Tι νέο φέρνει η επένδυση της Chubb Insurance στη Θεσσαλονίκη

Ο κ. Γιώργος Ν. Νικολάου ανέλαβε επικεφαλής του τεχνολογικού κέντρου της Chubb Insurance στη Θεσσαλονίκη, του Chubb Business Services ΕΜΕΑ.

Ο  κ. Νικολάου είναι υπεύθυνος για το τεχνολογικό κέντρο της κορυφαίας αμερικανικής ασφαλιστικής εταιρείας που ιδρύθηκε στα τέλη του 2022.

Στόχος του νέου hub είναι να στηρίξει την ανάπτυξη innovative τεχνολογιών που θα αναβαθμίσουν την ποιότητα των αλληλεπιδράσεων με τον πελάτη, θα αυξήσουν την αποδοτικότητα του οργανισμού και επιταχύνουν τον ψηφιακό μετασχηματισμό της εταιρείας.

Στο πλαίσιο αυτό, η  Chubb στην Ελλάδα, ήδη απασχολεί περισσότερους από 100 μηχανικούς και προγραμματιστές που επικεντρώνονται στην Έξυπνη Αυτοματοποίηση Διαδικασιών (Intelligent Process Automation), την Τεχνητή Νοημοσύνη (Artificial Intelligence/Machine Learning), Υποδομές Νέφους (Cloud Infrastructure), την ανάλυση δεδομένων, καθώς και την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο, αλλά και τον εκσυγχρονισμό συστημάτων τεχνολογικών υποδομών.

Τον Ιούνιο, η εταιρεία σηματοδότησε την έναρξη του προγράμματος Technology Associates στην Ελλάδα, υποδεχόμενη την πρώτη ομάδα νεαρών στελεχών που εντάσσονται σε διετές πρόγραμμα και ξεκινούν τη σταδιοδρομία τους μαθαίνοντας και αναπτύσσοντας τις δεξιότητές τους. Επίσης, τον ίδιο μήνα, η Chubb εισήγαγε το πρόγραμμα Women in Tech στην Ελλάδα για να υποστηρίξει νέες γυναίκες που εισέρχονται στον χώρο της τεχνολογίας.

«Από την έναρξη λειτουργίας του στα τέλη του περασμένου έτους, ο τεχνολογικός κόμβος επιχειρηματικών υπηρεσιών της Chubb στη Θεσσαλονίκη παρουσιάζει ισχυρή δυναμική», δήλωσε ο κ. Thomas Kropp, αντιπρόεδρος του ομίλου Chubb.

«Εντοπίζουμε και επενδύουμε σε ταλαντούχους επαγγελματίες στην Ελλάδα και προβάλουμε την άμεση ένταξή τους σε ενδιαφέροντα και καινοτόμα έργα μέσα σε έναν παγκόσμιο ηγέτη ασφαλειών και τεχνολογίας, όπως η Chubb. Ταυτόχρονα, σφυρηλατούμε μια ισχυρή κουλτούρα που δίνει προτεραιότητα στις ευκαιρίες επαγγελματικής εξέλιξης, την καινοτομία και την αριστεία, καθώς και τη συνεχή μάθηση. Ο κ. Νικολάου φέρνει βαθιά εμπειρία σε αυτόν τον ρόλο και είμαστε στην ευχάριστη θέση να τον καλωσορίσουμε καθώς διευρύνουμε περαιτέρω τις δυνατότητές μας».

Κέντρο διεθνούς εμβέλειας, το Thessaloniki Chubb Business Services

Το κέντρο Chubb Business Services είναι ένα από τα παγκόσμια στρατηγικά κέντρα της εταιρείας για τη δημιουργία και την ανάπτυξη κρίσιμων ψηφιακών δεξιοτήτων και τεχνολογικής εξειδίκευσης. Το συγκεκριμένο κέντρο έχει προστεθεί στα Chubb Centers των Ηνωμένες Πολιτείων, της Ινδίας και του Μεξικού.

Με δραστηριότητες σε 54 χώρες, περισσότερα από 200 δισ. δολάρια σε περιουσιακά στοιχεία και 52 δισ. δολάρια σε μεικτά ασφάλιστρα το 2022, η Chubb προσφέρει στο ανθρώπινο δυναμικό της ευρείες γεωγραφικές επιλογές, με αξιόλογες ευκαιρίες για επαγγελματική εξέλιξη, συνεχή μάθηση, καθοδήγηση και προοπτικές κινητικότητας.

Με πληροφορίες από makthes.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*