Eξελίξεις με τις προμήθειες: Αποσύρεται η πρόταση κατάργησής τους. Τι λέει η ΠΟΑΔ

Την απόφαση να αποσύρει το ζήτημα της κατάργησης προμηθειών για πωλήσεις ασφαλιστικών προϊόντων συνδεδεμένων από επενδύσεις έλαβε η αρμόδια Επίτροπος Οικονομικών, κας Μακ Γκίνες.

Το ζήτημα είχε φέρει σωρεία αντιδράσεων στους Ευρωπαίους Ασφαλιστές, με την Insurance Europe να τονίζει ότι θα πρέπει να αναγνωριστεί η ποικιλομορφία των αγορών της ασφαλιστικής διαμεσολάβησης στην ΕΕ, παραθέτοντας παραδείγματα αγορών για κάθε ένα από τα οποία τα κράτη μέλη δύνανται να προσαρμόσουν τα μέτρα που θα λάβουν.

Όπως μετέδωσαν τα ξένα ΜΜΕ, μεταξύ άλλων το Reuters, πρόθεση της Επιτρόπου είναι να προτείνει μόνο μερική απαγόρευση στην προσφορά χρηματικών κινήτρων σε χρηματοοικονομικούς συμβούλους που έχουν πωλήσει τα προϊόντα τους. Η εξέλιξη έρχεται μετά τη σφοδρή αντίθεση από τη βιομηχανία και μεγάλα κράτη της ΕΕ όπως η Γερμανία.

Γερμανία.

Η Επίτροπος ξεκαθάρισε πάντως ότι η Ένωση θα επιβάλει μια “ισχυρή ρήτρα αναθεώρησης στην προτεινόμενη νομοθεσία. Αυτό θα μας επιτρέψει να επιβάλουμε πλήρη απαγόρευση σε μεταγενέστερο στάδιο, εάν χρειαστεί” δήλωσε.

Με ανακοίνωση της η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών (ΠΟΑΔ) σχολιάζοντας τις εξελίξεις ανέφερε τα παρακάτω:

“Η ΠΟΑΔ, παρακολουθώντας στενά και συμμετέχοντας όποτε αυτό κρίνεται απαραίτητο, τις Ευρωπαϊκές εξελίξεις αναφορικά με τα ζητήματα της ασφαλιστικής διαμεσολάβησης, χαιρετίζει την απόφαση της Ευρωπαίας Επιτρόπου Οικονομικών, κας Μακ Γκίνες να αποσύρει το θέμα της κατάργησης προμηθειών για πωλήσεις ασφαλιστικών προϊόντων συνδεδεμένων με επενδύσεις.

Η Ομοσπονδία συνεχίζει να παρακολουθεί στενά όλα τα σημαντικά ζητήματα της ασφαλιστικής διαμεσολάβησης και συμμετέχει στην διαμόρφωση θέσεων και διεκδικήσεων της ασφαλιστικής διαμεσολάβησης τόσο σε εθνικό όσο και σε Ευρωπαϊκό επίπεδο .”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*