Τι συνεπάγεται η νέα mega-επένδυση της Chubb στη Θεσσαλονίκη 

Μία νέα μεγάλη επένδυση από έναν μεγάλο “παίκτη” της ασφάλισης με παγκόσμια εμβέλεια αναμένεται να λάβει σάρκα και οστά σε ελληνικό έδαφος. 

Ήταν πριν από μερικούς μήνες όταν έγινε γνωστό ότι Chubb ανοίγει το δικό της digital hub στη Β. Ελλάδα και συγκεκριμένα στη Θεσσαλονίκη.

Οι νεότερες πληροφορίες κάνουν λόγο για μια επένδυση που μπορεί να αγγίξει έως και τα 70 εκατ. ευρώ, ενώ το hub αναμένεται εκτός απροόπτου να λειτουργήσει τους πρώτους μήνες του 2023. 

Ο αμερικανικός ασφαλιστικός όμιλος στοχεύει στη δημιουργία αξίας για τους συνεργάτες και τους πελάτες του και για τον λόγο αυτό έχει ήδη προχωρήσει στο άνοιγμα αντίστοιχων hubs σε ΗΠΑ, Ινδία και Μεξικό. 

Η άφιξη του νέου Κέντρου Τεχνολογίας στη Θεσσαλονίκη αποτελεί μια “ψήφο εμπιστοσύνης” προς τις δυνατότητες της Ελλάδας στον τομέα των τεχνολογικών υπηρεσιών, προς την κατεύθυνση της βελτίωσης της εμπειρίας πελατών, την αύξηση της λειτουργικής αποτελεσματικότητας και την επιτάχυνση του ψηφιακού μετασχηματισμού του ομίλου.

Σύμφωνα με την Chubb, τεχνικοί μηχανικοί και προγραμματιστές που θα απασχολούνται στο κέντρο, θα αναλάβουν πρωτοβουλίες σε τομείς όπως η ανάλυση δεδομένων, η ευφυής αυτοματοποίηση διαδικασιών, το cloud, η ασφάλεια στον κυβερνοχώρο και ο εκσυγχρονισμός των συστημάτων υποδομής.

Η επένδυση της Chubb συνεπώς, συνεπάγεται νέες ευκαιρίες εργασίας, εμβάθυνση των σχέσεων του αμερικανικού κολοσσού με την ελληνική οικονομική και επιστημονική κοινότητα, τεχνολογική εξέλιξη με μία πελατοκεντρική κουλτούρα.

H Chubb, ως ένας από τους μεγαλύτερους παίκτες της παγκόσμιας ασφαλιστικής αγοράς, μπορεί να δείξει τον δρόμο της προόδου, αφήνοντας εν τέλει το δικό της αποτύπωμα μέσω της παρουσίας της με το πρωτοποριακό τεχνολογικό hub στην Ελλάδα.

“Η Chubb είναι μια αναπτυσσόμενη παγκόσμια εταιρεία που κάνει σημαντικές επενδύσεις για να ευδοκιμήσει σε μια νέα ψηφιακή εποχή. Το νέο μας κέντρο στην Ελλάδα είναι σε θέση να καθοδηγήσει και να υποστηρίξει επίσης τον ψηφιακό επιχειρηματικό μετασχηματισμό μας, με τη δραστηριότητά μας να εκτείνεται στην ευρωπαϊκή περιοχή σε 27 χώρες», δήλωσε ο Thomas Kropp, Senior Vice President, Chubb Group και Global Operations & Technology Officer. “Οι δυνατότητες που αναπτύσσονται εδώ θα αυξήσουν την αποτελεσματικότητά μας και θα ενισχύσουν την εμπειρία που παρέχουμε στους πελάτες.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*