Munich Re, επιγραφή, κτίριο

Διοικητικές ανακατατάξεις στη Munich Re

Της Λαλέλας Χρυσανθοπούλου

Αποχωρεί από τη Munich Re (κατόπιν δικής του επιθυμίας) ο γενικός οικονομικός της διευθυντής Jorg Schneider, που θα γίνει φέτος 60 ετών. Ο κ. Schneider  θα αφήσει τη θέση του στο ΔΣ του γερμανικού αντασφαλιστικού κολοσσού στις 31 Δεκεμβρίου, κλείνοντας έτσι μια θητεία 18 ετών ως CFO. Πρόκειται για τον μακροβιότερο οικονομικό διευθυντή μεταξύ όχι μόνο των εταιρειών του δείκτη DAX-30  του Χρηματιστηρίου της Φρανκφούρτης (δηλαδή των γερμανικών blue chips με τη μεγαλύτερη κεφαλαιοποίηση), αλλά και μεταξύ των σημαντικότερων ασφαλιστικών ομίλων της Ευρώπης.

Το Εποπτικό Συμβούλιο της  Μunich Re εξέλεξε ήδη τον διάδοχο του κ. Schneider. Πρόκεται για τον 43χρονο Christoph Jurecka, που από το 2011 κατέχει τη θέση του Γενικού Οικονομικού Διευθυντή στην  ERGO AG,  δηλαδή τον βραχίονα πρωτασφάλισης της Munich Re.  Μεταξύ των αρμοδιοτήτων του είναι ο στρατηγικός σχεδιασμός, η διαχείριση των κινδύνων και η επικοινωνία για την πορεία των οικονομικών μεγεθών της εταιρείας.

Το Εποπτικό Συμβούλιο ανακοίνωσε επίσης ανακατανομή των αρμοδιοτήτων  του ΔΣ της Munich Re με τη δημιουργία μεγαλύτερων τμημάτων, χωρίς όμως αλλαγές στη σύνθεση του Συμβουλίου. Ειδικότερα:

-Το τμήμα  Ειδικών και Χρηματοοικονομικών Κινδύνων θα διαλυθεί.   Τα κομμάτια του που λειτουργούν διεθνώς θα μεταφερθούν στο τμήμα Διεθνών Πελατών/Β. Αμερική, ενώ αυτά που αφορούν κυρίως στην Ευρώπη θα ανατεθούν στο τμήμα Ευρώπη/Λατινική Αμερική

-Την ίδια στιγμή, η αρμοδιότητα για τις αντασφαλιστικές δραστηριότητες στη Γερμανία θα μεταφερθεί από το τμήμα Γερμανία/Ασία-Ειρηνικός/Αφρική στο τμήμα Ευρώπη/Λατινική Αμερική, καθώς λειτουργούν στο ίδιο ρυθμιστικό περιβάλλον και με ανάλογα επιχειρηματικά μοντέλα

Ο Peter Röder θα εξακολουθήσει να ηγείται της ενισχυμένης Διεύθυνσης Διεθνών Πελατών/Β/ Αμερική. Η Doris Höpke θα αναλάβει την ευθύνη του διευρυμένου τμήματος Ευρώπη/Λατινική Αμερική, διατηρώντας παράλληλα την εποπτεία του Ανθρώπινου Δυναμικού. Ο  Hermann Pohlchristoph παραμένει υπεύθυνος για τις γενικές αντασφαλίσεις σε Ασία-Ειρηνικό και Αφρική. Το νέο οργανωτικό σχήμα θα αρχίσει να ισχύει από την  1η Αυγούστου 2018.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*