Χτύπησε το κουδούνι για το Baden-Baden

της Λαλέλας Χρυσανθοπούλου
Ξεκίνησε την Κυριακή η Συνάντηση του Baden-Baden, στην ομώνυμη λουτρόπολη της Νότιας Γερμανίας, στην “καρδιά” του Μέλανα Δρυμού. Πρόκειται για το δεύτερο μεγάλο “ραντεβού” της (αντ)ασφαλιστικής βιομηχανίας μετά το Rendez-Vous de Monte Carlo του Σεπτεμβρίου, το οποίο λειτουργεί σαν “πυξίδα” για τις τιμολογιακές τάσεις ενόψει της περιόδου ανανέωσης των συμβολαίων μεταξύ αντασφαλιστών και πρωτασφαλιστών στις αρχές του 2017.

Σύμφωνα με έρευνα του Intelligent Insurer, η πλειοψηφία των συμμετεχόντων προσέρχεται στο Baden-Baden για να διαπραγματευτούν με τους πελάτες τους όρους των συμβολαίων ή να επαναβεβαιώσουν τις σχέσεις με υφιστάμενους πελάτες. Πολλοί μάλιστα τόνισαν πόσο ευχάριστο και χαλαρό είναι το περιβάλλον στο Μπάντεν-Μπάντεν σε σχέση με τους εντονότερους ρυθμούς της Συνάντησης του Μόντε Κάρλο.

“Ο αριθμός των αγορών και των (αντ)ασφαλιστικών εταιρειών που αντιπροσωπεύονται στο Μπάντεν-Μπάντεν είναι πολύ μεγαλύτερος σε σχέση με το Μόντε Κάρλο. Επίσης, εδώ πρόκειται περισσότερο για συνάντηση εργασίας”, δήλωσε ένας εκ των συμμετεχόντων. Το 14% των συμμετεχόντων δήλωσε ότι βασικός τους σκοπός είναι να κάνουν γνωριμίες και να κλείσουν νέες δουλειές, ενώ ένα 7% δήλωσε…χωρίς αιδώ ότι η εκδήλωση αντιπροσωπεύει μια ευχάριστη ανάπαυλα από την καθημερινότητα του γραφείου, εξόδοις της επιχείρησης. “Παραδέχομαι ότι περνάω πολύ χρόνο στο μπαρ του…Καζίνο”, δήλωσε κάποιος. “Πηγαίνω βασικά για ψυχαγωγία, όμως έκλεισα και ορισμένες δουλειές κάτω από τις πιο ασυνήθιστες συνθήκες”, είπε άλλος συμμετέχων.

Οι περισσότεροι πάντως δεν συμφωνούν με τη θέση αυτή. “Δεν πάμε στο Μπάντεν-Μπάντεν για διακοπές !  Συναντάμε τους πελάτες μας κατά τη διάρκεια του έτους, ωστόσο το Μπάντεν-Μπάντεν είναι ένα πολύτιμο ραντεβού και μας δινει την ευκαιρία να ερχόμαστε σε επαφή με νέους πελάτες και αγορές…”  Η Συνάντηση ολοκληρώνεται στις 27 Οκτωβρίου.

Οι ελληνικές συμμετοχές

Σύμφωνα με το επίσημο μητρώο των συμμετεχόντων της εκδήλωσης, η ελληνική (αντ)ασφαλιστική αγορά θα εκπροσωπηθεί στη συνάντηση του Μπάντεν-Μπάντεν από τους: (τα ονόματα με αλφαβητική σειρά)

– Στυλιανός Ασσαριώτης, γενικός διευθυντής, AON Ελλάδος
-Andreas Born, Treaty Broker, ΑON Benfield Athens
-Χριστίνα Γιαννιτσά, Treaty Broker, ΑON Benfield Athens
-Ελένη Καλλία, Director Facultative, Carpenter Turner
– Γιάννης Καντώρος, chief operations officer, Interamerican
-Δήμητρα Κελέκη, Treaty Senior Broker, Matrix
– Γιώργος Κώτσαλος, Chartered Insurer Group CEO, Interamerican
-Δημήτρης Λυμπέρης, Τreaty Broker, ΑON Benfield Athens
-Νίκος Μακρόπουλος, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος, Ευρώπη Ασφαλιστική
-Πέτρος Μαζαράκης, director fac reinsurance, Carpenter Turner
-Αλεξάνδρα Ντινοπούλου, Reinsurance Manager, Interamerican
-Εμμανουήλ Σιατούνης, γενικός διευθυντής, ΑΟΝ Ελλάδος
-Gerald Tighe, Head of Treaty, Matrix
-Αλέξανδρος Τέρνερ, εκτελεστικός διευθυντής, Carpenter Turner
-Ρόη Ζαμπέτα, Treaty Broker, ΑON Benfield Athens

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*