Η «μάχη» του μαγιό ξεκινά!

 

Τρεις μήνες πριν από τις επίσημες εμφανίσεις στην παραλία, η ειδικός μάς εξηγεί ότι καμία δίαιτα δεν είναι καλύτερη από την ισορροπημένη διατροφή.

Κλινική Διαιτολόγο-Διατροφολόγο, ΜSc Επιστημονική Διευθύντρια του Κέντρου Διαιτολογικής Υποστήριξης & Μεταβολικού Ελέγχου ΛΟΓΩ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ Νεμέας 

Το μυστικό είναι:

  • Να μένουμε μακριά από δίαιτες μονοφαγίας, οι οποίες στερούνται θρεπτικών συστατικών, εξαντλούν τον οργανισμό μας και οδηγούν σε καταστάσεις υπερφαγίας. Αντιθέτως, να τρώμε, καθημερινά, μικρά και συχνά γεύματα, ώστε να καταναλώνουμε μικρότερη ποσότητα φαγητού και να επιτυγχάνουμε συνεχή λειτουργία του μεταβολισμού μας.
  • Να μην παραλείπουμε το πρωινό, καθώς διεγείρει τον μεταβολισμό και εφοδιάζει το σώμα με ενέργεια, ώστε να αντεπεξέλθει στις δραστηριότητές του. Η αποκατάσταση της περιόδου νηστείας που αντιμετώπισε ο οργανισμός κατά τη διάρκεια του ύπνου είναι το σημείο-«κλειδί» στην τόνωση του μεταβολικού ρυθμού.
  • Να καταναλώνουμε άφθονα φρούτα και λαχανικά (5 μερίδες/ημέρα), που είναι φτωχά σε θερμίδες, αλλά πλούσια σε νερό και φυτικές ίνες, χορταίνουν γρήγορα και μειώνουν την απορρόφηση λίπους.
  • Να τρώμε ζυμαρικά/δημητριακά ολικής άλεσης, καστανό/αναποφλοίωτο ρύζι, ψωμί πολύσπορο και όσπρια. Οι παραπάνω τροφές εφοδιάζουν σταδιακά τον οργανισμό με ενέργεια και διατηρούν το αίσθημα του κορεσμού για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, με αποτέλεσμα να αποφεύγουμε τα ενδιάμεσα τσιμπολογήματα.
  • Να καταναλώνουμε τρόφιμα από όλες τις ομάδες (άπαχο κρέας, ψάρι, φρούτα, ζυμαρικά/δημητριακά ολικής άλεσης, καστανό/αναποφλοίωτο ρύζι, ψωμί πολύσπορο, όσπρια, λαχανικά, άπαχα γαλακτοκομικά, ελαιόλαδο), προκειμένου να λαμβάνουμε όλα τα θρεπτικά συστατικά.
  • Να τρώμε καθημερινά 2 μερίδες ημίπαχων γαλακτοκομικών (γάλα, γιαούρτι): Οι υψηλές σε ασβέστιο δίαιτες μειώνουν την αποθήκευση λίπους και επιταχύνουν τη διάσπασή του.

Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου στο περιοδικό Pharma PLUS Link ΕΔΩ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*