back to top
23 C
Athens
Κυριακή 5 Οκτωβρίου 2025

Συμφωνία μαμούθ Ε.Ε. με Pfizer για 1,8 δισ. δόσεις εμβολίων!

Σε συμφωνία μαμούθ κατέληξαν Ευρωπαϊκή Ένωση και Pfizer-BioNTech για την προμήθεια έως και 1,8 δισεκατομμυρίων δόσεων έως το 2023!

Η σύμβαση προβλέπει ότι η Pfizer και η BioNTech θα προμηθεύσουν 900 εκατομμύρια δόσεις έως το Δεκέμβριο του 2021, με δυνατότητα να παραδοθούν άλλα 900 εκατομμύρια δόσεις έως το 2023. Αυτή η συμφωνία είναι επιπλέον των 600 εκατομμυρίων δόσεων που οι εταιρείες παρέχουν στην Ευρώπη φέτος.

- Advertisement -

Όλες οι δόσεις που προορίζονται για την Ε.Ε. θα κατασκευάζονται στην Ευρώπη. Σε όλο τον κόσμο, οι δύο εταιρείες προβλέπουν ότι θα κατασκευάσουν μεταξύ 2,5 και 3 δισεκατομμυρίων δόσεων εμβολίου έως το τέλος του 2021. Εν τω μεταξύ, εταιρείες συνεχίζουν να ερευνούν το εμβόλιο για χρήση ως πιθανή αναμνηστική δόση και συνεργάζονται σε μια νέα έκδοση του εμβολίου για την αντιμετώπιση παραλλαγών.

«Υπάρχουν αυξανόμενες ενδείξεις ότι το COVID-19 θα συνεχίσει να αποτελεί πρόκληση για τη δημόσια υγεία για χρόνια», δήλωσε σε ανακοίνωσή του ο Διευθύνων Σύμβουλος της BioNTech, Ugur Sahin. “Αυτή η σύμβαση θα διασφαλίσει ότι θα διατίθενται επαρκείς δόσεις του εμβολίου Comirnaty για όλους τους πολίτες της ΕΕ το 2022 και το 2023.”

- Advertisement -

πηγή: virus.com.gr

Σχετικές δημοσιεύσεις

E.E: Σημαντική απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου για τα προσωπικά δεδομένα

Οι κυβερνήσεις των χωρών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης δεν μπορούν να διατηρούν αδιακρίτως προσωπικά δεδομένα εκτός εάν υπάρχει σοβαρή απειλή στην εθνική ασφάλεια, αποφάσισε το ανώτατο δικαστήριο της Ευρώπης.

Ε.Ε.: Αγόρασε 170.000 δόσεις εμβολίου έναντι της ευλογιάς των πιθήκων

Η Ευρωπαϊκή Ένωση αγόρασε άλλες 170.000 δόσεις εμβολίου έναντι της ευλογιάς των πιθήκων, οι οποίες θα διανεμηθούν μεταξύ των κρατών μελών. Συνολικά η ΕΕ έχει αγοράσει περισσότερες από 330.000 δόσεις.

Αίτηση των Pfizer και BioNTech στον FDA για το επικαιροποιημένο εμβόλιο

Αίτηση κατέθεσαν η Pfizer και η BioNTech στον FDA για έγκριση επείγουσας χρήσης του επικαιροποιημένου εμβολίου στις υποπαραλλαγές BA.4/BA.5.

EIOPA: Νέες κατευθυντήριες γραμμές για τις συνέπειες της κλιματικής αλλαγής στις αρχές της ORSA

Τις τελικές κατευθυντήριες γραμμές γνωστοποίησε η EIOPA σε σχέση με τις τελευταίες εκτιμήσεις για την κλιματική αλλαγή και τις συνέπειες αυτης στις αρχές της ORSA για τις ασφαλιστικές.

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

Η Καινοτομία στις θεραπείες και στην ιατρική τεχνολογία θα δώσει λύσεις σε άλυτα θεραπευτικά πεδία

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε 24ο Ετήσιο Συνέδριο Healthworld με τίτλο «A New Era in Healthcare – Driving the Change»

Το 16th Pharma & Health Conference στις 7 Οκτωβρίου έρχεται να απαντήσει στο ερώτημα: «Το ΕΣΥ αλλάζει;»

Με τη συμμετοχή όλων των θεσμικών φορέων, επιστημόνων, συλλόγων ασθενών και στελεχών της φαρμακοβιομηχανίας που διαμορφώνουν το μέλλον του κλάδου

Νέα ψηφιακή εποχή στην υγεία: 3 απλά βήματα για ραντεβού στα νοσοκομεία του ΕΣΥ

Για πρωτοφανή ανταπόκριση στη νέα ενιαία γραμμή εξυπηρέτησης «1566» κάνει λόγο το Υπουργείο Υγείας - Aπό τις 3 Οκτωβρίου και μηχανισμός callback

Δημοφιλή Άρθρα

Sorry. No data so far.

Ροή Ειδήσεων

H BlueByte διαψεύδει τις φήμες εξαγοράς της

Με ανακοίνωσή της, η εταιρεία ασφαλιστικού λογισμικού διαψεύδει τις φήμες περί πώλησής της σε επιχειρηματία του ασφαλιστικού χώρου

Τελευταία μέρα συμμετοχής στον διαγωνισμό της Euroins – Οι 3 νικητές θα γίνουν… συνοδηγοί του Θ. Χαλκιά

Η Euroins βάζει τους τυχερούς στο δεξί bucket του Renault Clio Rally3 του οδηγού αγώνων για μια μοναδική εμπειρία αδρεναλίνης

Επίσημος Χορηγός της ΚΑΕ Περιστέρι η Extra Assistance

Κοινό όραμα, η προαγωγή του αθλητισμού και η ανάδειξη των αξιών της ομαδικότητας και της αλληλοϋποστήριξης

Η Καινοτομία στις θεραπείες και στην ιατρική τεχνολογία θα δώσει λύσεις σε άλυτα θεραπευτικά πεδία

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε 24ο Ετήσιο Συνέδριο Healthworld με τίτλο «A New Era in Healthcare – Driving the Change»

Athens Riviera Summit 2025: Iδιαίτερη επιτυχία και υψηλές παρουσίες

Tην επίσημη έναρξη της Συνόδου, που λαμβάνει χώρα στα Αστέρια Γλυφάδας το τριήμερο 1-3 Οκτωβρίου, κήρυξε ο υπουργός Ανάπτυξης