Άδ. Γεωργιάδης: Θα κάνουμε τη ζωή των συμπολιτών μας καλύτερη

Πραγματοποιήθηκε η τελετή παράδοσης του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, οι αρμοδιότητες του οποίου κατανέμονται στο υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης και στο νεοσύστατο υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας.

Η υπηρεσιακή υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Πατρίνα Παπαρρηγοπούλου, παρέδωσε το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης στον υπουργό, ‘Αδωνι Γεωργιάδη και στους υφυπουργούς, Πάνο Τσακλόγλου και Βασίλη Σπανάκη και το υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας στην υπουργό, Σοφία Ζαχαράκη και στην υφυπουργό, Μαρία Κεφάλα. Είχε προηγηθεί σύσκεψη, κατά την οποία η απερχόμενη υπηρεσιακή υπουργός ενημέρωσε την πολιτική ηγεσία των δύο υπουργείων για θέματα σχετικά με τα χαρτοφυλάκιά τους.

Ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, ‘Αδωνις Γεωργιάδης, δήλωσε: “Θέλω καταρχάς να ευχαριστήσω την υπηρεσιακή υπουργό, κυρία Παπαρρηγοπούλου. Η υπηρεσιακή κυβέρνηση ευόρκως έκανε το καθήκον της αυτόν τον έναν μήνα, όπως το Σύνταγμα της Ελλάδος ορίζει, για την ενδιάμεση περίοδο των δύο εκλογικών αναμετρήσεων, μας παραδίδει το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων σε εξαιρετικά καλή κατάσταση.

Θέλω φυσικά να ευχαριστήσω ιδιαίτερα τον κύριο πρωθυπουργό, τον Κυριάκο Μητσοτάκη, για την ανανέωση της εμπιστοσύνης του στο πρόσωπό μου σε ένα εξαιρετικά κρίσιμο υπουργείο για την εξέλιξη της ελληνικής οικονομίας και τη συνοχή της ελληνικής κοινωνίας.

Όταν πριν από τέσσερα χρόνια αναλάμβανα το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων, τότε το κύριο αίτημα στην Ελλάδα ήταν να βρούμε στον κόσμο δουλειά.  Δουλέψαμε σκληρά, φέραμε επενδύσεις, γύρισε η οικονομία σε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης.

Όταν παρέδιδα το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων στην υπηρεσιακή υπουργό, αυτό που μας έλεγαν οι επιχειρήσεις είναι “βρείτε μας εργαζόμενους”.

Είμαστε εδώ με τους δύο εξαιρετικούς συνεργάτες, που μου εμπιστεύθηκε ο κύριος πρωθυπουργός. Τον καθηγητή κύριο Πάνο Τσακλόγλου, άνθρωπο με τον οποίο με συνδέει μία εκτίμηση χρόνων. Έχει υπάρξει υπερασπιστής των συμφερόντων του κράτους και του λαού σε πολύ δύσκολες στιγμές και τον ευχαριστώ που είναι μαζί μου. Θα έχουμε πιστεύω μία πολύ γόνιμη συνεργασία και τον κύριο Βασίλειο Σπανάκη, φίλο και συμμαχητή μου χρόνια, με τον οποίο πρόκειται να δώσουμε τη μάχη της καθημερινότητας, η οποία και πρέπει να κερδηθεί. Εδώ είμαστε, για να κάνουμε τη ζωή των συμπολιτών μας καλύτερη και αυτό έχουμε σκοπό να κάνουμε, δουλεύοντας σκληρά, όσες ώρες και να χρειαστεί την ημέρα, χωρίς να σκεφτόμαστε καθόλου προσωπικό χρόνο και ξεκούραση.

Οι εκλογές τελείωσαν, δεν υπάρχει καθόλου χρόνος για χάσιμο. Τα προβλήματα του κόσμου δεν περιμένουν και ο ελληνικός λαός, που μας έκανε τη μέγιστη τιμή να μας εμπιστευτεί, περιμένει, για να του βρούμε λύσεις στα προβλήματά του.

Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους διοικητές, τις διοικήσεις, τους Γενικούς Γραμματείς και το προσωπικό του υπουργείου. Από σήμερα, μετά από αυτή την ωραία τελετή, πιάνουμε δουλειά.

Θέλω επίσης να συγχαρώ την συνάδελφο υπουργό, την κυρία Σοφία Ζαχαράκη. Τα δύο υπουργεία πορεύθηκαν μαζί για ένα διάστημα, διασπώνται τώρα, αλλά θα συνεργάζονται μαζί αναμφίβολα, καθώς έχουμε πολλές συναρμοδιότητες και κοινές δράσεις.

Θα μου επιτρέψετε να πω ότι είμαι πολύ ευτυχής για την υπουργοποίηση της κυρίας Ζαχαράκη. Υπήρξε από την αρχή ένα κόσμημα για την κυβέρνησή μας το 2019 και της εύχομαι την καλύτερη δυνατή επιτυχία σε αυτά τα νέα καθήκοντα.

Όπως επίσης και στη φίλη μου Μαρία Κεφάλα, η οποία έδωσε τη μάχη της Βουλής την περασμένη τετραετία και, τώρα, ξεκινάει από υψηλότερα καθήκοντα. Θα είμαι στο πλάι σας ως εμπειρότερος υπουργός, για να βρούμε λύσεις σε όποιο τυχόν πρόβλημα παρουσιαστεί.

Μπορείτε να είστε απολύτως βέβαιοι ότι θα είμαστε μία πολύ ωραία ομάδα. Θα κάνουμε πράγματα για το καλό των συμπολιτών μας και, όταν με το καλό θα παραδώσουμε στους επόμενους, θα παραδώσουμε τα υπουργεία σε ακόμα καλύτερη κατάσταση από ό,τι τα παραλάβαμε.

Θα ήθελα ιδιαίτερα να ευχαριστήσω και τον προκάτοχο, τον κύριο Χατζηδάκη, ο οποίος έκανε πολύ καλή δουλειά στο υπουργείο αυτό. Θα ήθελα να αναφερθώ και στη θητεία του Γιάννη Βρούτση, γιατί τα αποτελέσματα της προηγούμενης τετραετίας είχαν δύο υπουργούς. Το κράτος έχει συνέχεια, οι πολιτικές έχουν συνέχεια, οι άνθρωποι έχουν συνέχεια και εδώ είμαστε μόνο για έναν σκοπό, για να ζήσουν οι Έλληνες πολίτες σε μία καλύτερη Ελλάδα”.