back to top
9.1 C
Athens
Κυριακή 23 Φεβρουαρίου 2025

Στα 47 ευρώ το πλαφόν για το PCR τεστ

Από την προσεχή Πέμπτη 6 Ιανουαρίου θα εφαρμοστεί το πλαφόν των 47 ευρώ για τα μοριακά τεστ, σύμφωνα με τη Γενική Γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή του υπουργείου Ανάπτυξης. Τα διαγνωστικά εργαστήρια και οι ιδιωτικές κλινικές θα τροποποιήσουν τα ανώτατα όρια τιμής χρέωσης για το διαγνωστικό έλεγχο με τη μέθοδο PCR.

Αναλυτικά, ανακοινώθηκε πως το ανώτατο όριο τιμής χρέωσης παροχής υπηρεσίας (ανάλυση δείγματος κ.λπ.), περιλαμβανόμενων των απαιτούμενων αντιδραστηρίων και αναλώσιμων υλικών, είναι το ποσό των 35 ευρώ. Επίσης, ανώτατο όριο τιμής χρέωσης της δειγματοληψίας στα ιδιωτικά διαγνωστικά εργαστήρια και στις ιδιωτικές κλινικές, ορίζεται το ποσό των 12 ευρώ. Συνεπώς, συνολικά το πλαφόν για ένα μοριακό τεστ θα είναι στα 47 ευρώ.

- Advertisement -

Στην ανακοίνωση τονίζεται πως «τα προαναφερθέντα ανώτατα όρια τιμής χρέωσης δεν εφαρμόζονται στην περίπτωση κατά την οποία η δειγματοληψία πραγματοποιείται εκτός ιδιωτικών διαγνωστικών εργαστηρίων και ιδιωτικών κλινικών, οπότε η τιμή τους διαμορφώνεται ελεύθερα».

διαβάστε αναλυτικά στο virus.com.gr

Σχετικές δημοσιεύσεις

Σχολεία: Συνοπτικός οδηγός σε περίπτωση θετικού κρούσματος και στενές επαφές

O ΕΟΔΥ δημοσιοποίησε συνοπτικό οδηγό για τα σχολεία με αναλυτικές πληροφορίες για περίπτωση θετικού κρούσματος και στενές επαφές. Επίσης, διευκρινίζεται ότι, σε περίπτωση θετικού self-test μαθητή, δε χρειάζεται PCR, αλλά μόνο rapid.

Δήμος της Θεσσαλονίκης πέτυχε τιμή 27 ευρώ για μοριακό τεστ!

Έκκληση για να εξεταστεί εκ νέου το πλαφόν των 47 ευρώ για την διενέργεια του μοριακού τεστ με στόχο την ανίχνευση του κορονοϊού έκανε ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών και πρόεδρος της Επιτροπής Κοινωνικής Πολιτικής της ΚΕΔΕ, Σίμος Δανιηλίδης.

Συνταγογράφηση των PCR και χαμηλό κόστος για το κράτος ζητά ο ΙΣΑ

Η θέση του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών είναι απολύτως ξεκάθαρη όσον αφορά τη διεξαγωγή και το κόστος των μοριακών ελέγχων: συνταγογράφηση των PCR

Ο Όμιλος ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ στηρίζει το Digital Race for the Cure® 2020

Ο Όμιλος ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ στηρίζει έμπρακτα τον Πανελλήνιο Σύλλογο Γυναικών με Καρκίνο του Μαστού «Άλμα Ζωής» και προσφέρει δωρεάν έλεγχο Covid για τις ανάγκες

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

Έγκριση θεραπευτικής αγωγής για τον μικροκυτταρικό καρκίνο του πνεύμονα

To «πράσινο φως» έδωσε ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΜΑ) σε νέα θεραπευτική επιλογή για τον μικροκυτταρικό καρκίνο του πνεύμονα.

Έναρξη νέου κύκλου Σεμιναρίων Επαγγελματικής Εκπαίδευσης για το 2025 από την NP Ασφαλιστική

Νέο κύκλο σεμιναρίων Επαγγελματικής Εκπαίδευσης (Επανεκπαίδευση) Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών, ξεκινάει εντός του Μαρτίου

Οι θέσεις Insurance Europe σχετικά με την προώθηση πρότασης Omnibus

Μεταξύ των προωθούμενων νομοθετικών πρωτοβουλιών της συγκαταλέγεται η υιοθέτηση πρότασης Omnibus

Η NN Group ολοκλήρωσε την πώληση των δραστηριοτήτων της στην Τουρκία


Ο όμιλος NN ανακοίνωσε την ολοκλήρωση της πώλησης των τουρκικών δραστηριοτήτων του στη Zurich Turkiye.

Δημοφιλή Άρθρα

Sorry. No data so far.

Ροή Ειδήσεων

«Όαση» για τις συναλλαγές η ασφάλιση πιστώσεων

Η εγχώρια αγορά, χρόνια τώρα, ήδη από το 2008, που ξέσπασε η διεθνής οικονομική κρίση και η Ελλάδα, 24 μήνες μετά, βίωσε τη δική της πολυετή

Το δημογραφικό στο μικροσκόπιο της Eurostat: O ευρωπαϊκός πληθυσμός γερνάει…

Η μέση ηλικία του πληθυσμού της ΕΕ έφθασε την 1η Ιανουαρίου 2024 τα 44,7 χρόνια, ανακοινώθηκε από τη Eurostat. Αυτό σημαίνει πως

Πώς θα κρατήσετε τους πελάτες σας στις Κυκλάδες και την Κρήτη

Από εκεί που ψάχναμε για πελάτες για να ασφαλίσουν την περιουσία τους, ψάχνουμε να δούμε πότε τα επιστημονικά συμπεράσματα ....

Έγκριση θεραπευτικής αγωγής για τον μικροκυτταρικό καρκίνο του πνεύμονα

To «πράσινο φως» έδωσε ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΜΑ) σε νέα θεραπευτική επιλογή για τον μικροκυτταρικό καρκίνο του πνεύμονα.

Έναρξη νέου κύκλου Σεμιναρίων Επαγγελματικής Εκπαίδευσης για το 2025 από την NP Ασφαλιστική

Νέο κύκλο σεμιναρίων Επαγγελματικής Εκπαίδευσης (Επανεκπαίδευση) Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών, ξεκινάει εντός του Μαρτίου