EIAS Certified Specialist in Renewable Energy Risk and Insurance,
Ανακοινώνει το Ε.Ι.Α.Σ.
κάθε Τρίτη και Πέμπτη, 16:00 – 19:20,
από την Τρίτη, 12 Μαρτίου έως και την Πέμπτη, 28 Μαρτίου,
σε υβριδικό περιβάλλον webinar και φυσικής τάξης
Σύμφωνα με επίκαιρα στατιστικά στοιχεία, ποσοστό 57% της συνολικής ηλεκτροπαραγωγής της χώρας μας προέρχεται από την απόδοση φωτοβολταϊκών και αιολικών πάρκων, ενώ επιπλέον ποσοστό 9% προέρχεται από την απόδοση εργοστασίων υδροηλεκτρικής παραγωγής! Καταφανώς πλέον, οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας αναδεικνύονται σε κυρίαρχες και καταλαμβάνουν υψηλότατο και διαρκώς αυξανόμενο μερίδιο του ηλεκτροπαραγωγικού ισοζυγίου, τόσο της χώρας μας όσο και διεθνώς.
Σε εναρμόνιση προς τη ραγδαία εξελισσόμενη αυτή τάση, σε τριάντα (30) δισεκατομμύρια ευρώ αναμένεται να ανέλθουν οι επενδύσεις σε Μονάδες Ηλεκτροπαραγωγής από Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας στη χώρα μας, κατά τα αμέσως επόμενα χρόνια και έως το έτος 2030!
Επομένως, οι Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας αναδεικνύονται σε κύριο πυλώνα της νέας ενεργειακής πολιτικής, αλλά και της αναπτυξιακής προοπτικής της οικονομίας, ενώ συμβάλλουν καταλυτικά στην απολιγνιτοποίηση της ενέργειας και στην εναρμόνισή της με τα ευρωπαϊκά πρότυπα προστασίας του περιβάλλοντος. Αντιστοίχως η προκύπτουσα ασφαλιστέα ύλη είναι πολύ μεγάλη και προέχει να αποτελέσει σημαντικό πεδίο ενδιαφέροντος, τόσο των ασφαλιστικών επιχειρήσεων, όσο και των ασφαλιστικών διαμεσολαβητών της αγοράς μας.
Προς αξιοποίηση αυτών των δυνατοτήτων, το Ελληνικό Ινστιτούτο Ασφαλιστικών Σπουδών ανακοινώνει το Ολοκληρωμένο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα Ασφαλίσεων Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, EIAS CERTIFIED SPECIALIST in Renewable Energy Risk and Insurance, προς όφελος της ασφαλιστικής τεχνογνωσίας των ενδιαφερομένων συναδέλφων μας, διοικητικών στελεχών και ασφαλιστικών διαμεσολαβητών της αγοράς μας. Το επίκαιρο αυτό Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα θα πραγματοποιηθεί σε υβριδικό περιβάλλον webinar και φυσικής τάξης, κάθε Τρίτη και Πέμπτη, 16:00 – 19:20, από την Τρίτη, 12 Μαρτίου έως και την Πέμπτη, 28 Μαρτίου.
Το Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα αναπτύσσει τις πλέον σύγχρονες προσεγγίσεις αξιολόγησης κινδύνου και ασφάλισης Φωτοβολταϊκών Εγκαταστάσεων, Αιολικών Πάρκων, Μονάδων Παραγωγής Βιοαερίου, Γεωθερμικών Μονάδων και Υδροηλεκτρικών Σταθμών, ενώ αναλύει διεξοδικά την ενδεδειγμένη ασφαλιστική και αντασφαλιστική τεχνική των προσεγγίσεων αυτών.