«Σκληρή» επιστολή της ΕΑΕΕ στον Φίλιππο Σαχινίδη

Με σκληρή γλώσσα απευθύνθηκε σε επιστολή της η Ένωση Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος στον υφυπουργό Οικονομικών κ. Φίλλιπο  Σαχινίδη για το ζήτημα του Εγγυητικού Ταμείου για τον κλάδο Ζωής και το ενδεχόμενο αυτό να λειτουργήσει αναδρομικά.

Όπως σημειώνει η ΕΑΕΕ στην επιστολή της, ένα τέτοιο ενδεχόμενο θα ανέτρεπε πλήρως τους σχεδιασμούς της ασφαλιστικής βιομηχανίας και θα οδηγούσε σε ολέθρια αποτελέσματα.

Στην ίδια επιστολή εκφράζεται και η δυσφορία του κλάδου, για το γεγονός ότι ο υφυπουργός υποστηρίζει πως βρίσκεται σε διαβούλευση με φορείς της αγοράς, όταν με την Ένωση μέχρι σήμερα δεν έχει καμία συνεργασία ή συνάντηση.

Η ΕΑΕΕ ζητά άμεση συνάντηση με τον κ. Σαχινίδη και επισημαίνει τα αρνητικά αποτελέσματα του κλάδου για το 2008 που διαμορφώθηκαν στα 492 εκατ. ευρώ.

Αναφέρεται στην ανάγκη αύξησης της κεφαλαιακής επάρκειας του κλάδου λόγω της εφαρμογής του Solvency II. Παράλληλα επισημαίνει ότι σε κάθε περίπτωση οι ασφαλιστικές εταιρίες δε θα πρέπει να επιβαρυνθούν οικονομικά για παραλείψεις της πολιτείας, πολύ δε περισσότερο σήμερα, που κανείς δεν γνωρίζει ποιο είναι το ακριβές άνοιγμα της Ασπίς ΑΕΓΑ.  

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*