Αρνητική εξέλιξη στο μείζον θέμα των εξετάσεων για τα διπλώματα οδήγησης

Μήνυμα προς όλες τις κατευθύνσεις προκειμένου να διευθετηθεί το ζήτημα που έχει ανακύψει στον κλάδο των εκπαιδευτών οδήγησης  με στόχο να ομαλοποιηθεί η τεταμένη κατάσταση που επικρατεί με βάση τη νέα νομοθεσία απέστειλε το Επαγγελματικό Επιμελητήριο  Αθηνών.

Διαβάστε: Το Κουβάρι με τα διπλώματα οδήγησης, η ΕΑΕΕ, το ΕΕΑ και η ΠΟΕΟ

Στο πλαίσιο αυτό χθες ο Πρόεδρος του Ε.Ε.Α. Ιωάννης Χατζηθεοδοσίου συμμετείχε σε σύσκεψη στο υπουργείο Μεταφορών την οποία είχε συγκαλέσει ο Γενικός Γραμματέας του υπουργείου κ. Αθανάσιος Βούρδας.

Στην σύσκεψη έδωσαν το «παρών» εκπρόσωποι Σχολών Οδηγών ενώ της ΓΣΕΒΕΕ εκπροσώπησε ο Πρόεδρος της κ. Γ. Καββαθάς, και την Ένωση Ασφαλιστικών Εταιρειών η  Γενική της Διευθύντρια κυρία Μαργαρίτα Αντωνάκη η οποία και εξήγησε τη θέση των εταιρειών και τις επισημάνσεις της αγοράς επί του θέματος.

Η συνάντηση δεν απέδωσε τα αναμενόμενα αποτελέσματα καθώς διαπιστώθηκε πως δεν υπήρξε σύγκλιση στην κατεύθυνση λύσης. Δεν αντιμετωπίστηκε πάραυτα, από τους αρμόδιους το επείγον της «ομηρίας» χιλιάδων πολιτών που δε μπορούν να δώσουν εξετάσεις ούτε ο εγκλωβισμός του κλάδου των εκπαιδευτών, ούτε οι επισημάνσεις της ασφαλιστικής αγοράς για να ανταποκριθεί στη νέα νομοθεσία.

Λόγω των συνθηκών οι οποίες δεν επέτρεψαν την εύρεση λύσης, ο πρόεδρος του Ε.Ε.Α. κ. Ι.  Χατζηθεοδοσίου και ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ κ. Γ. αναγκάστηκαν να αποχωρήσουν.

Διεκδικώντας ταχύτατη αποκατάσταση της αρρυθμίας, και επισημαίνοντας ότι όλοι –και η ασφαλιστική αγορά- κάνουν βήμα σημειωτόν, ο κ. Ι. Χατζηθεοδοσίου τονίζει ότι οι ευθύνες και οι αρμοδιότητες ανήκουν σε όσους νομοθετούν. Η αναζήτηση την ώρα του αδιεξόδου τυχόν άλλων υπεύθυνων για τα όσα έχουν συμβεί, συνιστά υπεκφυγή. Ο αναγκαίος εκσυγχρονισμός της νομοθεσίας πρέπει να γίνει με τρόπο που ούτε θα προκαλεί ανάσχεση στην λειτουργία της αγοράς, ούτε θα βάζει στην αναμονή χιλιάδες πολίτες που θέλουν να δώσουν εξετάσεις για δίπλωμα οδήγησης ούτε θα εξοντώνει τον κλάδο των εκπαιδευτών τοποθετώντας τον σε αδράνεια.

Το Ε.Ε.Α. ζητά άμεση λύση, πραγματικό διάλογο, συναίνεση και κυρίως ο κάθε αρμόδιος να αναλάβει ενεργό ρόλο στην αποκατάσταση του προβλήματος που έχει δημιουργηθεί.

Διαβάστε παρακάτω τι προτείνει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εκπαιδευτών Οδήγησης:

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ-ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ-ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΩΝ-ΟΔΗΓΗΣΗΣ

Με πληροφορίες από το insurance-eea

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*