syndea στο Δ.Σ. της AMICE

Ο κ. Σπύρος Μπαρκούζος, Διευθυντής Διαχείρισης Κινδύνων της Syndea, επανεξελέγη ως μόνιμο μέλος, με τριετή θητεία έως το 2028 στο Δ.Σ. της AMICE