Μία ισχυρή τριάδα στο Υπουργείο Εργασίας

Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις του νέου κυβερνητικού εκπροσώπου, Παύλου Μαρινάκη τη θέση του υπουργού Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης αναλαμβάνει ο κ. Άδωνις Γεωργιάδης, όπως έγραψε από νωρίς τη βραδιά των εκλογών το Insurance World.

  • Υφυπουργός: Βασίλης Σπανάκης
  • Υφυπουργός: Πάνος Τσακλόγλου (από τους λίγους υφυπουργούς που παρέμειναν στο πόστο τους και μετά τη διπλή εκλογική διακασία).

Ο Άδωνις-Σπυρίδων Γεωργιάδης γεννήθηκε στις 6 Νοεμβρίου του 1972, στην Αθήνα. Είναι απόφοιτος του Τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής Αθηνών.

Από το 1993 και μετά το θάνατο των γονέων του, αναλαμβάνει τη διεύθυνση των εκδόσεων «ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ-ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ». Το 1994 ίδρυσε το Κέντρο Ελευθέρων Σπουδών «ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΓΩΓΗ».

Στις 22 Ιουνίου 2009 παντρεύτηκε την Ευγενία Μανωλίδου, με την οποία έχουν αποκτήσει δύο γιους, τον Αθανάσιο-Περσέα (2005) και τον Αναστάσιο-Αλκαίο (2014). Από τον Δεκέμβριο του 2003 έως τον Αύγουστο του 2007 υπήρξε Εκπρόσωπος Τύπου του ΛΑ.Ο.Σ.

Στις Εθνικές Εκλογές του 2007, κατέλαβε την πρώτη θέση στην Β’ εκλογική περιφέρεια των Αθηνών. Στις Εθνικές Εκλογές του 2009 επανεκλέγεται στην Β’ Αθηνών με τον ΛΑ.Ο.Σ. Στις 11 Νοεμβρίου 2011 τοποθετήθηκε Υφυπουργός Ανάπτυξης με αρμοδιότητα την ναυτιλία και την αλιεία στην Κυβέρνηση του κ. Λουκά Παπαδήμου.

Στις 11 Φεβρουαρίου 2012 παραιτήθηκε από το κυβερνητικό του αξίωμα και στις 17 Φεβρουαρίου προσχώρησε στη Νέα Δημοκρατία, έχοντας παραιτηθεί από τη βουλευτική του έδρα. Στις Εθνικές Εκλογές του Ιουνίου 2012 εξελέγη βουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία στην Β΄ περιφέρεια Αθηνών. Στις 25 Ιουνίου 2013 τοποθετήθηκε Υπουργός Υγείας στην Κυβέρνηση του κ. Αντώνη Σαμαρά και περίπου έναν χρόνο μετά, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ.

Στις Εθνικές Εκλογές της 25ης Ιανουαρίου 2015 εξελέγη βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας στην Β΄ περιφέρεια Αθηνών, με 73,959 ψήφους. Στις Εθνικές Εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου 2015 εξελέγη βουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία στην Β΄ περιφέρεια Αθηνών. Στις 28 Σεπτεμβρίου 2015, ο Άδωνις Γεωργιάδης ανακοίνωσε την υποψηφιότητα του για την Προεδρία της Νέας Δημοκρατίας.

Στις 22 Δεκεμβρίου πραγματοποιήθηκε ο πρώτος γύρος των εσωκομματικών εκλογών, στον οποίο ο Άδωνις Γεωργιάδης συγκέντρωσε 46.065 ψήφους που αναλογεί στο 11,4%. Στις 18 Ιανουαρίου 2016, με απόφαση του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκου Μητσοτάκη, ορίστηκε ένας εκ των δύο Αντιπροέδρων της Νέας Δημοκρατίας με αντικείμενο τον έλεγχο του κοινοβουλευτικού έργου. Στις 9 Ιουλίου 2019, ο Άδωνις Γεωργιάδης ορκίστηκε Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων στην Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Ο Πάνος Τσακλόγλου είναι Καθηγητής στο Τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Οικονομικών Σπουδών του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών και Ερευνητικός Εταίρος στο Institute for the Study of Labor (IZA, Bonn) και Hellenic Observatory (LSE, London). Η έρευνά του επικεντρώνεται σε ζητήματα οικονομικής ανισότητας, φτώχειας, κοινωνικού αποκλεισμού, οικονομικών αποδόσεων της εκπαίδευσης και αναδιανεμητικού ρόλου του κράτους. Έχει δημοσιεύσει πάνω από 90 άρθρα σε επιστημονικά περιοδικά (μεταξύ των οποίων και στα Quarterly Journal of Economics, Economic Journal, Journal of Development Economics, Journal of Policy Analysis and Management, Review of Income and Wealth, Economics of Education Review and Journal of European Social Policy) και συλλογικούς τόμους, έχει παρουσιάσει εργασίες του σε περίπου 200 συνέδρια και ημερίδες και έχει συμμετάσχει σε πάνω από 50 ερευνητικά και συμβουλευτικά προγράμματα.

Είναι μέλος των εκδοτικών επιτροπών των περιοδικών Journal of Economic Inequality και Politica Economica – Journal of Economic Policy. Πρόεδρος (2012-2014) και μέλος (2002-2004 και 2009-2012) του Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων. Σύμβουλος των Πρωθυπουργών Γ. Παπανδρέου (2010-2011) και Λ. Παπαδήμου (2011-2012) σε θέματα Απασχόλησης και Κοινωνικής Πολιτικής. Μέλος της Economic and Financial Committee (EFC) της ΕΕ και του Eurogroup Working Group (EWG) και αναπληρωματικό μέλος των Ecofin and Eurogroup (2012-2014) και μέλος της Economic Policy Committee (EPC)της ΕΕ (2010-2011). Μέλος του Εθνικού Συμβουλίου Έρευνας και Τεχνολογίας (2002-2005), του Συμβουλίου Εμπειρογνωμόνων σε θέματα Απασχόλησης και Κοινωνικής Πολιτικής (2001-2002) και της Αρχής Διασφάλισης Ποιότητας Ανώτατης Εκπαίδευσης (2006-2009).

Ο Βασίλης Σπανάκης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1976 και έχει καταγωγή από την Κρήτη και τη Λακωνία.

Είναι Πτυχιούχος του Τμήματος Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (πρώην Α.Σ.Ο.Ε.Ε.) με μεταπτυχιακές σπουδές στο City University του Λονδίνου και έχει εργαστεί στην εταιρεία Σώμα Ορκωτών Λογιστών Α.Ε. και στο Υπουργείο Οικονομικών.

Εξελέγη Βουλευτής της Β3΄ Εκλογικής Περιφέρειας Αθηνών (Νότιος Τομέας) στις Εθνικές Εκλογές της 7ης Ιουλίου 2019.

Υπήρξε ενεργό στέλεχος των Μ.Α.ΚΙ., Δ.Α.Π. ΑΣΟΕΕ, ΔΑΚΕ και ΔΗ.ΚΙ.Ο. Στις Δημοτικές Εκλογές του 2006 και του 2010 ήταν υποψήφιος Δήμαρχος Μοσχάτου και Μοσχάτου-Ταύρου, αντίστοιχα. Έχει εκλεγεί τρεις φορές στη Συνέλευση των Αντιπροσώπων του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος.

Ήταν εκλεγμένος Πρόεδρος των Εφοριακών Αττικής & Κυκλάδων. Με την εκλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη ως Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, ορίστηκε Γραμματέας Οργανωτικού του κόμματος, διετέλεσε δε και Γραμματέας των Ειδικών Κομματικών Οργανώσεων (Ε.Κ.Ο.) της Νέας Δημοκρατίας

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*