Chubb, TechSaloniki: Επένδυση 70 εκ. στη Θεσσαλονίκη

της Ελενας Ερμείδου
Επενδυτικά κονδύλια ύψους 70 εκατομμυρίων ευρώ τοποθετεί στην Θεσσαλονίκη η Chubb, -ασφαλιστική κολοσσός με εγγεγραμμένα ασφάλιστρα 52 δισεκατομμυρίων ευρώ και παρουσία σε 54 χώρες. Η επένδυση στόχο έχει την δημιουργία στην πόλη της Θεσσαλονίκης ενός τεχνολογικού Κέντρου Επιχειρηματικών Υπηρεσιών (CBSG), για τον σχεδιασμό νέων προϊόντων και το πέρασμα της ασφαλιστικής στη νέα εποχή.
Τα ανωτέρω σχέδια ανακοινώθηκαν στο 7ο TechSaloniki από τα στελέχη
Παραλιακή Θεσσαλονίκης

Παραλιακή Θεσσαλονίκης

της Chubb Greece, κ.κ. Γεώργιο Νεοφώτιστο και Βασίλης Ζαραλίδη, οι οποίοι ενημέρωσαν ότι η εταιρεία βρίσκεται σε αναζήτηση κτιρίων εμβαδού 4.000- 5000 τμ, για τη στέγαση του τεχνολογικού της κέντρου, στο οποίο μέχρι το τέλος του 2023 προβλέπεται να απασχολούνται πάνω από 160 άτομα υψηλής εξειδίκευσης.

Τα στελέχη που αναζητά η παγκοσμίου εμβέλειας Ασφαλιστική κατά Ζημιών είναι:  Data engineers (μηχανικούς δεδομένων), Java Software engineers (μηχανικούς λογισμικού Java), IT Business Analysts, QA engineers (μηχανικούς διασφάλισης ποιότητας), net software engineers, finance solution architect, IT project manager, technical lead κ.ά.
Εκπαιδευτικό πρόγραμμα για 15 πτυχιούχους
Αξίζει να σημειωθεί ότι η Chubb στις 6 Ιουνίου ξεκινά το διετές πρόγραμμα

 «Technology Associate Programme» για 15 πτυχιούχους

Λιμάνι Θεσσαλονίκη ΟΛΘ – Κρουαζιέρα

πανεπιστημίου, οι οποίοι θα έχουν τη δυνατότητα αφού εκπληρώσουν τις σπουδές τους να διεκδικήσουν θέσεις ως middle level engineers (μηχανικοί στο μεσαίο επίπεδο). Στο πλαίσιο του ίδιου προγράμματος, τον Οκτώβριο αναμένεται να ανοίξουν θέσεις για ακόμη 30 άτομα.

Οι συναντήσεις στο πλαίσιο του TechSaloniki 2023 συνεχίζονται μέχρι σήμερα  13 Μαΐου, με την πραγματοποίηση συνεντεύξεων υποψηφίων με τις 45 εταιρείες που συμμετέχουν στο συνέδριο στο Μέγαρο Μουσικής. Θεσσαλονίκης.
H Θεσσαλονίκη αξίζει να σημειωθεί σε οργάνωση, χωροθεσία και σχεδιασμό πληροί τις προϋποθέσεις για να προσελκύει νέες επενδύσεις ώστε να εγκατασταθούν στην πόλη εταιρείες μεγάλου βεληνεκούς, όπως η Chubb.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*