Μεγάλες εξελίξεις στον τουρισμό υγείας και τις ασφάλειες

της Ελενας Ερμείδου

Μετά από καθυστερήσεις και σωρεία υποσχέσεων, η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και ο Κυριάκος Μητσοτάκης, η υπουργός Τουρισμού Ολγα Κεφαλογιάννη και το υπουργείο Τουρισμού θέτει στην Ελλάδα τα θεμέλια για την ανάπτυξη του τουρισμου υγείας.

Ελλάδα 2.0 με την χρηματοδότηση της ΕΕ, Next Generation EU

Μέσω άντλησης σημαντικών κονδυλίων από το Ταμείο Ανάκαμψης, ανοίγονται ίσες ευκαιρίες, όπως δήλωσε πριν από λίγο η υπουργός Τουρισμού σε σχετική συνέντευξη Τύπου, στις επιχειρήσεις και όλους τους φορείς που δυνητικά θα συμμετέχουν σε αυτό το επιχειρηματικό μοντέλο.

Δράσεις σε 4 άξονες

Η αξία των δράσεων του υπουργείου τουρισμού φτάνει τα 387,24 εκατομμύρια. Οι δράσεις στηρίζονται σε τέσσερις άξονες. Στον άξονα τουριστική ανάπτυξη αξίας 321.944.672 εκατομμυρίων. Στον άξονα τουριστική εκπαίδευση αξίας 45.153.720 ευρώ. Στον άξονα, ψηφιακός μετασχηματισμός μητρώου τουριστικών επιχειρήσεων αξίας 10.135.732 ευρώ. Και τον άξονα ψηφιακός μετασχηματισμός ΕΟΤ αξία 10.008.338 ευρώ.

Ασφάλιση Υγείας και Ταξιδιωτικές Ασφαλίσεις

Το νέο αυτό επιχειρηματικό μοντέλο προσθέτει νέες ευκαιρίες για να αυξήσει την παραγωγή ασφαλίστρων η ιδιωτική ασφάλιση, κυρίως μέσω της ενδυνάμωσης των ασφαλίσεων υγείας, αλλά και της ταξιδιωτικής ασφάλισης.

Εκτόξευση ασφαλιστικής παραγωγής στο οκτάμηνο 2023

Ηδη η ασφαλιστική παραγωγή σημειώνει συνολική αύξηση 10,7% λόγω των αυξήσεων στα ασφάλιστρα απόρροια του πληθωρισμού και της νέας παραγωγής, με τις ασφαλίσεις περιουσίας να κλείνουν στο διάστημα, μεταξύ Ιανουαρίου – Αυγούστου στο  1,752.469 εκατομμύρια ευρώ, σημειώνοντας αύξηση 11,4%  σε σχέση με το αντίστοιχο περυσινό διάστημα. Σταθερό βηματισμό κρατούν και οι ασφαλίσεις ζωής  στα 1.682.609 εκατομμύρια.ευρώ σημειώνοντας αύξηση σχεδόν 10%.

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*