Munich Re: Στοχεύει σε καθαρά κέρδη 5 δισ. ευρώ το 2024

της Ελενας Ερμείδου

Η Munich Re στοχεύει σε καθαρά κέρδη 5 δισ. ευρώ το 2024. Τα ασφαλιστικά έσοδα του Ομίλου αναμένεται να φτάσουν τα 59 δισ. ευρώ το 2024 και οι αποδόσεις επί των επενδύσεων να βελτιωθούν σημαντικά πάνω από 2,8%.

Από τις αντασφάλειες, η Munich Re αναμένει έσοδα ύψους 39 δισ. ευρώ και καθαρά κέρδη 4,2 δισ. ευρώ το 2024. Σε ένα ευνοϊκό περιβάλλον για τις αγορές, η Munich Re θα συνεχίσει να αξιοποιεί την ισχυρή της θέση για να ενισχύσει την ανάπτυξη και την κερδοφορία της, αναφέρει στην σημερινή της ανακοίνωση.

Αντασφαλίσεις Περιουσίας και Ατυχημάτων

Στο κλάδο αντασφάλισης περιουσίας και ατυχημάτων ο δείκτης ζημιών και εξόδων προς τα καθαρά αντασφάλιστρα αναμένεται να βελτιωθεί  στο 82%, αντανακλώντας τις λειτουργικές βελτιώσεις από το κέρδος των ανανεώσεων  των αντασφαλιστικών συμβάσεων του 2023 και από το αναμενόμενο αποτέλεσμα των ανανεώσεων του 2024.

Αντασφαλίσεις ζωής

Στην αντασφάλιση ζωής και υγείας, η Munich Re προβλέπει συνολικά τεχνικό αποτέλεσμα 1,45 δισ. ευρώ το 2024, λόγω της προσαρμογής κινδύνου και τη διακράτησης των κινδύνων από τις ασφαλιστικές επιχειρήσεις.

ERGO, κέρδη 0,8 0,8 δισ. ευρώ το 2024

Ο επιχειρηματικός τομέας της ERGO αναμένεται να παράξει ασφαλιστικά έσοδα 20 δισ. ευρώ το 2024, συνεχίζοντας την ισχυρή ανάπτυξή του τα τελευταία χρόνια με συνεισφορά κερδών 0,8 δισ. ευρώ. Ο δείκτης ζημιών και εξόδων προς τα καθαρά αντασφάλιστρα για την ERGO Γερμανίας αναμένεται να φτάσει το 87% ενώ για την  ERGO International στο 90%.

Τα παραπάνω  ανακοινωθέντα στοιχεία αναφέρει η Munich Re εκτιμάται ότι θα επιτευχθούν υπό την αίρεση ότι δεν θα υπάρξουν σημαντικές απώλειες εκτός των προβλεπόμενων ορίων και σοβαρή αστάθεια στις αγορές.

Τα οικονομικά αποτελέσματα για το 2023,θα παρουσιάσει η Munich Re στις 27 Φεβρουαρίου 2024.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*