Κ. Χατζηδάκης: Να τελειώνουμε με το θέμα των εκκρεμών συντάξεων μέσα στο 2022

Την αισιοδοξία του πως το ζήτημα των εκκρεμών συντάξεων μπορεί να τελειώσει με επιτυχία εξέφρασε, μεταξύ άλλων, ο Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Κωστής Χατζηδάκης, στη συνέντευξή του στην εφημερίδα Realnews, εκτιμώντας πως το 2021 ίσως επιτευχθεί ρεκόρ όλων των εποχών στην έκδοση συντάξεων

Παράλληλα, ο κ. Χατζηδάκης αναφέρεται στο νέο ενιαίο αριθμό εξυπηρέτησης πολιτών του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, επισημαίνοντας ότι ο ενιαίος αριθμός κλήσης 1555 είναι στην πραγματικότητα κοινωνική πολιτική, διότι εξυπηρετεί εργαζόμενους, συνταξιούχους, ασφαλισμένους.

Μικρή αύξηση στο κατώτατο μισθό

Ερωτηθείς, μεταξύ άλλων, για τον κατώτατο μισθό, ο υπουργός Εργασίας υπενθυμίζει ότι έχει ήδη αποφασιστεί μια μικρή αύξηση του κατώτατου μισθού κατά 2% και, «καθώς η οικονομία περνά τώρα σε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης, είμαστε αποφασισμένοι οι εργαζόμενοι και ιδιαίτερα οι χαμηλόμισθοι να συμμετάσχουν στα οφέλη της με μια νέα αύξηση του κατώτατου μισθού». «Δεν χαρίζουμε το μονοπώλιο της κοινωνικής ευαισθησίας σε κανέναν!» υπογραμμίζει ο κ. Χατζηδάκης.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*