Εξειδίκευση και εναλλακτικές «θεραπεύουν» προβλήματα

Γράφουν: Γιώργος Κωνιός, Γενικός Διευθυντής της Ν. Κανελλόπουλος-Χ. Αδαμαντιάδης ΑΕ, Νανά Δημίδου, Administration and Sales Executive της CORIM Ltd

Ο κλάδος υγείας στη χώρα μας βρίσκεται σε μια οριακή ισορροπία, και θα αρκούσε ένα πέταγμα πεταλούδας ώστε να προκληθούν αλυσιδωτές αντιδράσεις, οι οποίες με τη σειρά τους θα επιφέρουν αλλαγές και ανατροπές των συνισταμένων του συστήματος.

Για να γίνουμε πιο σαφείς, ο κλάδος υγείας στηρίζεται σε τρεις πυλώνες: το Εθνικό Σύστημα Υγείας, τις ασφαλιστικές εταιρείες και τους φορολογουμένους/ασφαλιζομένους. Όλοι μαζί –από κοινού και αδιαίρετα– δημιουργούν έναν ανατροφοδοτούμενο κύκλο, από τον οποίο δεν περισσεύει κανείς.

Σήμερα, όμως, διαπιστώνουμε ότι το Εθνικό Σύστημα Υγείας πάσχει εκ βάθρων, καθώς, την ίδια στιγμή, οι ασφαλιστικές εταιρείες αγωνίζονται να αντεπεξέλθουν στους νέους κανόνες που ορίζει το Solvency II.

Το συμπέρασμα είναι ότι έχουμε μια εξίσωση χωρίς καμιά σταθερά, καθώς οι φορολογούμενοι/ασφαλισμένοι βλέπουν τα εισοδήματά τους να συρρικνώνονται την ίδια στιγμή που οι ασφαλιστικές εταιρείες καλούνται να αυξήσουν τα αποθεματικά τους και η Δημόσια Υγεία μειώνει περαιτέρω τις ήδη μειωμένες δαπάνες.

Σε αυτό το εκρηκτικό μείγμα, η αγορά προσπαθεί να βρει τις ισορροπίες της και να προσφέρει στους ασφαλιζομένους εξειδικευμένα ασφαλιστικά προϊόντα και υπηρεσίες οι οποίες να μπορούν να αναπροσαρμόζονται σε ένα μεταβλητό περιβάλλον και να καλύπτουν βασικές τους ανάγκες.

Η BUPA είναι ένας οργανισμός ο οποίος προσφέρει μια σειρά από τέτοια εξειδικευμένα προϊόντα, στοχευμένα στις τρέχουσες ανάγκες, προϊόντα που μπορούν να προσαρμόζονται ανάλογα με τα εισοδήματα. Τα προϊόντα αυτά υπάγονται σε τρεις μεγάλες κατηγορίες: τα ατομικά συμβόλαια, τα ομαδικά συμβόλαια και τις ταξιδιωτικές ασφαλίσεις.

Το βασικό χαρακτηριστικό των ατομικών συμβολαίων BUPA είναι η παγκόσμια κάλυψη που παρέχουν. Τα ασφαλιστικά προγράμματα αποτελούνται από έναν βασικό κορμό νοσοκομειακών καλύψεων, που περιλαμβάνει, πλην των συνηθισμένων, κάλυψη εκ γενετής και κληρονομικών παθήσεων, δυνατότητα κάλυψης προϋπαρχουσών παθήσεων, έξοδα μεταμόσχευσης, συμπεριλαμβανομένων των εξόδων για τη λήψη του μοσχεύματος, πλήρη θεραπεία καρκίνου εντός και εκτός νοσοκομείου, χωρίς επιμέρους όριο. Η ασφάλιση συνάπτεται χωρίς να υπάρχει ηλικιακό όριο, και ο ασφαλισμένος μπορεί να μειώσει το κόστος ασφάλισης αυξάνοντας τη συμμετοχή του στα νοσήλια. Επιπλέον δε του βασικού κορμού, υπάρχει μια σειρά από πρόσθετες καλύψεις, που καθιστά το πρόγραμμα μοναδικό.

Στην εποχή της παγκοσμιοποίησης, δεν θα μπορούσαν να λείπουν και τα ομαδικά συμβόλαια, τα οποία απευθύνονται σε εταιρείες με διεθνή δραστηριότητα, και των οποίων τα ανώτερα και ανώτατα στελέχη ή τα μέλη της διοίκησης κάνουν συχνά επαγγελματικά ταξίδια ή μένουν μόνιμα στο εξωτερικό. Απαραίτητη προϋπόθεση για να λειτουργήσει ένα τέτοιο ομαδικό συμβόλαιο είναι να υπάρχουν 3 κυρίως πρόσωπα-ασφαλιζόμενοι.

Αντίστοιχα, τα ταξιδιωτικά προγράμματα έχουν έναν βασικό κορμό νοσοκομειακών και εξωνοσοκομειακών καλύψεων, τον οποίο μπορεί να εμπλουτίσει κανείς με επιπλέον καλύψεις, είτε για μεμονωμένο ταξίδι (single travel), είτε σε ετήσια βάση (annual travel), είτε σε επίπεδο εταιρείας (business travel).

Στο σύγχρονο κοινωνικό και οικονομικό περιβάλλον, τα ασφαλιστικά προϊόντα υγείας οφείλουν να αφουγκράζονται την αγορά και να καλύπτουν τις τρέχουσες και διαρκώς μεταβαλλόμενες ανάγκες του καταναλωτή, με αξιοπιστία, όμως, και κυρίως με διάρκεια και συνέπεια. Στο πλαίσιο αυτό, η BUPA, έχοντας ηγετική θέση στη διεθνή αγορά νοσοκομειακής περίθαλψης, εγγυάται την ποιότητα και την αξιοπιστία των προϊόντων και υπηρεσιών της.

Στην Ελλάδα, το εξαιρετικό customer service που εξασφαλίζει η CORIM Ltd. μέσω της Κανελλόπουλος-Αδαμαντιάδης ΑΕ, τόσο σε ένα ευρύ δίκτυο συνεργατών όσο και σε κάθε ασφαλισμένο ξεχωριστά, δικαιώνει τη διεθνή φήμη και μοναδικότητα της BUPA.

Αναδημοσίευση από το Broker’s Time / ΣΕΜΑ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*